Силно ритниче очакваме вече, от нашето малко бебче 💙💗 Тема 4

• 40 418
  • 732
  •   2
Отговори
# 600
Да, аз мисля че бях споделила, че нещо ми притиска и на мен в дясно. Като го бутна малко и усещам как се премества и ме отпуска. И при мен само в дясно е натискал нещо за сега, но крака чак не ме е болял. Трябваше да споделя на АГ, но забравих.

# 601
  • София
Не знам нерв ли е , подпира ли нещо , ама днес едвам сядам. Задната част към кръста, но някак си вътрешно го усещам на места все едно не ми дава да седна.

# 602
Аз освен да мина да се похваля, че днес видях първата капка коластра. До сега бях виждала само корички на каналчетата. Освен това и малко ме боли точно зърното с капката, но гледам да не го пипам.
Друго, с което мога да се похваля е, че вече абсолютно всеки път като си поставя ръката на корема и бебо отвръща, а вчера вечерта беше много забавно, защото нещо изпъкваше на корема ми, не знам глава или ръка и си го местеше, а като го пипнехме и ни удряше. Grinning Точно, както в "Том и Джери", когато Джери ходи под килима и се вижда една малка движеща се издутина, така се виждаше и на корема ми и беше много хубаво. Днес спи малко повече, но съм забелязала, че попринцип редува активен ден и после един ден почивка.

# 603
Аз освен да мина да се похваля, че днес видях първата капка коластра. До сега бях виждала само корички на каналчетата. Освен това и малко ме боли точно зърното с капката, но гледам да не го пипам.
Друго, с което мога да се похваля е, че вече абсолютно всеки път като си поставя ръката на корема и бебо отвръща, а вчера вечерта беше много забавно, защото нещо изпъкваше на корема ми, не знам глава или ръка и си го местеше, а като го пипнехме и ни удряше. Grinning Точно, както в "Том и Джери", когато Джери ходи под килима и се вижда една малка движеща се издутина, така се виждаше и на корема ми и беше много хубаво. Днес спи малко повече, но съм забелязала, че попринцип редува активен ден и после един ден почивка.

И на мен ми се случи миналата нощ. Една буза се изду вдясно, глава ли беше дупе ли. Викнах ММ, започна да я гали и спря да се движи. Със всеки ден повече и повече се усеща, ех, че хубаво!!!

За коластра аз засега само коричка виждам на едното зърно, другото хич го няма. Явно си е рано все още.

Още съм с утайката на урината пълна с микроби. Личната ми каза, че засега си оставам в болнични вкъщи. Много се зарадвах, защото не съм ваксинирана и училището си е доста голямо, така че от тази страна чудесно. Започнах да пия едни таблетки от боровинки, казват се Cysticlean. Ще ви разкажа дали действат, засега е рано.

Да знаете нещо относно запазване на пъпната връв? Тук може да я дариш, да я запазиш или и двете наведнъж, да е в публична банка и ако трябва на някой я дават, или ако трябва да твоето дете се ползва. Интересно ми стана в България какво ви предлагат.

# 604
Щом има бактерии, трябва да пуснеш стерилна урина с антибиограма и според нея да се назначи подходящ антибиотик, само с билкови лекарства няма да се изчисти. Билковите обикновено се използва за подпомагане на действието на антибиотика. Аз винаги пия Неоренал СР, когато пия антибиотик, защото спомага изчистването на бактериите и но-шпа, за да омекоти мускулите и така помага антибиотика да проникне.
Иначе за стволови клетки от пъпна връв мнение имам и съм го казвала. Накратко за нищо не могат да се използват в момента в Европа, а банките само обират горките родители. Даже и да се позволи да се използват, аз не бих, защото могат да бъдат повече опасни, отколкото полезни. Не случайно някои колеги наричат пъпната връв контейнер за отпадъци. Това си е мое мнение, аз не бих запазила такова нещо, че и да плащам, но който вижда нещата по друг начин да си запазва. Дано не се налага на никого да минава през терапия със стволови клетки, но даже и да се наложи се използват такива изолирани от самия пациент или друг съвместим донор, но ембрионални не се използват в Европа за момента.

# 605
Боровинките, ако не помогнат, няма да навредят, полезни са за профилактика на уриналния тракт, но едва ли ще имат значителен ефект, все пак не са лекарство.

В България единственото, което може да се прави с пъпната връв е да се вземат стволови клетки. Скъпо е, има няколко банки, които предлагат тази услуга. Вече дали се използват недай си боже за твоето дете или се доплаща и за това, не знам.

Ако няма да се взимат стволови клетки, не можете да правите нищо с пъпната връв, тъй като се води биологичен отпадък. Преди години имаше много скандален случай с д-р Гагова в Шейново, дано не я бъркам. Баща беше поискал да прибере пъпната връв, нямам идея за какво, лекарката отказва и той я пребива до синьо. След това тя напусна и се премести във Вита мисля.

# 606
Горката жена, ужас.

Може да се плаща тук, но аз ще раждам в държавна публична болница и се предлага безплатно тази услуга. Подписваш, че си даваш съгласието и най-често, от познати знам, се подписва, че се дарява.

Стерилната урина излиза отрицателно за инфекция, а утайката пълна с неща. Затова антибиотик не ми се дава. В петък имам уролог, да видим той какво ще каже.

# 607
За утайката на място ли даваш проба или носиш от вкъщи в контейнер?
Ако е на място е възможно да се замърсява.

# 608
Бащата е известен сред нас биолозите още от преди този случай, той е от тези, които се мислят за много учени и големи иноватори, защото беше ходил в чужбина да учи уж, но не е завършил реално образование там, а просто курсчета. Такъв е и един известен политик - Харвард, на когото всички много се кефят без причина, а той си е въздух под налягане с курсчета там, на които всеки може да ходи и не значат нищо общо взето. Да не се отклонявам много, но и двамата ги познавам просто, въпросният баща и в нашата лаборатория беше идвал да иска да прави някакви странни проучвания, но не знаеше елементарни неща за работа с генетичен материал иначе. Както и да е, пъпната връв искаше да я яде просто.

# 609
Да я яде?!? Уау какви откачалки.

# 610
Вече официално мога да се запиша като мъжка майка 💙 може би е вярно,че майката усеща още преди да знае какъв ще е пола Simple Smile

# 611
Ако не се бъркам, Mira8925 живее в Испания и като цяло, поне по мое наблюдение, тук изобщо не са фенове на антибиотици и поооочти не ги предписват (не казвам дали е правилно или не, изобщо не съм специалист по темата). Миналата година имах някаква уринарна инфекция, дадоха ми едно прахче, 3 дни се скъсах от болки, пиейки прахчето и сокове от боровинки 😀

Щом има бактерии, трябва да пуснеш стерилна урина с антибиограма и според нея да се назначи подходящ антибиотик, само с билкови лекарства няма да се изчисти. Билковите обикновено се използва за подпомагане на действието на антибиотика. Аз винаги пия Неоренал СР, когато пия антибиотик, защото спомага изчистването на бактериите и но-шпа, за да омекоти мускулите и така помага антибиотика да проникне.
Иначе за стволови клетки от пъпна връв мнение имам и съм го казвала. Накратко за нищо не могат да се използват в момента в Европа, а банките само обират горките родители. Даже и да се позволи да се използват, аз не бих, защото могат да бъдат повече опасни, отколкото полезни. Не случайно някои колеги наричат пъпната връв контейнер за отпадъци. Това си е мое мнение, аз не бих запазила такова нещо, че и да плащам, но който вижда нещата по друг начин да си запазва. Дано не се налага на никого да минава през терапия със стволови клетки, но даже и да се наложи се използват такива изолирани от самия пациент или друг съвместим донор, но ембрионални не се използват в Европа за момента.

# 612
Хубаво, че не дават като тук за всичко и без да е проверено преди това за каква бактерия става дума и какъв антибиотик е подходящ за нея. Скоро ще останем без антибиотици, заради неконтролируемото им използване. Повечето сте си правили антибиограма и виждате как към все повече антибиотици са резистентни бактериите, това значи, че вече не може да се лекуват с тях. Обаче като има причина си трябва антибиотик. Прахчето пак е антибиотик между другото, предполагам става дума за Монурал. Ако стерилната урина е чиста, тогава не се взима правилно обикновената. Не съм срещала случай в едната да има, а в другата не. Там сигурно ли е, че пише бактерии в утайката, а не нещо друго?

# 613
За утайката на място ли даваш проба или носиш от вкъщи в контейнер?
Ако е на място е възможно да се замърсява.

На място, винаги. Не зная дали се замърсява, ама три пъти вече съм била в бърза помощ с адски болки. Двата пъти ми дадоха антибиотик на прах, Монурол се казва. Бил единствения сигурен за бременни. Не ми помогна. Третия път в утайката имаше само хематурия и левкоцити и казаха, че няма да дадат антибиотици.

Права си, тук не им харесва ей така да го дават. Ама мене ме дразни това, че никой от тях не е способен да ми обясни защо за инфекция излиза отрицателно, а аз си имам големи болки и утайка пълна с акита, с извинение.

# 614
Монурала е антибиотик, и аз съм го пила, но не като бременна, при мен беше много ефективен, всичко се оправи от раз. Но предполагам пак зависи от типа инфекция, дали ще я повлияе и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт