От кога трябва да давам витамин Д?

• 8 434
  • 122
  •   1
Отговори
# 45
От 21 ден по една капка  Peace .

# 46
На мен ми казаха от 21-я ден и аз от тогава започнах да му го давам.
    и аз от тогава го давам

# 47
Ние също сме през зимата, но ни казаха като направи 40 дни и така и почнах.

# 48
  • Стара Загора
Бяхме на 2 месеца,когато ни го изписаха.

# 49
от втория месец по една капка, а от седмица давам по две по препоръка на педиатъра.

# 50
  • София
    От 21-я ден. Педито ми каза да давам по 2 капки Вигантол сутрин на гладно. Попитай си лекарката-тя най-точно ще прецени нуждите на бебето.    bouquet

# 51
След 30-ия ден всеки ден по 2 капки Вигантол на гладно.

# 52
  • Стара Загора
Като стана на един месец. По 2 капки сутрин.

# 53
по лекарско предписание го започнахме на 21-я ден -сутрин по 2 капки на гладно Wink

# 54
  • софия
От 30 ден давам по 2 капки сутрин,но понякога пропускам  Embarassed!

# 55
  • София - Бургас
От 20 или от 30-я ден, не помня точно!
Две капки сутрин на гладно!

# 56
  • Paradise
Мисля, че трябва да се консултираш с личния лекар на бебчо, а не с мамите във форума.
След като не е предписала, значи не е необходимо.
При всяка следваща консултация питай - да даваш или не.
Даването на вит. Д е строго определено, има деца, при които не се налага въобще да се дава, пък били те и зимни бебета.

# 57
Моето бебе е зимно, и започнах да и давам витамин Д от началото на втория месец.
И аз така. И доста бързо й се затвори фонтанелата, ама продулжих да й давам по капка през ден до годинката.

# 58
моето бебче също е зимно,но педито при първия преглед каза,че сме с малка фонтанела и не е нужно.Когато отидохме на 1месец за ваксина я попитах отново,но отговора беше същия+туи като сме на АМ в Aptamil-a си има витамин Д и си набавя необходимото.След 3 седмици сме отново на ваксина и ще я питам за пореден път.Ще ти пиша да чуем отговора

# 59
При първата консултация педиатърката ни каза след 20-тия ден да започна да давам витамин Д.Не знам защо толкова рано при положение,че бебка е лятно бебе. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт