Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено Тема 21

• 26 893
  • 733
  •   1
Отговори
# 375
(Кликни за голямо и детайлно изображение)

Ето тук я следя графично 14-дневната
https://stantraykov.github.io/c19bg/
Като гледам как върви скоростта на покачване на 14 дневната, май ротацията няма да се задържи дълго.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 10:25 от Cygnus

# 376
  • Варна
Страхотно бързо върви, да. Варна беше на 560 или там някъде, когато се заговори за ротация. София беше под 750. Има и области, които се държат де, но там, където тръгна нагоре продължава да зазлява с бързи темпове.

# 377
Като нашата, досега бяхме в плато в низините, но от няколко дни изправяме с нарастващ темп. (Бургас)

# 378
  • София
Братовчедка ми в Кърджали твърди, че при тях просто не се тества достатъчно и затова изглежда добре положението, а в действителност е както в цялата страна. Все още учат присъствено.

# 379
  • Бургас
Направо ми писна вече. Миналата учебна година като започнаха докато излязат онлайн три пъти класа се изреди да боледува от други вируси. Тази учебна година още октомври не е свършил, един път се изредиха, сега започва втори път. В петък пет деца са отсъствали, от днес и моя син е с болно гърло. А преди 3 седмици беше болен. Дали другите вируси са станали по-агресивни или настиват от пронизващото течение в стаята, нямам идея. Преди чак към ноември децата започваха да се разболяват и то поетапно по едно-две, сега вълнообразно. Ако мерките се спазват, те трябва да спират не само ковид, но и всички други въздушно капкови инфекции. Мерки при нас не се спазват. Единствената мярка, която се прилага (отворените прозорци), явно не им помага, а по-скоро пречи. Дали ще ги тестват два пъти седмично за ковид или не, вече не е от съществено значение, тъй като е видно, че децата си се разболяват и от друго. При тях грипните вируси протичат доста тежко при някои. И всеки път едни и същи деца се изпращат кашлящи на училище. Да ги пускат там ДО че ми писна.

# 380
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Не искам ротация! Аз работя далеч и подготовката  и следенето на едното или другото ме стресира ужасно. Поне да знам, че ще е само едното!

И според мен ротацията е по-сресираща за учителите.
За учениците... всеки си знае.
Но и не намирам смисъл в нея от гледна точка на минимизиране на ирска от заразяване,
имайки предвид огромния брой категорично не!!!!! за тестване в училище.

# 381
Никакъв смисъл няма от ротация в настоящия момент. Може би при по-ниски и намаляващи нива - да.

# 382
  • Варна
Още от миналата година се чудя на тая дивотия с ротацията. Пълна безсмислица и за мен. То с тези темпове на вихрене на заразата дори седмица не минава докато се мине разликата от 500 до 750. Ето във Варна точно 2 дни бяхме на "ротация".

# 383
  • София
Не виждам особена полза от ДО в момента. Да им дадат на децата една седмица истинска ваканция, тъкмо учителите ще могат да се подготвят. Сега само се мъчат излишно.

# 384
  • Варна
Седмица е абсолютно недостатъчна да се обърне кривата. За мен е по-добре да учат, макар и не толкова пълноценно, отколкото да почиват незнайно докога. Но моят все пак е трети клас и за момента дистанционното не е чак такова предизвикателство. За по-големите не знам, вероятно наистина е трудно.

# 385
  • София
Да, разумно звучи малко ваканция. Последните 3 седмици ми бяха пълна лудница - присъствено, карантина, 3 дни присъствено, 3 дни онлайн...

# 386
Ако така или иначе пак ще ги карат да ходят на училище през лятото, могат да ги пуснат 2 седмици сега и още седмица-две през януари/февруари, ако има и грип. Миналата година беше тъпо  - хем яко натискане да учат при дистанционното, хем после висяха в училище до края на юни.

# 387
  • София
Кривата няма да се обърне, но поне децата малко ще си починат. Истински ще си починат.

# 388
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Знам, че "боб не хвърляме", но някакви ваши прогнози и мнения, кога в София 1-4 клас ще ни върнат в училище?

# 389
  • Варна
Те може би ще си починат, но полза за развитието на пандемията няма да има, а нали това е целта. После пак ще трябва да са ДО или да ги върнат в училище при бройки около 1000 заразени на 100000 може би? А миналата година я удължиха и това беше абсурдно решение, но пък ходенето на училище не беше задължително. Аз предпочитам да си учат сега, отколкото после да ги задължат да учат през лятото.

Общи условия

Активация на акаунт