Силно ритниче очакваме вече, от нашето малко бебче 💙💗 Тема 4

• 40 471
  • 732
  •   1
Отговори
# 570
Моето мъниче си го усещам редовно, но изобщо не мога да сравня с баткото все още. Все пак спомените ми от него са от края на бременността, когато точно както описвате вие целия ми корем се местеше наляво-надясно 😃 но сега това е още мъничко, усещам леки подритвания, предимно сутрин като се събудя, и вечер като гледаме сериал с мм 😂
Да ви кажа, първото доста си ме риташе поне по моя преценка, а пък е страшно спокоен откакто се роди до ден днешен. Не знам дали ритането в корема е гаранция 😃 Но в 8-мия месец с първото ми се появи синина от едната страна на корема, защото той вече се беше позиционирал и крачетата му бяха само от тази страна и като ме риташе ме беше посинил! Не знаех, че е възможно, но беше факт 😂

# 571
Аз мисля, че започнах да усещам някъде 17 гс. Като преди това имах някакви потрепвания, но все си казвах - абеее рано е, к'во се филмирам. Grinning
Сега (22гс) предимно сутрин и вечер, но и през деня има движения. Даже ако не усещам нищо, в определени моменти, се шашкам. Вътря се из леглото, ставам, сядам, пия кола, кафе, сладко, солено. И така, откачам.... Sweat Smile Знам че спи, но все пак..
Аз го усещам предимно в ляво, в дясно по-рядко. Общо взето в ляво е по-издуто, та предполагам че там си седи. Последно на ФМ и на ФЕХКг и двамата док казаха, че е главично и с гръбначето към коремната стена. Но не е имало проблем с измерването. Даже се чудя кога успя да ги измери всичките неща, защото не обясняваше много този път. Също на ФМ ми показа къде са крачетата - малко над пъпа, но аз го усещам предимно ниско надолу и по-рядко около пъпа. Споменах го на лекаря, но нищо не каза. Може би има определени места където усещаме по-малко.
Чувала съм, че момчетата са по-активни в утробата от момичетата. Thinking
Аз от няколко дни имам болки в бедрените стави/таза или поне така определям. Гледам да лежа повече на една страна и с възглавница между краката, но нощно време е нещо страшно. Въртя се много. През деня е по-добре, все пак се движа, но последните дни нямаше как. Не ме разбирайте погрешно, не се оплаквам, а споделям. Ако някой има такива болки - не си сама и уж е нормално! Grinning
Скрит текст:
С предишната бременност макар и кратка, много се оплаквах - лошо ми е, зле ми е и казвах, че искам вече да спре. Ми спря и бях съкрушена, даже се обвинявах. Та, сега гледам да приемам всички неразположения с усмивка, освен тези дето ме стряскат. Grinning Значи болне ли ме за малко корема откачам!

Хайде стига с моя монолог, че стана дълго.

# 572
Болки отдавна имам всякакви, но аз винаги казвам мен да ме боли, но важното е бебчо да е добре, аз ще изтърпя всичко. Като ходя повече кръста ме заболява, като лежа повече тазобедрените стави ме болят и всичко прекрасно се допълва от болка в интимната кост, която също е нормална и е от тежестта на корема, а и бебето редовно там рита, така че сигурно допринася. Моят корем не е малък, затова ми се е появила вече, до края направо не ми се мисли колко лоша ще стане, но да знаете и вие да я очаквате.
Иначе преди малко тъкмо писах, че е заспал и веднага започна да се върти нещо и не е спирал, само гледам как се мести от едната на другата страна в корема ми. Аз го усещам навсякъде по корема вече, раздава ритници и юмруци, понякога си пуска краката много ниско и като рита там е болезнено. На предния преглед като сложи лекарката студения гел на корема ми и на него явно не му хареса и на ехографа само се виждаше как рита и удря с юмрук, беше много забавно да виждам хем как отскача корема, хем какво прави реално вътре.

# 573
И аз имам болки в таза/сухожилията от вътрешната страна на бедрата..не мога да опиша мястото, но болката е най-вече когато се преобличам и оставам на един крак.
Според АГ е от липса на движения 🤷🏻♀ Забелязвам,че болкат се засилва,ако стоя със свити крака.
Утре съм на ФМ - стискайте ми палци Simple Smile ще попитам и там.

# 574
Момичета, помагайте. Независимо какво ям или не ям, явно навлизам в периода с киселините. При първата бременност почти нямах, сега обаче ми е много зле. Какво облекчава?

# 575
  • София
Аз дъвча дъвки и ми помага.

# 576
До ден днешен си пия водичка с резени лимон. Помага ми за киселините и много ми помагаше при гаденето в първите месеци. Някои пият сода, но аз не я понасям и не мога.

Момичета, помагайте. Независимо какво ям или не ям, явно навлизам в периода с киселините. При първата бременност почти нямах, сега обаче ми е много зле. Какво облекчава?

# 577
Газирана вода ми помагаше с първата бременност. Сега пак трябва да почна, че много отрано се появиха киселините този път.

# 578
Содата и на мен не ми понася, ще повърна. За газираното не знам защо ми е останало в главата, че предизвиква киселини, но може и да бъркам. Ще си купя да пробвам, склонна съм всичко да опитам, тази сутрин ми беше много зле...

# 579
До преди 1 месец газирана вода, сода, дори и една миринда ми помагаха. Но последния месец от вода ми излизат. Направо ми се ревеше, нищо не помагаше от до сега изпитаните методи. И реших да си правя мляко с многозърнеста закуска, след нея ми минаха. От седмица ги лекувам с прясно мляко и съм много доволна, пък и за др не разположения като чели допринася 😅

# 580
През живота си не бях усещала киселини. Дори, когато имах остър гастрит от хеликобактер..
Сега получавам и облекчавам със зелена ябълка. Като видях ябълките в кухнята и реших, че може да помогнат. И стана.

# 581
Момичета, имам един въпрос. Ще се радвам ако някой може да ми помогне! Ходя при две гинеколожки и мнението им се разминава. Едната смята, че трябва да пия но шпа постоянно 3х1, а другата смята, че не е препоръчително да се пие повече от 5 дни подред и трябва да го пия само при нужда.
Има ли някой, който го пие и може да каже как му е изписано 🤔
Често имам сърцебиене ( без ускорен пулс), а в листовката му пише, че може да предизвика и започнах да се замислям дали е Ок да го пия нон-стоп..

# 582
Ако ще те успокои, аз пия 3х2 от началото на бременността. И терапията ми е потвърдена от 4-ма различни лекари. Бременността ми е ин витро - в началото го пиех, за да няма контракции и да изхвърля ембрионите. Сега го пия, за да не се скъсява шийката Simple Smile И ще продължавам до края на бременността или до 34 г.с., ако стигна до нея.

Момичета, имам един въпрос. Ще се радвам ако някой може да ми помогне! Ходя при две гинеколожки и мнението им се разминава. Едната смята, че трябва да пия но шпа постоянно 3х1, а другата смята, че не е препоръчително да се пие повече от 5 дни подред и трябва да го пия само при нужда.
Има ли някой, който го пие и може да каже как му е изписано 🤔
Често имам сърцебиене ( без ускорен пулс), а в листовката му пише, че може да предизвика и започнах да се замислям дали е Ок да го пия нон-стоп..

# 583
За киселините помага бира, но аз не съм пробвала, защото като цяло рядко пия алкохол попринцип, а сега през бременността съвсем не ми се е пиело нищо алкохолно. И все пак 2-3 глътки, а не 1 литър нали, а има и безалкохолна, която не знам дали помага също. Това АГ ми го каза, че ако много зле ми станат киселините може да го пробвам и до сега на всичките и пациентки действало, но на мен газираното ми върши работа и не съм стигала до там.
Аз пък днес много газове имах и ми се свиваше корема цял ден, а в същото време усещах бебето как рита и се бях притеснила да не са контракции, въпреки че отдавна не бях получавала такива, но после хванах, че от газовете се получаваше така.
Когато имах редовни контракции пиех 3х1 но-шпа, после го пиех ако се наложи само, а сега съвсем съм го спряла и аз имам сърцебиене иначе. Ако се наложи да пия си имам под ръка обаче.

# 584
За нош пато аз знам че шийката омеква от него,което не е добре. И имали проблем с размера на шийката е по-добре да се спре приема. Не знам колко е вярно и правилно това го знам от аг

Общи условия

Активация на акаунт