През НОЕМВРИ сто слънца - грейват в нашите сърца!!!

• 11 311
  • 291
  •   1
Отговори
# 240
  • София
На новите мами и татковци - ЧЕСТИТО!!!
Много радост да им носят малките слънчица  bouquet

За болните мами - мен лично ме оправи ударна доза мед с лимони! Тъй като пия антибиотик за бактериите не посмях и един парацетамол да взема - хич не ги долюбвам лекарствата.

За свеки на Петя ми идват едни не съвсем цензурни думички!!! Прати я да пасе, с една дума!!!

Колкото до правилата изобщо, забелязах, че почти по всички въпроси има най-разнообразни мнения. Смятам да се придържам към инстинкта си и здравия разум за момента и за случая - имам предвид кърмене на поискване, късно захранване, как да лежи бебето... За последното, единствената поза, която твърдо се отрича е по корем.
Така че, момичета, не се шашкайте, ще чуете най-разнообразни съвети, от които си подбирайте тези, които са най-близки до собствените си разбирания.  Аз смятам така да действам.

Бимба, това за кревата и майка ми го каза, и звучи логично, наистина толкова малко бебе може би няма да се чувства уютно в такова голямо легло...

Айде, че се разписах много, а кучето ме чака да го разходя! Поздрави и хубав ден, въпреки лошото време, на всички Peace

# 241
   Аз пък да ви кажа се кефя, че свеки ще се прибере точно за бебко  Hug! Разбираме се добре, имаме едни и същи виждания за отглеждане и възпитание, много ми помага и сега ако няма никой покрай мен ще съм в много по-голям стрес!
   Бубалинка, аз нямам тук детски снимки! Всичките са ми в Силистра! Мъж ми има тук бебешки снимки, но няма къде да ги сканирам, за да ви покажа колко много си приличат с Вили като бебета  Mr. Green!
   Бимба, ти имаш време до термина, а аз при всички положения ще родя до тогава и ще се прибера  Peace! Не се притеснявай  Wink! За прибирането от родилното - мисля че ще ти е по-удобно ако сте само със столчето за кола, а ако толкова те притеснява , че няма да е идеално легнало можеш на сгъвката на столчето да сложиш една по дебела пелена, за да е в по - легнало положение бебката! За леглото, малкият спеше в бебешко кошче от като се роди до 40 ден и общо взето нямаше къде да мърда  Mr. Green! Имаше такова пухкаво дюшече и такива пухкави завивки, че както го сложех така го намирах - увит като бубка  Mr. Green!
  Клюки, на лични ще ти пусна моите хомеопатични дражета и схемата по която ги пия! Аз бях с много гаден грип миналата зима и те ми помогнаха много! Все пак иди на лекар, за да не се окаже ангина / ако имаш температура! Мен вчера доки изрично ме предупреди много да се пазя да не се разболея точно сега, че не е хубаво да раждам болна! За гърло си вземи таблетки Исла, за главата само парацетамол, може и сироп Стодал и много чай с мед и лимони и само мед и лимони! Стискам палци бързо да се излекуваш  Peace!

# 242
Здравейте сладурани !

Колко много бебета от вчера ! Страхотни новини! Нека са здрави , да папкат хубаво и да пълнят пампите ! Честито на щастливите мами и татковци, чакаме разкази за раждането и първите дни с бебоците в къщи!

При мен - тази сутрин ходихме с татито в болицата. След 2 дена с леки но редовни контракции, тази вечер положението стана сериозно - през 10 минутки... Хем не знаех раждам ли, хем ми е притеснено. Та така - в 5 сутринта цъфнахме в родилното, там една мила акушерка ме сложи на апарат за тоновете и контракциите. След 30 минути записа показа че контракциите са ми спрели, а прегледа - че нямам увеличаване на разкритието. Акушерката не можа да прогнозира как ще се развият нещата - може да родя утре, ама може и да пренося.
Но...поне си направихме генерална репетиция за големия ден.
Днес тук е слънчице - обядвам и излизаме с баткото на разходка.
лек ден на всички!

# 243
Честити бебоци на Кати, Цветка и Анжелиха!   bouquet

Рени, както е тръгнало май с теб на една дата ще родим. При мен док каза почти същото, ако не е петък, ще е понеделник!  Mr. Green Аз губя търпение вече, умирам си от желание да видя и гушна малката буба!  Heart Eyes Още повече, че терминът ми съвсем наближава!  Flutter

Мами, тези обиколници нужни ли са още от самото началото? Нали влизат в употреба, когато поотраснат мишлетата и започнат повече да шават, та да не се ударят някъде в кошарата?

Карил, страшна си!  Hug Внасяш много свежест в темичката ни!   bouquet

# 244
  • София, Дианабад
Скъпи дами,

Аз съм съпругът на Дари М и искам най-искрено да ви благодаря от свое и нейно име за чудесните пожелания по повод нашето новородено синче!

Честито и на всички останали, на които тези дни на бял свят са се появили наследници! Да са ви живи и здрави, и много, много да ви радват!  thumbsup

А на тези, които все още очакват голямото събитие, стискаме палци да се случи точно когато трябва и да мине възможно най-леко!

Иначе съпругата ми и малкия Борис са добре и днес ще бъдат преместени от интензивно в обикновено родилно отделение в Света София. Дари сподели, че и липсвате, и че възможно най-скоро ще се опита да ви пише.

Успех!

# 245
AngelEyes ,
men tukmo me naplashiha po televiziata za obikolnicite i pozitioner-ite 4e za malkite bebenca sa opasni (imalo slu4ai na zadushavane). Kazaha- dokato e oshte muni4ko i niama reflexi da se useshta, 4e se zadushava v krevat4eto da niama nikakvi opikolnici, pozitioneri i igra4ki- samo 4arshaf i odealce...
Sorry za latinicata, no kredora pak go e hvanala lipsata...
 Hug bye ot men!

Последна редакция: чт, 02 ное 2006, 14:16 от sofkobofko

# 246
   Момичета, честит ви първи сняг   bouquet! Незнам как е в другите квартали, но при нас вали здраво  Mr. Green!   
  Жени, незнам дали ще родим на една дата, всичко зависи от бебетата  Mr. Green, но ще се радвам ако стане така  Peace!
   Уфффффф, да ви се оплача! Моят хубостник днес ми се върна кихащ от училище и сега здраво се сополиви  ooooh!! Било му студено, бил замръзнал, а ми пристига с разкопчано яке  #Cussing out! Идваше ми да му скъсам ушите  #Cussing out, аман - детска му работа ooooh!!

# 247
  • у дома...
Честито на всички мамчета, които вече са се срещнали със своите съкровища!

Мамчета, днес ме зарадваха, че нашето Ангелче вече е 2150 гр. и евентуално в понеделник ще я изпишат. Вече нямам търпение да си дойде у дома. Това ще е най-стархотния момент в живота ми!
Започваме вече трескаво подготовката на бебешкото кътче  Laughing

# 248
benighted,
пък при нас е много топло и портокалите пред къщи зреят ли зреят!!!
Вижте щастливата ми физиономия, от това, че една приятелка ми дойде на гости вчера Simple Smile http://www.makeyour.net/you/uploads/gallery/photo_1e9588508b.jpg

# 249
Привет в този мрачен ден и от мен!
Simple Smile До мен спи едно малко слънчице и не усещам толкова мрачното време  Hug
Честито на новите мами и татковци! Много да ви радват малките шушулки!!!   bouquet
Цвети, и мойто бебче е така - неспокоен мръщи се, бръчка се, свива юмручета и се напъва... Мисля че не е рано за гадните колики, аз като си взех Вики на 4-тия ден при мен в стаята той вече се мъчеше докато спи. Там сестрите казваха че коликите били след 20-тия ден, да ама - не!  Cry
Пепипетя аз също мисля че не бива да позволяваш да ти се "мешат"! Все пак това си е твоята рожбичка и ти трябва да прецениш как ще си я гледаш. Според мен е доста трудно с пелени /спомням си едно време от братовчед ми каква мъка беше - переш, простираш, гладиш.../ ...те другите момичета са ти казали, няма да дудна и аз айде  Twisted Evil
Бимба, ние сложихме бебо в столчето за кола - отдолу под него /под бебето/ можеш да сложиш нещо /одеалце или нещо подобно/ за да е по равничко и да не се свива много бубата.
Хайде, отивам да се храниме с малкия, че голям глад го налегна. Покрай коликите все се мисли горкото че е гладно, и понякога ядем и през час. Мойта педи не дава да се храним на поискване, трябвало през 2,30-3 часа да го храня.Ама как да не му дам като плаче милото? Давам си му  ooooh! Днес вечерта ще ходим до педи и ще видим дали е наддал. Стискайте палци да е качил мишока нещо, че ще ни дадът добавка иначе. А аз не я искам...  Crossing Arms
За бибероните - моя Вики също много си падна по един на Чико /не е изцяло силиконов има и пластмаса/, като му го пъхна и настава едно силно "цок-цок" и чак вече го подпира с ръчички да не му пада Joy
velinva стискам палци в понеделник да си прибереш мъничето  Peace

# 250
Сняг ли?  #Crazy Рени, застреля ме с тази новина!  Shocked

Софко, мерси за информацията, така или иначе сега не ми се намират свободни 60 лв. за обиколници. Смятам по-късно да се снабдя с тях.

# 251
  • София
Здравейте мацки, как сте днес?
Виждам, че си имаме пак бебочета, така че ЧЕСТИТО НА АНГЕЛИХА, ЦВЕТКА И КАТИ!!!    bouquet

Рени изключително ти благодаря за разясненията относно размера на таза. Дано бебо в такъв случай е до 3 600 гр. Във вторник пак съ мна ЖК и тогава ще го гледат но УЗД и ще кажат колко е наддал. Последно на 4 окт. беше 2 300 та ще видим... При теб наистина наближава. Последно как ще раждаш - вагинално или секцио? Както и да е ще стискам палци Hug

Момичета, които днес ходихте на лекцията моля напишето какво ви казаха, защото тази лекция мисля, че интересува всички ни, които ще раждаме нормално "Дишане по време на раждането"

П.С. Днес Гадамер може и да роди!

# 252
Мили ноемврийки - дойде и моя ред да вляза в ролята на щастливо щъркелче - днес в 13.15ч. моята приятелка Биляна (Bildan) е родила момиченце - 3300 гр, 50 см - секцио по мед. причини.   Обади ми се от реанимацията, пожелах и да си почива и се възстановява на спокойствие, а като и донесат малката принцеса (може би утре?) - да я нацелува здраво!

Сега - да честитя и на другите новообебили се мами - честити момченца на Деничка, Дари М, Перуника77, Mira SM и Catty!!!

Честити принцеси на Бубулина 77, Angeliha и Tsvetka!!!

# 253
   Sofko, я да си беше в Младост щеше да гледаш как падат бели снежинки, а не бели портокалови цветчета  Joy! Иначе изглеждаш супер на снимката! Много си сладка с тази дребосъчка в краката ти  Mr. Green!
  Велинова, стискам палци от понеделник да гушкате в къщи малката мишка! Дано продължава все така хубаво да наддава  Praynig!
   Честито на Bildan   bouquet! Да и е живо и здраво момиченцето, много да папка, много да спинка и да пълни пампите, а на мама бързо възстановяване   bouquet!
   Мони, нищо чудно тия дни да имаме новинка от Гадамер! Може дори с нея заедно да си лежим в отделението, ако моя бебо реши да бърза  Mr. Green!
  Дано да мога да си публикувам поста, че нещо много се дъни сайта днес  ooooh!!

# 254
  • Пловдив
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА МАМА БИЛЯНА! newsm51
Да е живо и здраво,леко въстановяване на мама.

Общи условия

Активация на акаунт