През НОЕМВРИ сто слънца - грейват в нашите сърца!!!

• 11 319
  • 291
  •   1
Отговори
# 255
Момичета при нас на Лозен има вече снежна покривка и всичко е бяло като зимна приказка! Nature Snowman Леле красота е и стуууд... cold

# 256
написах цялата лекция -плюмчих се 5 часа да честитя и накрая не ми го публикува-басиииииииии #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out-няма да пиша повече пък-стачкувам Crossing Arms

# 257
ЧЕСТИТО НА BILDAN!!! МАЛКАТА ПРИНЦЕСКА МНОГО ДА РАДВА НЕЯ, ТАТКО И  КАКА

Бимба, препоръчвам ти да вземете коша за кола- той е4 съобразен с бебето и няма да е извито- даже ще му е много удобно- моето така си го закарахме в къщи- е,имаше една пелена отдолу, ама защото беше завито- то го бяхме нагласили точно по формата на стола- даже сега от време на време я държа в коша и я люшкам край камината да й е топличко Simple Smile май много й харесва как пукат дръвцата- както и на мен Simple Smile обаче повече си седи в стаята, защото тук е и свекърва ми и гледам да не се засичаме много- много

Неда цоцка една силиконова биба на Авент и смятам че е екстра- давам й я защото иначе си смуче пръстите

Велинова, чедесни новини- айде в понеделник да си я грабвате малката- да я нагушкаш хубаво- после да я снимаш и да ния покажеш

Мони, аз на лекцията не съм била, но понеже всички в залата ме хвалеха как напъвам да ти кажа, че трябва да си поемеш дълбоко въздух - да не го изпускаш- да не издаваш никакви звуци и да го съсредоточиш към диафрагмата и натискаш с пълна сила- докато не ти кажат да спреш

Шейновски мами, другото, което се сещам е, че лигнина не е задължителен- никой не ти го иска , а и колкото мами говорих- нито 1 нямаше

Яз качих една моя бебешка снимка

# 258
  • София
ЧЕСТИТО НА БИЛЯНА!!!  bouquet

Рени ако твоя бебок избърза наистина с Мариана може да си правите компания, а аз във вторник ще дойда да ви видя, когато ми е ЖК-то (ако искате де)
По този повод вчера ги питах дали ми трябва направление за раждане при положение, че те ми водят ЖК и ще раждам при тях. Да трябва (за всички шейновски мами) и се взима от личния лекар, защото така те си получавали парите по Здравната каса за раждането.

Цвети мерси за разяснението, а Мерелин хайде мила отмени стачката. Нека не бъде ефективна, а символична, става ли Hug

# 259
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА МАМА КАТИ И МАМА БИЛЯНА. ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ!  smile3525 На мамите бързо възстановяване.
ЧЕСТИТ ПЪРВИ СНЯГ! Тук в Студентски град също вали.
Абе моя бебок напоследък нещо се е кротнъл, не е толкова активен. Дали вече му е нясно в корема ми? newsm32
Лек и спокоен ден! Стойте си на топло, че навън не е за бременни!

# 260
Още едно разяснение за Шейновските мами- дори и да не сте успели да вземете направление от личния лекар- не бойте се ако тръгнете да раждате- в приемния кабинет си имат един топ празни и си ги попълват сами- е, естествено по- хубаво да имате, че може да започнат да мрънкат нещо, но няма да ви върнат със сигурност. Моето направление за хоспитализация от ЖК към ЗК си остана неизползвано у дома, защото беше за раждане, а мен не ме приеха за това- написаха си едно каквото им трябва, а моето изхвърлих

# 261
Ех, писах писах..и всичко ми изтри #Cussing out
Честито на Биляна!!! ДА е живо и здраво бебочето и да я грее в тези вече снежни дни!!
Цвети, добре че споделяш, няма по-ценно от преживяното-споделено..
Роня, и мен ме дразнят етикетите, но столчето е на гардероба откакто сме ги купили..Даже се чудя да го ползвам ли при изписване..
Бимба, за увиването като пашкул и аз неведнъж съм чела, че успокоява бебето в първия месец, както и частичното му разповиване преди къпане и пр. Не обичат изведнъж да са изложени на несигурност...И даже от това реват често, а родителите се чудят Защо?
Кърмещи мами, имам въпрос, Докато кърмите от едната гърда, кво правите с кърмата изтичаща от другата? Не може ли да се събира в колектор и да се додава на бебето..Сменяте ли гърдите на всяко хранене, Кога бебето се е нахранило, когато спре да суче ли? Доизцеждате ли гърдата, от която сте кърмили и кво правите с кърмата?

# 262

Кърмещи мами, имам въпрос, Докато кърмите от едната гърда, кво правите с кърмата изтичаща от другата? Не може ли да се събира в колектор и да се додава на бебето..Сменяте ли гърдите на всяко хранене, Кога бебето се е нахранило, когато спре да суче ли? Доизцеждате ли гърдата, от която сте кърмили и кво правите с кърмата?

Карил,
моите спомени за кърменето са ми още пресни, затова ще ти отговоря.
Не е задължително като кърмиш , другата ти гърда да тече. Моята сълзеше по няколко капки, винаги бях с подплънки за кърма. Можеш да се снабдиш и с колектори, но едва ли ще събереш кой знае колко - няколко капки. Не си струва, според мен.
В началото давах и двете гърди, но после си изработих система - редувах гърдите. На всяко кърмене давах само едната гърда, другата давах само ако преценя че не се е нахранил, като на следващото хранене започвах пак с нея.
Не съм кърмила под час, не съм кърмила по часовник. Кърмя докато бебето суче. В началото сучат повече - 30-40 минути, спират да почиват, подремват дори. После стават по-умели в сученето, нахранват се дори за 4-5 минутки. Сама ще го усетиш.
Първите 2 седмици се доизцеждах след всяко кърмене, после прецених че е излишно а и кърмата ми се регулира според нуждите на бебето. Изчеждане  е необходимо в началото - докато гърдите са напрегнати и каналите още не са отпушени добре. После - само при проблеми - запушени канали, възпаления и т.н. Изцедената кърма може да се дава на бебето, може да се замрази (съхранява се до 3 месеца), може и да се изхвърли.

Тук е мястото да споделя за най-работещото според мен лактогонно стимулиращо чайче. българско е, казва се Лактогонно средство, намира се по билковите и нормалните аптеки. Струва около 1 лев, в едни грозни картонени розови опаковки. Представлява смес от няколко семена - копър, анасон и други разни... Опитвала съм различни чайчета - билкови и не, на Милупа, на Хипп. Това ми действа невероятно добре ! А и всичките ми приятелки които са кърмили също са доволни от него.

# 263
Честито бебче на Биляна!   bouquet

karil, аз смятам като ме изписват бебето да е в столчето - нали точно това е идеята! Аз се чудех просто тези етикети дали постоянно ще си стоят,. Ти каква чанта ще си вземаш?

А за кърменето - май в началото ще давам и двете гърди, защото предполагам че ще ме болят ако не ги изпразня Simple Smile

Момичета, препоръчайте ми одеалце. Купух си олекотена завивка, и една плюшена пелена, но ми се иска и нещо от тези акрилените,,но има едни такива цветни - хич не ми харесват. Вие какво взехте?

velinova, може ли един въпрос? докато бебчето ви е в кувьоза, позволяваха ли в контакт физически с детето?

# 264
роня- ако говориш за етикета, на който пише, че не може да се слага отпред ако коата има ейрбек- не се маха- или поне не без да съдереш плата

# 265
Момичета, препоръчайте ми одеалце. Купух си олекотена завивка, и една плюшена пелена, но ми се иска и нещо от тези акрилените,,но има едни такива цветни - хич не ми харесват. Вие какво взехте?

Роня,
потърси памучни одеяла. Не се намират лесно, но това е най-доброто за бeбeто. Акрилените запарват, малко или много. Аз имам едно страхотно мекичко одеялце с тигърче на Дисни, но го ползвам само за постелка - за игра например. Ако не е поне 50% памук - запарва. Кожата на бебето е важно да диша, нали?

# 266
Мишенце, благодаря за инфото, наистина много е ценно. Че най-големия зор с каките ми беше това кърмене..
Роня, аз съм приготвила за изписването - боди с дълъг ръкав, рошаво палтенце с ританки, буйки, ръкавички, 2 броя шапки-която му стои по-фешън Mr. Green, памучно одеалце\ снимала съм го \ и ватиран плюшен чувал с качулка.
Мами с бебета, това достатъчно ли е. Ще взема и столче за разкош!?
П.П одеалцето е австрийско или немско, исках да купя и юношеско, но нямаха в наличност. От тези одеалца има и такива с "ъгъл" като на хавлийките \за главичката\ - 23 лв са. Но не ти препоръчвам изкуствени, че алергизират, а и много косматите имат хвърчащи власинки...Има и хубави български одеалца.

# 267
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=117076.0
Pam, Ronja- имах предвид, че в болницата където съм си избрала бият анти-Д само на първескини- Далече съм от мисълта, че касата не го дава- напротив, не мога да твърдя със сигурност обаче. Горния линк е инфо за намиране на медикамента- ако имате като подобни като мен проблеми.
Честити бебчета на всички- хайде ние сме на ред.
Целувки!!!

# 268
  • у дома...
ronjia зависи в какво отделение е - ако е в Медицинска Академия /обикновено там ги приемат в началото - ако е под 2000 гр. и стоят 10 дни/ не ти дават въобще да го видиш , единствено за майката може евентуално да направят изключение. Моята бебка сега е в Първа градска в отделение за недоносени - там ни дават да я виждаме веднъж седмично, но не ни дават да я гушкаме - носи ни я сестра и ни я показва.

Искрено се надявам да не се случва това на никоя мама.
Стискам палци всичко да е наред при всички маменца.

# 269
  • София
Честита девойка на мама Биляна!!!  bouquetВелинова, радвам се, че скоро ще можеш да гушкаш твоята малка кукличка!
Цвети, Чапелита много сте сладки като малки!!! 

Общи условия

Активация на акаунт