През НОЕМВРИ сто слънца - грейват в нашите сърца!!!

• 11 312
  • 291
  •   1
Отговори
# 225
   Нещо ме тресе някаква еуфория и забравих да пиша това което си бях намислила!
  Мони, ти пита за размерите на таза! Мен доки вчера ми ги мери! Най големият размер е на костите отвън както си легнала по гръб, вторият по-големина е на костите отвътре / пак по гръб / имаше още един размер, който не помня от къде беше и най-малкия размер е като се обърнеш на страни ти мерят от опашната кост до срамната кост! На мен този размер ми беше 20 и доки каза, че той е най-важния при раждането! Каза че размер 19 / като при теб / може да създаде проблем при раждане на бебе над 3500 - 3600гр.!
  За контракциите SOPHI, вчера разбрах нещо важно - тези леки болки като менструални, но без стягане на корема са пак контракции, но много слаби! Те са подготвителни и доки ми каза, че когато силните контракции - стягане на корема и силна болка / аз при такива едва си поемам въздух / станат на 10 мин. и не се повлияват от 1-2 таблетки Но Шпа до половин час след приема, а се засилват, значи раждането е започнало и трябва да се потегля за болницата! Иначе Но Шпа можеш да взимаш максимум 6бр. за ден, но на мен ми ги забраниха, защото с взимането на тези медикаменти съм щяла да пренося  Shocked! Не мисля, че това предвещава скорошно раждане, а по скоро матката се подготвя, но все пак питай доки  Peace!
  Казвам, че сега съм го разбрала, защото първият път нямах ни болки, ни нищо и изведнъж започнаха силни контракции на 15-20 мин. и знаех, че ще раждам  Mr. Green! Между другото аз дето съм със силни болки от време на време пък имам едва 1,5 см. разкритие, като 1 см. си го нося от 6м., но пък шийката ми била скъсена и много омекнала и доки каза, че без да усетя може да ми направи разкритието и 3 см.  Mr. Green! Така че споко, ще изтраеш до сряда  Peace!
   Dr. Jend, не и завиждам на жена ти  ooooh!! Като знам аз през какво минах с бебе 3800, дано при нея всичко мине като по вода и без проблем  Peace!
  Catty, да ти е жив и здрав малкия мъж newsm51! Много да е послушен, да расте силен и много щастлив и само да ви радва  smile3521!
  Ама тоя доктор къде е спал, че не е видял пишока  Mr. Green? Дано не си купувала много дрешки в розово  Mr. Green!

# 226
  • Sofia
Боже,какви новини!!!!!!!!!
Да са живи и здрави всичките ни  новородили се бебенца baloni baloni baloni baloni
Да са живи и здрави и мамите и татковците им,за да им се радват и да ги обичат  loveuuu newsm32  loveuuu newsm32  loveuuu
Рени,ще стискам палци,всичко да мине добре fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 227
Честито на Angeliha  Catty и Цветка!! Да са живи и здрави бебоците и техинте семейства!!  bouquet
Софи, с първото раждане точно така ме болеше корема, ама си е доста настойчиво...Дано позадържиш още малко, но не се притеснявай, това само ти вреди. Пък и щом се чудиш "раждам или не " - най-вероятно е не..Не бързай за болницата, изчакай. \Това според мен, де\Можеш да вземеш 3 и повече НО-ШПА дневно, ама защо.. newsm78

Слънчево стихче - 5: Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower
Маргаритки набирам, за да свия венец.
Да окича НОЕМВРИ със нежност
Ореолен го виждам и с лик на светец,   Hug
и очи пълни с ласка-безбрежност.

Ще изпрати той щъркелче stork-boy stork-girl
в син небосклон -деветмесечен път извървяло
Да дарува със СЛЪНЦЕ нашия дом
а живота ни с ново начало! Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts

Поздравявам ви в тази прекрасна ноемврийска утрин, която ни приближава до срещата с нашите рожби! Желая на всички страхотен слънч(ев ден!

# 228
ЧЕСТИТО НА ANGELIHA, TSVETKA, CATTY!!! МНОГО ЩАСТИЕ ДА ВИ НОСЯТ ВАШИТЕ МАЛКИ БЕБОЦИ

Софи, не се стряскай от тези болки- хич не са страшни- с тях може и да си преносиш дори

Пепипетя, защо изобщо позволяваш някой да ти налага мнението?!? Какви пелени- дори да си решила това от финансова гледна точка- по - добре го премисли, защото няма да ти излезе никак евтино- първо бебо постоянно ще е мокър, може да се разболее, второ- то и прането на пелени не е без пари- нали трябва прах, ток, топла вода- ей такива неща- а един памперс в големия пакет излиза някъде 30-40 стотинки- не ми се смята - може и по- малко да е- а за опъването на крачетата- момичетата вече са ти отговорили, че е абсолютно противопоказно!!!

Моята бебка тази нощ хич не щя да спи- като я сложа в легълцето и само мрънка- нещо я мъчи горката- не е ли много рано за тези колики- но иначе показва всички признаци- иска непрекъснато да суче без да е гладна- чак преяжда и връща и мърщи челце сякаш я боли нещо- като се изходи и я облекчава малко, но пък от друга страна е едва на 5 дни...

На мамите, които днес им предстои най- хубавата среща- дори и да не знаят, че е така- лека и безпроблемна Simple Smile

# 229
 Благодаря ви,Рени ,Карил и Цвети bouquet С нетърпение чаках някой да ми отговори,защото съм се стреснала-сама съм вкъщи,понаболява ме корема все още-след 2 таблетки Но-шпа Sad,доктора ми го няма и не си вдига телефона/друг е въпроса,че аз нали няма да раждам в Търново newsm78/....благодаря още веднъж,че ви има Hug

# 230
Честити бебчета на Бубулина, Angeliha, Tsvetka i Catty!  smile3525 newsm51 Heart Eyes newsm51 smile3525 Heart Eyes
Да папкат и да слушат и на мамите - бързо влизане в крак!

Pam, това за първескините и Анти-Д не ми звучи логично  newsm78...то кое ли тук при нас е! Ама поне май вече има от този българския който е по-евтин. Аз ще питам акушерката си в понеделник да знам дали да си търся.
Не ми се иска бебчо да излиза по-рано - някак си съм решила, че ще е след 24 Simple Smile Обаче така ми опъва корема напред това дете, че няма как - видях си първите стрии около пъпа  newsm45 Макар и да очаквах - доста се разстроих, да знаете  smile3518

Рени, значи щъркелът при теб ще мине сряда, а? Ще стискам палци още от неделята!

Пепипетя - какво да ти кажа  newsm78... и най-добрата свекърва ще е дразнител за една млада майка. ДА - ще е от помощ, но преди всичко си мисля, и знам, че ще изпитвам ревност към всеки, който иска да обгрижва детето ми. Доста мислих по този въпрос и казах на съпруга ми, че моите чувства хич не са за пренебрегване, като се прибера от родилното,,и от тях зависи възстановяването и здравето на бебето, и затова искам първите 1-2 седмици само аз и той да се грижим за бебето. Само ако имам нужда ще се обадя на майка му да дойде. Иначе ще и дам да го види детето естествено,,но в началото искам аз да си го гледам!!! Само за 10-15 години медицината и схващанията как да се гледа едно дете ТОЛКОВА са се променили, че не може никой да ме убеди, че поколението преди тези години има адекватните знания smile3516 Не говорим, че не са виждали видеозон едва ли не, ами не са в крак с всички останали необходими вещи за бебето и още робуват на къпене със сол и спане с елече...б-р-р-р-р-р

Последна редакция: чт, 02 ное 2006, 11:10 от ronja

# 231
  • Пловдив
Най после успях да кача някоя снимка ,мои и с дрешки за бебо Hug
Да ви се похваля ,това дето прилича на подложка за повиване сама си го направих от мушама и дунапрен.Плетената бяла шапка и ръкавичките също са мое производство hahahaСамо не можах да сномам кошарката и скрина ,защото си стоят в кашоните и чакаме появата на бебешока.
http://www.snimka.bg/profile.php?viev_album&album_id=64510
само дето немога да ги кача в албума на ноемврийките

# 232
Пепипетя, забрави за пелените освен ако не искаш:
1. Бебето да е вечно мокро
2. Да переш непрекъснато
3. Да ти е нехигиенично \понамирисва на пико и аку\креватчето
4. Да се прескачате със Свекита непрекъснато
5. Да му изкривиш крачетата
6. Да се изпокарате с мъжо
7. Да нямаш никакво НИКАКВО време!
И бих ги попитала подобни егоцентрични свекита, те ако  си пикат и дрискат в гащите увързани с чаршафи и каиши, мокри и смърдящи ще им бъде ли добре....Пу, кухи лейки такива! Само си налагат...Друго е ако ти така си преценила и го искаш...или нямаш финансова възможност, макар че Цвети е права за равносметката - ток, вода прах , време и т-.н
Аз близначките съм ги повивала едно време, нямаше евтини памперси, не можех да си го позволя..Все бяха подгизнали, а непрекъснато преповивани...Лелеееее не искам да си спомням #Crazy

# 233
От в4ера на обяд не съм влизала и колко много нови бебенца  Hug

4ЕСТИТО НА ВСИ4КИ НОВИ МАМИ,НЕКА БЕБОВЦИТЕ ВИ НОСЯТ МНОГО РАДОСТ И КРАСИВИ МОМЕНТИ.   bouquet

Бени 6те стискам палци от сега.....да знае6 4е си ми 6търкел,така 4е ако тръгне6 да ражда6 до понеделник,връ6тай се бързо,4е ина4е кой 6те ми е вестоносец  hahaha

Моми4ета исах да ви попитам не6то.Вие с какво взехте (или мислите да вземете) бебо от болницата.Аз се 4удя таткото дали да дойде с коли4каата в цялостния и вид или със стол4ето за колата (това което е като ко6ница).Не знам кое би било по_удобно.От една страна във коли4ката е по_лесно,но после при влизането в колата трябва да я разглобявамя,а ако се окаже 4е е някой студен ден и вали  newsm78
В ко6ницата пък не знам дали бебка 6те се 4уста добре,струва ми се 4е 6те е малко сгъната в нея.....та си се 4удя аз newsm78

Ина4е да ви кажа какво препоръ4ват тук докитата....препоръ4ително е през първия месец бебето да спи в коли4ката си,а не да се слага на легло,понеже 9 месеца е било на закътанко (бреййй как ми дойде на ум тази така хубава българска дума "закътано"  Mr. Green) в матката и ако го сложим директно в леглото за него 6те е стрес,понеже 6те се 4уства като изгубено.
Та и аз така мисля да направя,6те оставям бебка да спи в коли4ката си (моята е със зимен ко6 така 4е 6те и е удобно).
За тези които нямат зимен ко6 на коли4ките дори и да ги слойат в леглото може да обвият бебето от вси4ки страни с одеало,така 4е да се 4уства за6титено.

Толкоз от мен....като слу6ам за контракции и 4ак по4нах да се притеснявам 4е на мен тази екстра не6то ми се губи.....ама то и термина ми е дале4е де.
Ина4е бебката мърда доста по_малко то преди ама гледам да не се 6а6кам понеже 4етох 4е е нормално в 9 месец да е така поради липса на място в тумбата.При вас как е,ритат ли ви много бебовците?

Цунки на вси4ки и лек ден от сърце.

# 234
  • София
Честито бебче на мама Кати!!!
Бързо да влиза в режим, за да може мама да се възстанови!!! Peace

Най после успях да кача някоя снимка ,мои и с дрешки за бебо Hug
Да ви се похваля ,това дето прилича на подложка за повиване сама си го направих от мушама и дунапрен.Плетената бяла шапка и ръкавичките също са мое производство hahahaСамо не можах да сномам кошарката и скрина ,защото си стоят в кашоните и чакаме появата на бебешока.
http://www.snimka.bg/profile.php?viev_album&album_id=64510
само дето немога да ги кача в албума на ноемврийките
Иванка, качих ти снимките в албумите за мами и за бебчета Peace
Нали имаше предложение да си качим снимки като малки - май само аз съм си сложила. Embarassed Хайде още някоя мама Praynig

Последна редакция: чт, 02 ное 2006, 11:10 от bubalina

# 235
мацкиии моля ви помогнете какво да пия за болки в гърлото и главата-СПЕшНОООООО

# 236
хей, KARIL, забравих да ти благодаря от все сърце за слънчевото настроение което внасяш с поезията!  Hug

И да питам нещо - понеже в крайна сметка и аз си взех синьо Дуо - тези етикети на столчето за кола дали се махат?????? че не ме кефят тези удивителни нещо... newsm78

клюки - за главата - парацетамил или ношпа...ако не помогнат -препоръчвам движения за дишане

# 237
  Клюки-парацетамол и Хомеожен или таблетките за смучене на д-р Тайс Peace Ако не ти е гадно,намажи си сливиците/ако са подути/ със сода-помага много бързо!Стискам палци да се оправиш бързо Peace

# 238
Здравейте мамчета!  Simple Smile

ЧЕСТИТО НА МАМИТЕ МИРА, ПЕРУНИКА, БУБУЛИНА, CATTY, ANGELIHA, TZVETKA   bouquet   bouquet   bouquet ДА СА ИМ ЗДРАВИ РОЖБИЧКИТЕ И МНОГО ДА ГИ РАДВАТ И СЛУШКАТ

Какъв хубав ноемврийски дъжд от бебенца  Hug

Карил, стахотни са стихчетата ти  Peace Много са нежни и прочувствени.
Клюки, за гърлото пии много мед с лимони и има едни хомеопатични хапченца Хомеожен 9.А за главата, както вече са казали и другите момичета, парацетамол.
Цвети, и моята бебка така се държи нощно време.Мрънка си, свива крачета и пълни памперса, а после явно и олеква.И аз си мислех, че е рано за колики, но явно започват вече.
А аз съм като една кравичка, сутрин нощницата ми е мокра и цялата съм в мляко.А и бебката е такава помпичка, само дето обича да ме ползва и за биберон,а самите биберони ги плюе.На Авент ги плюе, идват й май много големи за устичката.Та сега съм и купила един изцяло силиконов на Чико и него повече го харесва, явно не я дразни пластмасата, а и силиконът прилепва и не го плюе.
Chapelita, благодаря за хубавите думи за моето слънчице!  bouquet
Рени, явно и при теб моментът наближава.Стискам ти палци всичко да мине бързо и безболезнено, ти вече си си взела полагаемата болка при първото раждане.  Naughty
SOPHI, и аз имах такива болки около седмица преди да вляза в болницата.Оказа се, че съм получила разкритие.Но това не означава, че и при теб ще е така.Момичетата са прави, че това са подготвителни контракции, а и бебо си проправя път вече.

Ако някоя мама тръгне да ражда днес ... СТИСКАМ ПАЛЦИ  Peace

# 239
Благодаря ви момичета!Аз вече и обясних защо трябва да е с памперси и мисля че ще слуша..ще видим. Парички има то всичко ще иде за бебо.И аз мисля че ако е все мокро ще се притеснявам и ще е мъка...Като чета всичко което си пишем, се чувствам много по добре и все едно съм гледала бебе - главата ми се напълни...
Толкова се радвам за вас -   Stuck Out Tongueкоито сте с бебетата вкъщи! Дано имат спокоен сън и много да ви радват... smile3541
На новите Мами честито!

Общи условия

Активация на акаунт