Силно ритниче очакваме вече, от нашето малко бебче 💙💗 Тема 4

• 40 471
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
И аз пия само ако кма нужда, включително и магнезий само ако има нужда. Имах една седмица с много контракции и пих цяла седмица, после ме отпусна и го спрях. Така ми е казал док, ако има нужда за седмица- две, докато се успокоят нещата. И аз не съм много сигурна, но мисля, че нош па и магнезия влияят на шийката, но в крайна сметка, ако има контракции се пият. Ако нямате, реално защо да ги пиете?

# 586
За киселини аз пиех прясно мляко и при тежки ситуации Талцит.
За но шпа- аз го пия 3*2 вече втори месец

# 587
Аз имах ужасни киселини до края на 4ти месец, от които повръщах. АГ ми изписа Пробитор, който изпих има няма 5 пъти, защото не искам да се тъпча с хапчета и ме достраша да пия омепразол. Сега при нужда пия НеоБианацид и ми помага доста, но най-много ми помага прясно мляко и да не седя на гладен стомах.

Но-шпа пия само при нужда, днес имах леки болки и изпих едно, преди това не бях пила близо месец, иначе магнезий пия Биоелектра 1х1 всеки ден от началото на 4ти месец, без да съм имала болки или оплаквания, освен сърцебиене и ми помогна много.

# 588
Благодаря ви много за отговорите! Ще продължавам да си го пия значи, явно е нормално да бъде изписвано по този начин.
Аз за сега не съм имала контракции, пия го защото имах кървене в края на 1вия триместър.

# 589
И при мен вече има болки в ставите и то предимно вечер, но явно всички стигнахме до този етап. Като се раздвижа и нещата се подобряват.
За киселините пия газирана вода, а вечерите в които е мн ужасно пия Гавискон( позволено е по време на бременност и кърмене) и до 5-10 мин всичко приключва, малко е гадно защото е като леко втечнена паста за зъби, но когато много ми пари по хранопровода- едни 20мл ме спасяват.
За но-шпа пия само при нужда 3х2 ,когато имам болки(които са ми предимно над срамната кост при преумора)тъй като има момент на привикване към действието на таблетките и просто след даден момент не действат, по начина по който се очаква. Знам че някои Аг ги дават като редовна терапия-моите са ми ги позволили при нужда, поради горната причина.
Пия Магнерот 3х2 редовно заради леките неболезнени контракции, както и за мускулните крампи по краката.

# 590
На мен нищо не ми помага за киселините. С първата бременност също имах, но като че ли не толкова много. Но шпа пиех няколко дни в  началото на 3тия месец, защото прокървих. Сега пия Магнерот и Алеракт, защото имах преди месец контракции.

# 591
  • София
За киселините на мен ми помага тоник с лимонче , преди не бях чак такъв фен на Тоника , сега след хапване задължително по една чаша. Каквото и да хапна имам киселини.

# 592
Тъй, за киселините мен не мъчат от 5ти месец... пагубно е за човек, който никога не е имал такива Simple Smile.
Та на мен за известно време ми помагаше, прясно мляко, газирана вода (сода, минералната газирана ми действаше зле), сода не мога да я пия ще повърна... кисела зелена ябълка...и в един момент нищо не помагаше... направо исках да се гръмна, киселени от препечен хляб и мачкани варени картофи... от вода, от мед...  Та прибегнах до гавискон ... родих се просто... разбира се избягвам доматени неща, избягвам запържено уж... ама то всичко и ми дразни и в един момент реших, че така и така страдам поне ще си ям каквото ми се хапва... Та сега съм с газирано малко след вечеря, защото иначе не пия,  а ако е много зле положението сдъвквам един гавскон и след 3 мин съм човек.. мога да си легна и да заспя, разрешен е при бременност Simple Smile.

За нош па мойте 2 Агта казаха нош па и магнезии при нужда, за да може ако ни стане нужен да ми действа... пила съм ги при контракции и дискомфорт и сега имам в чантата за всеки случай, ама аз не съм имала кървене слава Богу.

Дано съм била полезна Simple Smile Поне за киселините, защото ако сега е толкова зле, нз какво ще е до края:blush:

# 593
И при мен киселините са постоянни и от всичко. Абе и от вода Wink Свикнах им, защото поне минават бързо. Имам друго питане. Централно на дупето ве мога да си седна , също и по турски. Почва да ме натиска и да се задушавам. Някой да го изпитва това чувство ?

# 594
Аз се задъхвам, ако се разшетам повече, но не и при седене. Възможно ли е да не е от бременността, а пост ковид симптом? Част от близките ми, които изкараха ковид все още често се уморяват и задъхват и в седнало състояние.

# 595
Твърде е възможно Cry За това и Ви питах , за да си направя съпоставка...Cry Пуст Ковид....колко ли ще има да си му влача последствията. Cry

# 596
Аз пия 3х2 ношпа от началото понеже съм инвитро, на последния преглед док. каза че щом съм физически активна и ходя на работа да го намаля на 3х1. Магнерот от 2 месеца също 3х1.
За киселините, аз имам и гастрит, което е ужасно , имам ги още от преди да забременея. Търпя си ги, ако стане много зле пия безалкохолна бира или смуча гавискон, облекчават положението.

# 597
Аз пиех нош-па+утрогестан до 3-ти месец 3х2 заради прокървявания. Но в 4-ти месец като че ли нещата се оправиха, нямах повече прокърявания и док. реши да спре терапията. За момента слава богу всичко е наред.
А относно киселините - аз имах по едно време вечер, но като че ли не страдам от честата им проява. Аз съм любител на лютото и тези дни даже си хапнах доволно люти чушлета и съм като пушка. Като цяло си хапвам спокойно нещата, които съм си консумирала и преди бременността и нямам проблеми с корема. Единствен симптом, който ме мъчи е сънливостта. Постоянно ми се спи и сутрин много трудно ставам, спя вечер поне по 9-10 часа.

# 598
За задушаването, при мен го има това. Не знам дали е от бременността или от ковид, но като седна да ям гледам да не се застоявам, че започва да ми се вие свят и нали 2 пъти почти припаднах. За сега единственото обяснение е, че понеже съм ниска и матката вече ми е стигнала до гърдите, разместила е всички органи и от това се получава това. Тези дни забелязах, че като си сложа маската в магазина или другаде и пак започва да ми се вие свят, да ми причернява и да не ми стига въздуха. Скоро така излезнах бързо, че щях да припадна и като свалих маската навън и почти се излегнах на една пейка и ми мина. Или и за белите ми дробове няма много място, или си е последствие от ковид. Аз го карах преди да забременея и 2 месеца след него кашлях и като легнех се задушавах, едва изкачвах стълбите на подлеза на метрото, запъхтявах се много бързо. Гледам да лежа или да стоя права, когато сядам да ям отварям терасата да влиза въздух, даже и студено да е и гледам да не се застоявам много. Миналата седмица в лидъл имаше възглавница за стол, взех си я и е малко по-добре с нея също.

# 599
Случва ли ви се така да ви притисне някой нерв или орган ли е не знам, но да боли много силно. Сутринта ставам адски болки ниско в корема към дясно, чак десния крак като движа се превивам от болка. Хем се притесних, хем и преди ми се е случвало. Пих 2 но шпа уж ме отпусна, сядам при сина ми да си играе и си свих колената към корема и край изчезна болката. Гладих, готвих, чистих сядам на дивана пак ме захапа нещо ама толкова боли, че ми прималява, ставам бледа, не мога да ходя изправена. Случвало ми се и преди години, преди да забременея веднъж, дори в спешното не успяха с нищо да помогнат и сега от както съм бременна за втори път се случва. Черния дроб ли е, жлъчка ли е не знам нещо се притиска и ме измъчва. Иначе ритка детето и нямам киселини, карам страхотна бременност и от към показатели(кръв урина) и като тонус... Само в началото ми беше зле за 2 3 седмици с отпадналост и гадене.

Общи условия

Активация на акаунт