Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено Тема 21

• 26 884
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Аз мисля, че тези, които не виждат темите, влизат в мобилното приложение Школо. Аз влизам през браузер, в сайта shkolo.bg и от там се вижда раздел теми.
Може да не са попълвани, но раздел трябва да се вижда.

# 361
Не трябва да се вижда, ако не са ти дали достъп. При мен примерно се вижда това в дневник-разписание, горе изобщо липсват теми

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 01:15 от crow

# 362
  • София
Точно същото е и при мен. Жалко, щеше да е удобно да се следи материала

# 363
Утре някой ще реши да скрие оценките в Школо.

# 364
  • София
Много странно, наистина. За пръв път чувам, че някой не вижда тези опции.
Yovanka, не знам защо си мислех, че имаме деца в едно училище, но явно съм се объркала.

# 365
  • Sofia
И през компютъра съм пробвала и през телефона - достъп до Теми нямаме.
Говорих с директорката в началото на годината и каза, че щяла да говори с някого... и това беше. Промяна няма.

# 366
Цитат
От заповедта на министъра на здравеопазването от 19.10

7. Преустановяват се присъствените учебни занятия в училищата във всички общини с достигната 14-дневна заболяемост над 750 на 100 000 население.

8. Преустановяват се присъствените учебни занятия на 50% от паралелките в училищата в общините с достигната 14-дневна заболяемост между 500 и 750 на 100 000 население. Присъственото обучение се осъществява по график, утвърден от министъра на образованието и науката.

9. Преустановяват се присъствените учебни занятия на 50% от паралелките в училищата в общините с достигната 14-дневна заболяемост между 250 и 500 на 100 000 население, при отсъствие на над 20% от учениците в съответното училище и/или поставяне под карантина на над 30% от паралелките. Присъственото обучение се осъществява по график, утвърден от директора на училището.

Не ми е ясно по точка 8 министър Денков разпоредил ли е варианта на ротация за областите : Благоевград, Варна (от днес са за напълно дистанционно), Велико Търново, Враца, Сливен, Добрич, Ловеч, Ямбол и др., които са минали 500 на 100 000. На ротация ли са вече? За Стара Загора бяха предвидливи и въведоха за всички онлайн оше на 660, е три дни по-късно днес вече са 765. За тази ротация никой не говори, а може и да не съм разбрала.

# 367
Пловдив е на ротация от петък. По общини се взимат решенията, нали така прецениха да е.
Говори се за София основно така или иначе, другото - който го интересува си се информира. Мен Ямбол не ме вълнува, примерно. Може и на местно ниво друго да са решили.

# 368
Дали в София понеделник след изборите ще е ДО, ако все още всички са вкъщи, а не на ротация?

# 369
Ясно, благодаря. Значи всеки си следи местната преса. Аз следя 14 дневната графично за цяла бг, защото така се разбира тенденцията да ми е ясно какво предстои като мярка и приблизително кога.

# 370
Ясно, благодаря. Значи всеки си следи местната преса. Аз следя 14 дневната графично за цяла бг, защото така се разбира тенденцията да ми е ясно какво предстои като мярка и приблизително кога.
То ако имаше някаква логика...

# 371
  • Варна
Cygnus
мисля, че е разпоредил, на ротация са, на седмица, късно в сряда пуснаха съобщението. Това във Варна, но както казваш от днес официално са за дистанционно, вероятно и от вчера, но в портала излиза информация за цялата област, а община Варна е по-зле. Днес вече като област сме към 780 на 100 000, така че очаквам по някое време да излезе местна заповед за минаване изцяло на дистанционно.

# 372
  • Ямбол
Къде гледате 14 дневната заболеваемост?
Допълвам, намерих го за моя град на сайта на РЗИ. 580 са, а сме на ротация от понеделник тази седмица, мисля на местно решение.

# 373
  • Варна
По области за цялата страна се вижда в Единния информационен портал, в Актуални статистики за България и оттам си избираш Потвърдени случаи и заболяемост от COVID-19 по области и за страната:
https://coronavirus.bg/bg/statistika/confirmed

# 374
  • София
Не искам ротация! Аз работя далеч и подготовката  и следенето на едното или другото ме стресира ужасно. Поне да знам, че ще е само едното!

Общи условия

Активация на акаунт