Силно ритниче очакваме вече, от нашето малко бебче 💙💗 Тема 4

• 40 477
  • 732
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Момичета , можете ли да ме насочите горе долу какви изследвания ви назначиха при 2рата ФМ. На мен само ми казаха, че ще ми пускат но не и какво. Предният път за скиминга всичко беше ок, само витамин Д приемах допълнително. Микробиологията ми след това не беше идеална та и нея ще трябва да пускам.

# 556
Здравейте, момичета. Мина и при мен втората  ФМ, всичко е наред, само едното бъбречно легенче на бебо е увеличено, АГ каза, че се среща често и ще го следя живи и здрави след раждане.
Потвърдено е, че отново чакаме момиченце. ❤️

# 557
На мен пък днес ми излезе резултата от стерилната урина и се оказа, че имам Ешерихия коли. Доктора каза да си взема антибиотик Аугментин 1 гр. за 10 дни. Много ми е смотано, дано всичко да е наред с малчо🥺
И аз имах ешерихия коли, излекувах я за седмица с антибиотик - Оспамокс. Мен ме посъветваха да има и Антибиограмата към изследванията (явно не навсякъде дават), за да не се окаже, че сте резистентна към някой антибиотик и да не се изчисти бактерията. Но не е нищо страшно, случва се многоо често през бременноста. Аз нямам родила приятелка, която да не е била на антибиотик през бременноста или да не е имала някакъв проблем. Всичко ще си е наред с бебето!

# 558
На мен пък днес ми излезе резултата от стерилната урина и се оказа, че имам Ешерихия коли. Доктора каза да си взема антибиотик Аугментин 1 гр. за 10 дни. Много ми е смотано, дано всичко да е наред с малчо🥺
И аз имах ешерихия коли, излекувах я за седмица с антибиотик - Оспамокс. Мен ме посъветваха да има и Антибиограмата към изследванията (явно не навсякъде дават), за да не се окаже, че сте резистентна към някой антибиотик и да не се изчисти бактерията. Но не е нищо страшно, случва се многоо често през бременноста. Аз нямам родила приятелка, която да не е била на антибиотик през бременноста или да не е имала някакъв проблем. Всичко ще си е наред с бебето!
Много благодаря за написаното, успокойх се малко 🙂
Имах Антибиограмата към резултата, нямам резистентност към изброените антибиотици. Надявам се бързо да мине и всичко да е наред. Спокойна вечер.

# 559
  • София
Имам един глупав въпрос , но момичета има ли нещо изпробвано , което помага на бебето да застане мирно по време на преглед ? Или да се качи малко по-нагоре и да не е с главата надолу 😅
Много се притеснявам дали ще могат да го измерят хубаво на втората ФМ.

# 560
То няма нужда да застава в една позиция и да не мърда. АГ ще направи снимка ( пауза на монитора ) и ще го измери. Мисля, че всички така процедират.

# 561
А да питам има ли някои от вас, които все още да усещат само леки движения на бебо? В 21 седмица съм и все още не са станали осезаеми. АГ каза, че заради положението на бебето е така.

# 562
  • София
Ами не знам за тая позиция при мен стои с главата надолу и силно се надявам другия път да застане така, че да може да се измери. Спрях да се надявам за снимка.

За усещанията , на моменти го усещам по-силно и дори се стряскам. В 20+5 съм а , със задна ниска плацента и бебето стои и то ниско. Усещам трептене по-често ( побутване ) малко под пъпа , и от време на време по-отчелтив да кажем ритник.

# 563
  • София
Аз съм в 22+2г.с. с предна плацента и макар че по размер върви с една седмица напред има дни, в които изобщо не усещам бебето. А когато го усетя е много леко гъделичкане. Докторът ми обясни, че когато е с предна плацента ударите на бебето идват напред, а не назад към органите затова е по-трудно да го усетим. То трябва да премине през дебелината на плацентата, маточната стена, нашите подкожни мазнини и чак тогава да усетим удара. Аз най-често усещам гъделичкането по време на хранене-не знам дали защото чува движението на червата. От познати знам, че като хапнеш шоколад или пиеш фреш портокал става по-активно, макар че аз вчера пробвах с фреша и не го усетих.

# 564
Мен ме върнаха 3 пъти на последната ФМ да се разхождам и да хапна нещо сладко, защото той си навря главата към моя таз с гръб към корема ми и само мяташе ръце и крака без да се обърне. Накрая се обърна, колкото за момент да му измерят нослето и устните и пак се завъртя.

За движенията, аз в 19 г.с. започнах да усещам редовно бебето, но по-скоро като силно гъделичкане и от 21 г.с. вече са доста по-осезаеми ритници, даже ми подскача корема понякога. С предна висока плацента съм и АГ ми каза, че може да го усетя по-късно и да не са много силни движения, но в 23 г.с. усещам отчетливи и на моменти доста силни ритници, явно и зависи къде точно рита, защото някои дни го усещам по-малко, други дни го усещам като зайче в корема ми. 😁

# 565
Аз напоследък го усещам по-често, но въобще не може да се сравни с първата бременност, а и при двете съм била с предна плацента. Док каза, че предвид плацентата е нормално. Също си мисля и че просто синът ми е бил доста по-активен в сравнение с бебка, така де и бебетата са с различен темперамент Grinning

# 566
Аз напоследък го усещам по-често, но въобще не може да се сравни с първата бременност, а и при двете съм била с предна плацента. Док каза, че предвид плацентата е нормално. Също си мисля и че просто синът ми е бил доста по-активен в сравнение с бебка, така де и бебетата са с различен темперамент Grinning

И при мен е по същия начин.
Спомням си със сина ми какви ритници получавах и как се местеше и обикаляше в корема в ранни седмици,имам и клипове (като мексиканска вълна 😄) .И местоположението му беше друго-3 пръста над пъпа.Като се роди беше много енергично бебе,толкова мноооого риташе с крака,че сам се люлееше в кошницата за кола поставена на ламината в къщи.🙉
А сега с момиченцето-3 пръста под пъпа и е като леко гъделичкане. Има дни в които не я усещам въобще.Активна е предимно вечер.Дано да си е кротичка и за напред ☺️ ,че ако прилича на батко си...

# 567
Хаха Red, и при нас е така. Баткото е огън и до днес, не можеш да го оставиш без надзор и за секунда, че не знаеш накъде ще хукне или какво ще счупи. Момиченцето засега е кротко и и аз като теб се надявам така да си остане.

# 568
Аз пък го усещам доста, въпреки че съм с предна плацента и ми е първа бременност. Целият ми корем отскача, а понякога даже заболява като ритне. Но има и дни, в които не го усещам толкова, но може би защото се завърта по някакъв начин и ме рита на различни места, където аз не усещам толкова. Днес например сутринта го усещах доста по едно време, но нещо май се премести и заспа и сега никакъв го няма. Аз се надявам да е спокойно бебе, но ще видим какво ще излезе. Иначе при вас понякога застават ли само от едната страна на корема и да я надигат? Много е странно като го прави и много ми опъва кожата, по-често в дясно е така и като сложа ръка се мърда и се маха от там.

# 569
Аз с първата бременност бях с предна плацента и много рано започнах да усещам и супер силни ритничета. Ама нямах и толкова мазнинки хихи.
А има ли някоя от вас, на която дори и с предишна бременност да са открили увеличено бъбречно легенче? Как са се развили нещата? Бих се радвала да получа актуална информация.

Общи условия

Активация на акаунт