ДЕВЕТИ клас 2021/2022 - В училище или под карантина не скучае деветокласната дружина

• 43 183
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
  • софия
За мен, като стараеща се да бъда практична, не виждам основание учителите да правят тестовете. Не е тяхна работа, а и каква е ползата да си метнеш детето в училище и след 30 мин. да се установи, че е с + тест?
За мен, като родител, по-удобно е да направим вкъщи теста и ако се окаже положителен да действам по протокол, а не да обикалям града с потенциално болно дете. Независимо от възрастта му.
Не съм подозрителна, но и това, което спомена еър, също е проблем за някои родители - дали тестът е точно на моето дете.

# 361
  • София
И аз мисля, че вкъщи е най-добре. Правиш го и го носиш за доказателство. Но и там съм съгласна да ги тестват. Както го подхванат. Ще се изчисти с времето. Учителите  много добре ги разбирам, че не искат да тестват децата.

# 362
Добре де, а баки във всяко училище има медицинска сестра? Или поне имаше. Защо да не ги прави ги първи тя?

# 363
  • гр.София
Разумно звучи да се тестват вкъщи. Очаквам,че много родители ще саботират и такова взимане на проби,но все отнякъде трябва да се започне.

# 364
Ами дано Sad мернах някъде обаче, че ноември щяло да има тестове за децата...значи до нова година отиде...да видим поне новата година как ще е...

# 365
Нашето училище е с 1200 деца. Сега учат на две смени. Има медицинска сестра, но не виждам как ще направи 600 теста. За мен най-разумно е всеки да си ги прави вкъщи и да носи резултата от теста.

# 366
Обсъжданите тестове и без това са за децата до 4 клас. Големите засега нищо.

# 367
На всички ми харесаха коментарите, размишлениятя….
Докато се накумим дано да се приключи всичко.

# 368
  • София
Честно казано си мисля, че ако въпросните тестове водят до карантиниране, доста родители ще ги отказват. Би следвало да се потвърдят с тест от лаборатория. Има и проблем с болничните, когато детето е карантинирано, без да е болно. Но той е само за родителите на малките ученици.

# 369
  • у дома...
Честно казано си мисля, че ако въпросните тестове водят до карантиниране, доста родители ще ги отказват. Би следвало да се потвърдят с тест от лаборатория. Има и проблем с болничните, когато детето е карантинирано, без да е болно. Но той е само за родителите на малките ученици.
Най-вероятно така ще го измислят - с потвърждаване с официален тест. Иначе по тази логика би трябвало да се карантинираме и с бързите тестове от аптеката.

# 370
Е,сега е за малките, ще стане и за големите.

# 371
  • София
Сещате ли се за чайовете от ДМ - дето са като адвент календар.
Днес като се чудех накъде да се разхождам без зелен сертификат, влязох в един близък ДМ и ги видях. Взех 5 Simple Smile . Миналата година бяха изчерпани навсякъде, но сега почват нвече да зареждат коледни неща магазините. Та ако искате да вземете за някого, сега е моментът.

# 372
  • софия
Има и симпатични сладки адвенти в ДМ Simple Smile
Тази година рано-ранила съм готова с адвентите, но с подаръците съм до под кривата круша. Добре че имам пуф в ръкава Simple Smile
Имам зелен сертификат до утре наобяд и днес ще ходя НА мол след работа. Не ми се ходи, но трябва.

# 373
  • о`майна лунна нощ е
Благодаря за информацията за ДМ. Миналата година благодарение на вас направих няколко подаръка с тези чайчета и се приеха много добре от хората. Май ще е хубаво да взема да заредя отново, че като утре ще дойде времето за подаръци, а до тогава ще са изчерпани.

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 16:42 от `ТуиГ

# 374
Ох! Много се радвам, че се подхванали темата с подаръците. Наборката има рожден ден след месец и вече не знам какво да и купувам така, че да се зарадва.
Дрехи и обувки има в изобилие. Колко от тях носи е друг въпрос.
Парфюми има около 7-8. Не се гримира. Само черен молив от време на време. Телефонът и е нов. Предложихме и да я заведем до Италия за 3 дни… Ами отказа диването.
Просто съм в пълен шах за подаръци😞😞😞

Общи условия

Активация на акаунт