Любители на котки - Тема 165

• 26 542
  • 783
  •   1
Отговори
# 255
Таня, намирала ли си някакъв успешен начин да ги разтърваваш? Ако Бени тръгне да играе с играчка или с мен, Ади първо му се кара (устно), после го захапва за кожата на врата и го затиска на земята и го държи. Не го стиска силно и не го наранява, само го държи. Колкото и да се карам, викам, да ходя да взимам Бени, продължава да го прави и адски ме е яд на него, защото ако веднъж е затиснал Бени и Бени спира да играе, а е мъничък и по-често му се играе

# 256
  • София
Не, само с крясъци и силен шум действам. Понякога и някоя джапанка се налага да "хвърчи" в близост до тях. Simple Smile Лошото е, че всеки по-силен си го изкарва на по-слабите. Преслава е последна в йерархията. Sad

Наистина никого не нараняват, но обикновено затиснатият пищи безпомощно. Всъщност така разбирам за проблема. Но Киро например си мълчи. Трябва да го видя, за да го избавя.

# 257
Мария,
Не сме на етаж, в къща Simple Smile

# 258
  • София
Танче, мерси отново.

Права си за доминирането. Дъщеря ми казва, че понякога се и опитва да го кастрира Simple Smile
И Оникс е от пищящите. Обикновено само се карам и Аш спира. Рядко ми се налага да ставам или да прилагам по-крути мерки.

# 259
Бени също мълчи, не се и опитва да се измъкне, само чака да го пусне Sad

# 260
И аз за доминацията да питам. Кога се решава кой е алфата/господаря?
Тя е на 3 години, то на 2 месеца. Тя дойде на 5 месеца в нас от къща, бита и тормозена. Трудно свиква с него, но свиква. Детство не е имала. Вече си е зряла котка. Сега с него с открива нов свят. Яде паучове той да не ги изяде а преди него не поглеждаше. Обича да го наблюдава как играем с него.
Ако спи - не го закача. Ако играе - го наблюдава. Понякога отива да го плесне с лапа и бяга. То й ляга покорно - с открит корем, тя е шефа. Понякога тя го гони, понякога то нея.
Тя ръмжи хората ако миришат на него.

Понякога спят в двата края на едно легло или наблизо. Понякога и ядат заедно.

Снимка отпреди малко. Но то е дискриминирано - не може да се качва на високо и му помогнах.

# 261
  • Бургас
mariqivanova799, няма защо да се притесняваш. Ако го дадеш за кастрация като домашен котарак, ще ти струва по-скъпо, но ушенцето няма да го пипнат.
Ама той си е домашен котарак.
Не знам какво му става,много взе да дере и...е почти постоянно с ерекция.
Ако ще дере така,ще ходи на кастрация.Направо ми раздра малкото пръстче на ръката.
От няколко дни не се търпи.

На котката на баба ушето е резнато.И пак ражда...И е много стара и пак...
Сега има едно по-голямо коте и две по-малки,баба твърди,че малките са от котката на една съседка.
Ето ушенцето:

А филмът с деряща лоша котка съм го гледала...Както си беше кротък и гушливи,сега търчи,ама като кон...И дере...И се бие,без никой да го закача...

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 22:33 от mariqivanova799

# 262
И моя вчера ме одра уж на игра беше но ми разцепи устната,днес детето по бузата 😐🤬 на 6м е, вет каза след 8м навършени може кастрация .. със сигурност ще го клъцнем,няма кой да му търпи маркировките и бошуващите хормони!

# 263
  • София
И сега можете, няма нужда са чакате да стане на 8.

# 264
  • София
Блеко не е кастриран по "програма", но част от дясното му ушенце е отхапано (най- вероятно от друг котарак, отдавна), той нали си е виден махленски биткаджия.
Маци е кастрирана по програма, но толкова дискретно е резнато ушенцето й, че изобщо не личи.
При Чари е разпознаваемо(то това е идеята, де).

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 23:45 от AnyHr

# 265
  • Бургас
И моя вчера ме одра уж на игра беше но ми разцепи устната,днес детето по бузата 😐🤬 на 6м е, вет каза след 8м навършени може кастрация .. със сигурност ще го клъцнем,няма кой да му търпи маркировките и бошуващите хормони!
Ааа,той прекалява!
Моят засега поне не посяга към лицето.
Явно им бушуват хормоните на момченцата,и синът е в подобна възраст.
Ако не се търпи,с котака ще ходим на док...
Отивам да видя на първа страница има ли полезни мнения за клиники в Бургас.
Не искам да го загубя,да не понесе упойката...Направо ме е страх да си помисля,че може да получи усложнения.
Искам да заведа здрав писан и да си взема здрав писан,вече пацифист.

# 266
Добър вечер на всички !
Моята животинка има пателарна луксация . Къде ли не писах ,но не мога да намеря мнения за ветеринар Светозар Кръстев от Стара Загора.
Много ви моля ,който е чувал нещо за него или има някакви впечатления нека ми пише ,тъй като ни казаха, че трябва да му се направи операция и  много се притеснявам .
Блягодаря предварително на отзовалите се !

# 267
https://bg-mam.ma/p/1340235/43653180

Давам този линк, понеже скоро писах на д-р Микова и тя ми препоръча хомеопатия. Смятам че всяко дворно котаче може да пие от този разтвор вместо вода и той би бил доста полезен, дори и превантивно, понеже е хомеопатичен. Всяко едно от лекарствата е по 4 лв и нещо, не са скъпи.

Изследванията на малкия Блеки излязоха вчера, ще ги публикувам тук по-късно днес, за да сподели някой мнение ако е наясно с терминологията, че аз съм гола вода, а вет нямаше много време, че бързаше. Забърка ни капки с гентамицин и ги донесе по тъмно, за което съм му много благодарна!

icicletdq,   kакво имаш впредвид- "всяко дворно котаче"- т.е. за какво е полезен? Не разбрах.

Нашата селска мома, непрекъснато дебне входната врата, за да избяга. Ако й се случи тук в града е ....страшно. Може да ме принуди да я върна на село , въпреки че ще ми е мъчно, но не искам да се страхувам  всеки миг, че може да избяга тук в града, където няма да се ориентира и не знае да се пази от коли. След няколко дни прибирам кучето от хотел и тогава ... не ми се мисли.

За кастрацията- аз платих и не й резнаха ухото. А може би е трябвало. Иначе кастрацията на женска котка си е операция, но се възстановяват много бързо. Упойката няма проблем, ако не е възрастно или болно животинче. Но лекарят трябва да е добър.

# 268
  • Стара Загора
Добър вечер на всички !
Моята животинка има пателарна луксация . Къде ли не писах ,но не мога да намеря мнения за ветеринар Светозар Кръстев от Стара Загора.
Много ви моля ,който е чувал нещо за него или има някакви впечатления нека ми пише ,тъй като ни казаха, че трябва да му се направи операция и  много се притеснявам .
Блягодаря предварително на отзовалите се !

Страхотен специалист, прекрасен човек.

# 269
  • София
mariqivanova799, няма защо да се притесняваш. Ако го дадеш за кастрация като домашен котарак, ще ти струва по-скъпо, но ушенцето няма да го пипнат.
Ама той си е домашен котарак.
Не знам какво му става,много взе да дере и...е почти постоянно с ерекция.
Ако ще дере така,ще ходи на кастрация.Направо ми раздра малкото пръстче на ръката.
От няколко дни не се търпи.

Ние знаем, че е домашен котарак. Това, което искам да ти кажа, е, че при ветеринарите има различни цени за кастрация на домашно животинче, и доста по-евтино за улично такова. Ако не се лъжа, за кастрация на женска котка, домашна, цената е 140 лв., а за улична - 50. За мъжките е по-евтино, при тях самата операция е по-лека и за по-кратко време.

Това, което те притеснява у Хари, се нарича тестостерон. Понеже няма друго коте, с което да води битки и да изразходва тестостерона и излишъка на енергия, ти ще си му боксовата круша. Докато се колебаеше дали искаш друго коте или не, твоето котенце стана млад здрав котешки мъж, и ако сега, в момента му вземеш другарче, ще го скъса от тормоз. Затова, бих ти препоръчала, ако все още имаш намерение да вземеш още едно коте, изчакай да кастрираш Хари, и още месец-два да му изветреят остаръчните хормони, и тогава.

Общи условия

Активация на акаунт