ДЕВЕТИ клас 2021/2022 - В училище или под карантина не скучае деветокласната дружина

• 42 826
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
  • софия
Не знам от чия, разбрах от чия не е 🙃

При нас началото на учебната година имаше анкета. 70% са съгласни децата да се тестват, а 74% биха тествали, ако Колежът осигури възможност за това (мисля си, че процентите трябва да съвпадат и не мога да си представя да кажа, че не съм съгласна да тестват, но ако има осигурена възможност ще се възползвам, ама карай). Видове тестове не бяха предложени.
Знам, че и в НЕГ е имало анкета.
Никога няма да има почти пълно мнозинство и за това някои мерки трябва просто да бъдат определени и толкова. Без много обяснения.

# 241
До този момент, това което съм видяла е, че от тях зависят само графици на ротация. Сега 6, 9 и 11, после 10, 12 и т.н. Нищо друго май не е зависело от тях.

# 242
Никой не знае от чия е. Всеки казва, че не е в неговия ресор, компетентност и т.н. Крие се, бе, крие се някъде този, от когото зависят решенията. Не ще да се покаже и да го видим кой е

# 243
  • София
Айла,ти беше споменала, че някъде на Цариградско са ви батутите?
Аз не мога и да вникна  какво точно им е разрешено в момента.  Племенникът ходи без проблем на фитнес,а е на 14.
Ходи на свободно скачане в JustPlaceTrampolines с мултиспортс кидс карта.
И на същото място, но в една отделна зала платено на тренировки

# 244
  • софия
До този момент, това което съм видяла е, че от тях зависят само графици на ротация. Сега 6, 9 и 11, после 10, 12 и т.н. Нищо друго май не е зависело от тях.
И да са ОРЕС, а не да не учат.

# 245
  • София
Тези oral fluids сигурно ще са подобни на Gurgeltest в Австрия, които правят учениците сами с включена камера, правилото им е, ако дете е болно, карантинират само другарчето по чин.
https://youtu.be/TS-6rawyDQY

# 246
Айла,ти беше споменала, че някъде на Цариградско са ви батутите?
Аз не мога и да вникна  какво точно им е разрешено в момента.  Племенникът ходи без проблем на фитнес,а е на 14.
Ходи на свободно скачане в JustPlaceTrampolines с мултиспортс кидс карта.
И на същото място, но в една отделна зала платено на тренировки
Как се ходи до там? Има ли градски транспорт? По колко деца са? Натоварването добро ли е?

# 247
Вчера се изненадах като ходихме при педиатърката на преглед за пуста му здравно-профилактична карта, че ни взе 5 лв. Питах приятелка, чийто син е също при нея, на тях не е взела. При вас как е?

# 248
  • София
Нашата педиатърка взима пари за извинителна бележка. За картата не съм сигурна.

# 249
При нас извинителната е 3 лв. Всичко друго е безплатно.

# 250
  • София
Знам, че има такса за извинителна бележка. Не съм сигурна колко е. Педиатърката никога не ми иска пари, нито на тийнката, когато ходи сама. Не ми се струва редно. Чувствам се неловко, но за да не се караме, веднъж годишно, обикновено за Коледа ѝ правя кошница с някакви деликатеси. Последния път разни сирена, пастети, хамон.

Принципно много я харесвам и съм ѝ страшно благодарна, защото прие децата, в много труден за мен момент, когато изобщо не знаех дали ще ме бъде, въпреки че не приемаше нови пациенти. А Бг-мама беше категорична - тази педиатърка и никоя друга! 😁

Обаче явно е до индивидуален подход, защото ми дава бележки и без да са прегледани лично децата, въпреки изричния надпис в обратен смисъл пред кабинета ѝ.

# 251
И на децата педиатърката, макар, че те вече са мъже Grinning е супер точна. Толкова години не ме е разочаровала. Това е идея да зарадвам някой със скромен подарък. Благодаря Илит.

# 252
  • гр.София
Профилактичната карта не струваше нищо. За извинит бележка ми взе лев или два, ще излъжа.

# 253
Ние бележки не сме искали последните години. Но ми стана странно - на едни иска, на други не.

# 254
Миналата седмица наборът беше болен, съчетахме прегледа с подписването на здр.карта. Не е взела такса нито за бележката, нито за картона.Направи ми впечатление, но чак вкъщи,  че има попълнени само мерки и тегло, без ваксини.  Класната е отказала да вземе картона( може би, защото е закъснял) и му е казала да го занесе в мед.каб. , те пък излязоха в ДО.

Общи условия

Активация на акаунт