През НОЕМВРИ сто слънца - грейват в нашите сърца!!!

• 11 310
  • 291
  •   1
Отговори
# 270
момичета, благодаря ви  за отговорите
Аз съм взела една памучна пелена - за изписване,,и една плюшена (порт бебе с цип дето става на одеало = карил, май това имаш предвид), но се чудех дали няма да му трябва и още,,,ама явно не Simple Smile

# 271
МОМИЧЕТА, ЧЕСТИТ ПЪРВИ СНЯГ !

ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА ВЕСЕЛА НА  TSVETKA ! stork-girl
ЧЕСТИТА ДЪЩЕРЯ МАРИЯ НА ANGELIHA ! stork-girl
ЧЕСТИТ СИН ЯН НА CATTY ! stork-boy
ЧЕСТИТО МОМИЧЕНЦЕ НА BILDAN ! stork-girl

Мили майки, да са ви живи и здрави бебетата - да хапват, спят и растат спокойни ! А на вас - леко възстановяване !   bouquet

# 272
SOPHI, това, което описваш като смъкване на корема и другите признаци при първо раждане може да се случи и доста по-рано. В смисъл, че не е задължително да родиш до ден-два. Може да е и след седмиц-две, а може и на термин. Така че спокойно - освен това няма начин да не усетиш истинските контракции. На една от лекциите казаха, че една от причините истинските да болят толкова е, за да могат да се разграничат от подготвителните. Но най-добре хубаво си разпитай лекаря за всичко, което те притеснява, нормално е да питаш. Peace

ivanka1979, много са ти хубави нещата, които си оплела и плота за преповиване.  coolcool Много е хубаво да правиш разни неща за бебо ...  yes

Bimba, мисля че за изписването ще ти е много по-удобно да си вземеш само кошницата. Количката е за по-дълги разходки. А при изписването излизаш от болницата и влизаш в колата, после от колата - в къщи.... Simple Smile
За леглото през първия месец и това, че бебето се стресирало - не съм много сигурна в това. Да ти кажа в този момент бебто предимно спи и според мен му е почти все тая къде, стига да е в нормални условия...

Velinova, много се радвам за вашата бебка - дано в понеделник най-накрая да си я вземете и да си я нагушкате.  baby

След малко ще ви напиша това, което казаха на лекцията - беше много хубава и за мен лично - полезна.

# 273
Честито на мама Биляна!  bouquet

Мами, а ако бебчо се прибира наръце, без столчета, колички, кошчета?  newsm78

# 274
  Ами аз така смятам да си го прибера Peace-количката е голяма,нямам столче или кошче-от болницата директно в колата,от колата-вкъщи,а през това време ще си го гушкам Heart Eyes
  Ивиче,благодаря ти за успокоението HugНе че не е нормално да родя 20-на дни преди термин Wink,ама защо да бърза,викам аз Mr. Green

# 275
Дайте предложения за тема, на мен нищо не ми идва в главата?! Лелееееееее изкуфях

# 276
Честити бебета на мамите от днес Simple Smile  Hug

Тук е мястото да споделя за най-работещото според мен лактогонно стимулиращо чайче. българско е, казва се Лактогонно средство, намира се по билковите и нормалните аптеки. Струва около 1 лев, в едни грозни картонени розови опаковки. Представлява смес от няколко семена - копър, анасон и други разни... Опитвала съм различни чайчета - билкови и не, на Милупа, на Хипп. Това ми действа невероятно добре ! А и всичките ми приятелки които са кърмили също са доволни от него.

Този чай е за майката за стимулиране на кърмата, така ли? И може би влияе добре на бебето против колики, като съдържа копър, анасон и т.н.. ?!?!

# 277
Здравейте и от мен мами бъдещи и настоящи!!!!!
След като изядох един лимон полят с мед сядам да ви благодаря на всички за препоръките относно моята настинка,Рени благодаря ти и за подробното хом.лечение newsm51 newsm51.Надявам се тази вечер да спя по-спокойно.Аз мисля ,че е добре ,че нямам температура ,а според мъй ми трябвало да имам-това било защитна реакция на тялото.
  ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАЙЧЕТА baloni
  Момичрета днес ми се обади Антошка-бебка се казва Калина!!!!Младата мама като всички е доста ошашавена, и ви праща много поздрави,а и няколко препоръки за раждащите в Св.София-да си вземете ВИП стая понеже педиатрите ще обръщат повече внимание на бебоците,а и сами ще идват да ви обесняват подробно за бебетата,докато ако не сте във вип педиатрите трябва да ги дебнете и да чакате ред да ви обърнат внимание на ?-те и нещо много важно -понеже има ужасни вируси не допускайте хора да ви идват на свиждане в стаите,бебите са много крехки още!
    Това е от мен сладурки до утре нов ден нови бебета,ох а на мен сега ми се пие чай cry no smile3514

# 278
Честити бебета на мамите от днес Simple Smile  Hug

Този чай е за майката за стимулиране на кърмата, така ли? И може би влияе добре на бебето против колики, като съдържа копър, анасон и т.н.. ?!?!

Да, това е чай за стимулиране на производството на кърма. Би трябвало да влияе и на бебчето, но едва ли толкова много. Този чай не се пие постоянно, защото е много силен. 1-2 дози от по 500 мл.(приготвени според указанията на опаковката) са достатъчни да напълнят гърдите при проблем. Понякога се случва поради преумора, недоспиване, стрес кърмата да намалее - тогава този чай е идеален. Или когато бебето увеличи нуждите си от кърма, а производството още не се е регулирало - тогава пак чайчето ми е помагало.

# 279
GADAMER  ИМА БЕБЕ!!!!!!!!!!!!!! МОМИЧЕНЦЕ- 3300 , 50 СМ- С КОСА- РОДИЛА СЕ Е В 18 ЧАСА И 40 МИНУТИ ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО ДА РАДВА МАМА И ТАТИ Simple Smile И ДВЕТЕ СА ДОБРЕ

# 280
ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА И НА GADAMER!!! (ех, тоя д-р постигна своето...)

# 281
  • София
Честито и на Гадамер!!! Много да папка и слушка малката госпожица!!!

# 282
Ето снимките от днешната лекция :
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=65638&photo=51
оредяваме, момичетааааа, оредяваме.... Mr. Green добре, че е порди хубав повод. /изключвам болните, на които пожелавам бързо оздравяване  Peace/

Сега по темата за дишането. Аз не си водих записки /както обикновено/, затова ще карам по памет. А маметата, дето си водиха записки и дето всеки път се скатават - получават порицание... Naughty

Когато сте в предродилна зала и акушерката подаде команда : "Поеми въздух и напъни" - се поема дълбоко въздух с УСТА, хващат се коленете и се напъва В КОРЕМА.Чак селд това се изпуска въздуха.  Коленете се изтеглят максимално близо до корема /колкото е възможно/ и се стяга корема /също, колкото е възможно/.
След това в родилна зала вече се хваща каквото има там за хващане /когато раждах Марена, се захващах за едни каиши и дърпах, но в различните болници е различно/. Акушерката отново подава същата команда и нещата се повтарят - поема се дълбоко въздух, задържа се, през това време се напъва и след това се изпуска въздуха - мисля, че тогава акушерката казваше : "Отпусни".
Когато се роди главичката, акушерката казва : "Спри да напъваш, дишай " - тогава се диша повърхностно в гърлото, честичко и по малко като кученце. НЕ СЕ ПОЕМА ДЪЛБОКО ВЪЗДУХ, защото това ще предизвика напън, а това е момента, в които лекаря и акушерката освобождават раменцата на бебето и преоблема е, че при по-силен напън, че се разкъсате. МОМИЧЕТА, ТОВА Е МНОГО ВАЖНО - СЛУШАЙТЕ ГИ !!! Казвам го ото опит, защото аз първия път не ги послушах и в комбинация с епизиотомията си имах множество шевове поради допълнително разкъсване.
Друго важно нещо е, че трябва да се напъва В КОРЕМА, не НЕ ПО-НАГОРЕ.
Не се притеснявайте от усещането за дефекация - това е нормално и така трябва да бъде, напъвайте, все едно ходите по голяма нужда.
В най-общи линии, това е, ако някой се сети нещо, моля, да допълни.  Peace

П.С. Catty, на какво те гледаха, когато казваха, че е момиченце? Нещо много ме стряскат тези обърквания на момченцата с момиченца. Дали да не взема да ушия и един момчешки комплект за изписване... newsm78

# 283
Честито момиченце с буйни коси на Gadamer!! Да е жива и здрава!  bouquet

# 284
Еййй, чак сега видях новините.
ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА НА GADAMER ! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДВЕТЕ И МНОГО УМИХНАТИ !    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт