Силно ритниче очакваме вече, от нашето малко бебче 💙💗 Тема 4

• 40 437
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
Аз съм в 21 седмица и съм качила около 3кг., гинеколожката казва, че е добре.
Като споменахте за липса на апетит, от вчера и аз нямам отново. Корема ми къркори, но не мога да ям и само единствено се насилвам да ям по някоя вафла, което не е добре. Притеснявам се да не му навредя и се надявам скоро да ми се върне апетита, за да не го ограничавам твърде дълго време. Беше много активно предните дни, а откакто изгубих апетит само по някой единичен ритник ми дава и доста се притеснявам. Настроението ми също се е развалило и пак ме избива на рев понякога.

# 121
Аз съм 20+3 и съм +2.5кг .Това по моя кантар в къщи,сутрин по пижама.Така се тегля всеки ден просто от чисто любопитство,а не че се следя изкъсо 😄🤭 При доктора на ЖК теглят с дрехи и обувки,не може да покаже реално...Август бях със сандали и тънка рокля,а сега с обувки,дънки за бременни и дебела блуза и след стабилна закуска 😏
Не се ограничавам ,когато и каквото ми се яде си хапвам.Но пиенето на вода винаги ми е било проблем и до сега повече от 500мл на ден не мога.С предишната бременност качих  около 15-17кг.
Бебето го усещам от 10тина дни предимно  вечер,много много ниско долу,което за мен е супер странно усещане.От предишния ми "опит"  😄 си спомням ,че си мърдаше точно под гърдите и дори имам клипове как изпъква издутина ,мести се насам натам и като цяло много шавливо бебе си  беше баткото.А сега на съвсем друго място и коренно различно е усещането 🤷‍♀️🤔

# 122
Здравейте отново Grinning Пак аз с моите филми... вчерашните усещания, мисля че бяха от разтягането... Продължават и сега само като ставам или при по-резки движения.
Мога ли да ви попитам дали имате по-увеличено течение? Сега видях че се е увеличило и малко се притесних. Няма промяна в цвета,няма мирис и тн.
От известно време не съм усещала движения и още повече се притеснявам... Disappointed Relieved

# 123
  • София
Относно килограмите леко се притеснявам, че ми идват множко. Забременях на 47кг, вече съм качила 5 в 19+4 г. с. Нямах гадене и повръщане. Отделно на това съм с Ковид под карантина, не се движа много и продължавам да имам апетит. А остават месеците в който най-много се качва. Със сигурност ще ги докарам до 20, но както се казва да сме живи и здрави 🤓

# 124
Здравейте отново Grinning Пак аз с моите филми... вчерашните усещания, мисля че бяха от разтягането... Продължават и сега само като ставам или при по-резки движения.
Мога ли да ви попитам дали имате по-увеличено течение? Сега видях че се е увеличило и малко се притесних. Няма промяна в цвета,няма мирис и тн.
От известно време не съм усещала движения и още повече се притеснявам... Disappointed Relieved

Здравей, и на мен ми е по-увеличено течението, микробиологията ми беше чиста и АГ каза, че е нормално втори триместър да се увеличи, стига да няма някакъв дискомфорт.

Във Франция майченството е същата работа, някои мои колежки си идваха на работа до деня преди да родят и повечето се връщаха 2-3 месеца след това отново.

Момичета, в сайта на H&M видях, че има намаление на бебешки дрешки. Аз сега съм се впуснала в избор на кошара тип Next to me и ми е малко трудно да избера, дървената вече я харесахме.

За момичетата, които усещат по-малко бебето някои дни, не се притеснявайте все още не е нужно да са регулярни усезаемите движения, аз моя бебок както го усещах много силно, два дена не го усещах много и сега днес пак силно рита. Все още имат много място и особено ако плацентата е предна напълно възможно е преди 26та седмица да има дни, в които да не се усеща толкова силно. Аз също се паникьосах малко вчера, но реално си имат място да се крият все още. ☺

# 125
  • sofia
Момичета, аз също съм качило 3 кг до 21 седмица. Не ги мислете кг, при раждането се свалят 6-7, после престоя в болницата не е най-приятното нещо на света, също ще свалите 2-3кг.
Мой съвет - вземете си колан за събиране на корема, при мен предния път имаше драстичен резултат и няма да го пропусна за нищо на света.

# 126
La alegria, как си? Изписаха ли ти лекарства, леко ли минава? Пожелавам ти бързо възстановяване.

Bubbles, и аз имам течение, пускахме микробиология, чиста. На следващия месец пак накарах АГ да вземе, макар че според него няма нужда, пак чиста. Сега ми е казал да се успокоя вече и гледам да го слушам Grinning

Аз вчера гледах за комплектче за изписване и бодита, но не мога да се сетя кой е началния размер, на повечето мои дрешки съм им отрязала етикетите. Мисля си, че беше 52, но не откривам такъв, има 50, което не е ли малко, сигурно е бил 56, но наистина не помня. А за българската номерация, която да питаш защо е различна, изобщо нямам спомен 23 ли беше първия номер? По-рядко съм взимала такива дрешки, но имам и с 20 и нещо...
Ако някой се сеща да помага.

# 127
И аз съм с увеличено течение, ма тъй,като няма мирис, цвят и дискомфорт приемам, че е нормално. Последната ми МБ беше чиста, предполагам сега пак ще вземат проба . Simple Smile

Сега използвам зверски самоконтрол да не поръчвам нищо хахаха, защото дрехи имам много и като нз колко ще е голямо бебчето, ме е страх да не взема от някой размер много и те само да си стоят ... изобщо съм объркана какъв размер и по - колко да имам от вид.
Мъжа каза, че взимаме сушилня, та май ще си спестя гладенето, което ме прави много щастлива( хич не съм фен на гладенето) . Това което най - се чудя е искам ли дървено креватче или само кошара и скрин.... и скоро трябва да реша Simple Smile

Относно побутването, моята госпожица вчера почти не шаваше или аз не я усещах. Малко се притесних дали всичко е наред и е сега от 30мин ме побутва, направо се усмихнах. Та разбирам притеснението. Реално явно още имат доста пространство Simple Smile

La alegria не мисли килограми и ядене сега, най - важно е да мине ковида и да сте добре,  после ще се раздвижваш Simple Smile Как си?

# 128
На баткото комплекта зс новородено беше 56 и му беше огромен, защото той се роди 47см. Акушерката каза, че масово така се получава и да не се притеснявам. Така или иначе повече не го сложих.
Сега съм харесала комплект от angel baby за изписване или от "ние с Ния", не съм решила още.

# 129
  • София
La alegria, как си? Изписаха ли ти лекарства, леко ли минава? Пожелавам ти бързо възстановяване.

Bubbles, и аз имам течение, пускахме микробиология, чиста. На следващия месец пак накарах АГ да вземе, макар че според него няма нужда, пак чиста. Сега ми е казал да се успокоя вече и гледам да го слушам Grinning

Аз вчера гледах за комплектче за изписване и бодита, но не мога да се сетя кой е началния размер, на повечето мои дрешки съм им отрязала етикетите. Мисля си, че беше 52, но не откривам такъв, има 50, което не е ли малко, сигурно е бил 56, но наистина не помня. А за българската номерация, която да питаш защо е различна, изобщо нямам спомен 23 ли беше първия номер? По-рядко съм взимала такива дрешки, но имам и с 20 и нещо...
Ако някой се сеща да помага.
Благодаря,за сега  добре  🤗. Изписаха ми Панадол, Инфлуцид и капки за нос. Не съм ги пила. Вече една седмица съм в това положение. Моят единствен симптом е загуба на обоняние. Иначе си продължавам с витамини за бременни и Магнерот.

# 130
Здравейте, момичета! Успях да изчета близо 70-те коментара (опасни сте Laughing ) и да наваксам в темата Sweat Smile
Някой беше питал за компактна количка. Ние взехме cybex. Страшно лека, сгъва се и прилича на куфар с колелца и определено ще се събере в безумно малката ни кола, с която ще сме на първо време.
Относно матрака за легло знам, че трябва да е твърд. Ние купихме дървено легло, което върви с матрак на италианксата марка Pali от олх. Матракът е бамбуков, но сама не мога да преценя дали е достатъчно твърд и обмислям да сравня с други матраци. Навсякъде масово купуват на марката magniflex, модел pierre cardin, ако някой е купувал такъв, може ли да сподели отзиви?
Ние си купихме кошарка next to me air на chicco пак от олх. Страшно изчистен модел, много лек, преградата се сваля с цип.При нас водещо в избора беше нивото на кошарата да се дигне достатъчно високо до нивото на нашата спалня. Оказа се, че не всички модели се дигат толкова на високо, което щеше да обезсмисли цялата ни покупка. И второто е ,че е на колелца и може лесно да се отмести, а самите крачета се сгъват за максимално доближаване на кошарката в случай, че спалнята ви е с табла до земята.
Исках да попитам някоя дама ползва ли маслото на икаров против стрии? Аз ползвам кокосово масло,  но миризмата вече почна да ме дразни и не мога да си представя още месеци подред да се мажа с едно и също. Обаче видях, че това масло е с лавандула, а аз не обичам миризмата на лавандула. Та въпросът ми е всъшност, мирише ли си на лавандула или просто това е една от съставките и не се натрапва толкова много.

# 131
И аз съм с увеличено течение, ма тъй,като няма мирис, цвят и дискомфорт приемам, че е нормално. Последната ми МБ беше чиста, предполагам сега пак ще вземат проба . Simple Smile

Скрит текст:
Сега използвам зверски самоконтрол да не поръчвам нищо хахаха, защото дрехи имам много и като нз колко ще е голямо бебчето, ме е страх да не взема от някой размер много и те само да си стоят ... изобщо съм объркана какъв размер и по - колко да имам от вид.
Мъжа каза, че взимаме сушилня, та май ще си спестя гладенето, което ме прави много щастлива( хич не съм фен на гладенето) . Това което най - се чудя е искам ли дървено креватче или само кошара и скрин.... и скоро трябва да реша Simple Smile

Относно побутването, моята госпожица вчера почти не шаваше или аз не я усещах. Малко се притесних дали всичко е наред и е сега от 30мин ме побутва, направо се усмихнах. Та разбирам притеснението. Реално явно още имат доста пространство Simple Smile

La alegria не мисли килограми и ядене сега, най - важно е да мине ковида и да сте добре,  после ще се раздвижваш Simple Smile Как си?

Аз скоро пак бях споделяла за течението и че пускахме МБ. И някой от вас даже каза "абе няма как 2 МБ да са грешни" . Grinning ама днес някак си беше повече като обем. Чак се изненадах..

За движенията, така ми се иска да се върти постоянно Grinning Преди малко "почука" и се поуспокоих. На мен ми е много приятно това усещане, когато съм вкъщи като се размърда и почвам да си гледам корема как се мърда. Искрено му се радвам. Даже му казвам по-силно да ритка. Grinning

Добре че сте вие да ме успокоявате, че щях да съм откачила! Heart

La alegria, супер че е само обонянието. Имам чувството, че бременните по-леко го карат. Имах бременна колежка, мъжа й болен, а тя беше пушка.

# 132
И при мен е увеличено течението, направо е като вода понякога. Имах инфекция и АГ ми беше изписала глобули, които обаче едва слагах, защото много ме болеше и гледах поне половината да влезе, но така дали са действали не знам още. На следващата консултация ще ми вземе пак микробиология и ще разберем, а ако се налага пак да слагам нещо, ще я питам дали няма свещички или нещо друго, което по-лесно да влиза. Тя от самото начало ни забрани всякакви интимности и така ще е до края като гледам, но предполагам е заради това. Доколкото си спомням някое момиче тук беше писало, че така са и били забранили и като са опитали да са интимни с мъжа и, не се получило и много я боляло.

# 133
Здравейте! Понеже и аз съм паника за течението, му се явих на моя проследяващ на ЖК, и той ме изслуша, взе ми проба (чиста излезе) и ми обясни супер спокойно, че увеличеното воднисто течение е нормално през втория триместър, и е свързано с увеличеното кръвоснабдяване на влагалището. Също така, при упражнения за тазово дъно, особено в началото, също можело да има такъв ефект. Спокойно, момичета, май сме повече паника, отколкото с реално място за притеснение. Иначе ние с бебка сме добре, вече 190 грама в 20-та г.с, рита ме лекичко особено след като хапна. Бих искала да я усещам повече, но с тази обърната матка - толкова Simple Smile Вече ще трябва да се ориентирам за покупки, че тук като ви чета вече сте доста напред!

# 134
Привет ! И при мен течението е увеличено, но от първата бременност знам, че това е нещо нормално. За килограмите аз в началото свалих 8 кг ... не ядях почти нищо. В момента от тези 8кг съм върнала 4кг и то в последния месец и половина. Та не знам колко съм качила, какво се случва... реално дори сега не съм си върнала килограмите от забременяването, но аз съм доволна, защото те ми бяха в повече, още от първата бременност 🤣 болки, дискомфорт, не мога да седна да ям нормално ... вече всички екстри, направо ужас ... миналата седмица бях в отпуск, детето ме побърка вкъщи, защото валя в продължение на 8-9 дни и не излизахме никъде освен с колата 😁 днес съм на работа,  но сигурно тази седмица ще е последната ми работна, така съм решила и ако не ми дадат отпуската,  в края на седмицата съм на ЖК и ще си взема болничен.

Общи условия

Активация на акаунт