Силно ритниче очакваме вече, от нашето малко бебче 💙💗 Тема 4

• 40 423
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
  • sofia
Относно матрачето - с първото дете взехме от Икеа и легълце, и матраче - доволна съм и пак така планирам, понеже сме ги дали вече старите. А и нашето бебе беле супер ревливо заради колики, после зъби, будеше се по 2-3 пъти нощем и нищо не го успокояваше, та бях останала без сили и започнах да го взимам при нас.
Относно килограмите съм +3,5 за сега, тъкмо влизам в 20та. Имах рязък скок в началото на четвърти месец, докторът каза, че е нормално да има периоди на скокове. Освен това се твърди, че втори триместър се качва най-много, та да видим. С първото дете качих общо 8 кг, но не съм си записвала кога колко.

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 23:20 от truetrue

# 106
Ели и аз съм +5 в 19-та, множко ми се виждат предвид че с предната бременност качих 10, повечето, от коиъо накрая, т.е. по тази логика ще кача повече сега Sad, тъй като остава още половината време...
Не мисля, че са много 5 кг. Много зависи какво се хапва, колко са били кг. преди забременяване, как са хормоните. Обикновенно(не задължително) поднормено тегло се качва повече, наднормено по малко. Но 10 15кг за цялата бременност мисля, че е супер. Аз умирам в момента за тесто- солено(пица, баничка, маймунско хлебче) не се ограничавам, защото съм малко кг и защото лесно свалям, но гледам задължително да имам в дневното меню салата и плод. Хапвам всякаква готвена храна, защото съм си вкъщи и обичам да готвя. Но пък излизаме и на ресторант съответно хапваме и навън

# 107
Аз умирам в момента за тесто- солено(пица, баничка, маймунско хлебче) не се ограничавам, защото съм малко кг
[/quote]

Какво е маймунско хлебче?

На мен пъпа щръкна още 2рия месец и много се позачудих. С предната бременност не помня. Из форумите пише, че сега щял да изпъкне.

Аз свалих 1 кг, защото бях в болница с детето и ме изпра голям глад. Бяхме в друг град и нямаше кой да ни носи нищо. Но съм доволна, защото бебето си е взело своето като увеличих корема с 4 см. Сега влязох в 20 седмица  и съм сигурен 4+. А ям през 2-3 часа, само готвено, с тегло под нормата съм, но явно  съм си твърдо зодия тръстика.😂😂😂

# 108
Аз съм в 16гс и съм +7 кг. С първата качих 20. Сега до 14гс бих Хориомон и от него също се качва. Ама и со хапвам, имам си апетит-всъщност винаги съм си имала. И аз съм на вълна-паста,пици и бургери. Забраних на ММ да вечеряме навън, защото като видя менюто всичко ми се яде и само поръчвам (последния път поръчай 2 десерта) и след това ми е тежко по цяла нощ и не мога да спя

# 109
Аз съм +3кг. в 18 седмица.

Друг въпрос, в България кога излизате в отпуска? Тук официално към 36/37 седмица, поне това ми казаха. Аз ако е така ще си родя направо на работа 😃

# 110
45 дни преди термин, което прави май 34-та седмица.
Работя с клиенти от различни страни и в общи линии никъде няма толкпва ранно излизане, както тук и такова майчинство, така че сме облагодетелствани Simple Smile

# 111
И толкова дълго майчинство след това Blush

# 112
  • sofia
А всъщност ние (майките) мрънкаме и сме недоволни от условията на майчинството.

# 113
Зависи, някои мрънкат, други не Wink С първото се върнах на работа първата година и ми беше добре. Сега усещам, че имам нужда от повече почивка, т.е. ще си ползвам част от втората година поне докато тръгне на ясла (ако я приемат) като решението ми не зависи ог това колко лева е майчинството втората година и дали изобщо се плаща, т.е. аз не мрънкам по този параграф, други са ми били мотивите и първия и втория път. Но съм благодарна, че мога да избирам и дори една година на мен ми се вижда голяма възможност, тъй като както казах работя с чужденци и никъде няма такова нещо.
С клиентка, с която си говорим и други неща ще раждаме горе-долу по едно и също време - тя в април, аз в март. Тя излиза по майчинство, когато роди и ще се върне 4 месеца след това. Така че няма сравнение с моята ситуация Stuck Out Tongue Winking Eye

# 114
Аз съм +3кг. в 18 седмица.

Друг въпрос, в България кога излизате в отпуска? Тук официално към 36/37 седмица, поне това ми казаха. Аз ако е така ще си родя направо на работа 😃

Ти къде си? В Испания се работи до 37 седмица (ако работата ти е в офис) и майчинството и бащинството са 4 месеца и се взимат по едно време…

# 115
В Испания съм. Да, значи съвпадат нещата. Надявах се, че ще е по-рано, защото съм учителка и работя с много деца и заради пандемията и не съм ваксинирана, нооо не. И да, после са само 4 месеца.

# 116
В Испания съм. Да, значи съвпадат нещата. Надявах се, че ще е по-рано, защото съм учителка и работя с много деца и заради пандемията и не съм ваксинирана, нооо не. И да, после са само 4 месеца.
Къде в Испания си? Аз съм в Мадрид. Ние от 1 септември се върнахме всички 100% в офиса, към края на месеца им казах, че съм бременна и оттогава работя изцяло от вкъщи, което е супер.
По принцип след като мине майчинството, можеш да си вземеш excedencia por cuidado de menor. Не съм сигурна дали не е само 1 година и е изцяло неплатено, разбира се. От моите колежки испанки нито една досега не се е възползвала от това…

# 117
Аз съм 20+4  и мисля, че съм +2-3кг , защото виждам разлика м/у моя кантар и този в болницата. А аз нз колко съм забременяла сега съм 59.2 по моя последно в болницата бях 57, а в нас 58.2. Смятам че 56 съм забременяла та приемам, че са 2-3кг. Не мога без тесто... И аз искам да разбера какво е това маймунското Simple Smile . Колкото и да кача важното е беба да е добре после ще му мисля, аз и сега вече ми е трудно да ставам нощем хаха като морж съм.
Бъбълс и моята я усещах от ляво ама те вече са около 20-25см та тва си е при мен напречно корема, ако така е застанало бебчето, аз усещам нещо да бута от ляво ама то и отдясно може да има я крак я ръка Joy просто, като побутнах корема и това изтръпване/опъване започна да отпуска,  защото иначе бях готова да се разплача Sad

# 118
Къде в Испания си? Аз съм в Мадрид. Ние от 1 септември се върнахме всички 100% в офиса, към края на месеца им казах, че съм бременна и оттогава работя изцяло от вкъщи, което е супер.
По принцип след като мине майчинството, можеш да си вземеш excedencia por cuidado de menor. Не съм сигурна дали не е само 1 година и е изцяло неплатено, разбира се. От моите колежки испанки нито една досега не се е възползвала от това…

И аз съм в Мадрид. Знам за excedencia, но не мога да си позволя една година без заплащане, така че колкото толкова. Януари чух, че щели да махат маските в училищата. Ако е така тогава ще му мисля как по-рано да си остана вкъщи. Дотогава се моля всичко да е наред и да не се заразя.

# 119
Аз съм 17та седмица и съм качила около 2 кг. Бях качила 4, но нямах никакъв апетит миналата седмица и свалих 2кг.
Моята гинеколожка смята, че повече от 1 кг на месец не трябва да се качва, всичко останало според нея било лакомия 😀. Но предполагам, че все пак много зависи от това какви килограми е жената в началото на бременноста. Аз гледам да се храня здравословно, но не се и ограничавам от сладко, когато ми се дояде. Всички ми казват, че после като започнат разходките с бебето веднага се отслабва.

Общи условия

Активация на акаунт