Силно ритниче очакваме вече, от нашето малко бебче 💙💗 Тема 4

• 40 416
  • 732
  •   1
Отговори
# 615
https://iamn.bg/wp-content/uploads/2020/02/Umbilical-Cord-Blood- … anking-2nd-BG.pdf

Качвам една статия за съхранение на кръв от пъпната връв която за мен се оказа полезна. Аз доста сериозно обмислях съхранение,но определено се отказах. Още не съм решила на 100% къде ще раждам,но ако е в Майчин дом може да направя дарение там

# 616
  • София
Знаете ли дали може да се ходи бременна на погребение на близък човек? Четох разни поверия в интернет, но май са от суеверие. По-скоро ме интересува какво би казал попа.

# 617
Здравейте, трябва ми някоя мама от Бургас,която е ходила на фетална морфология при д-р Ангел Недялков.
С докторо при който ходя сега няма да се случат нещата. Много съм разочарована изтървах почти вс изследвания в опр седмици. Отделно говорих с мой близък доктор,който работи в същата болница и се оказа,че е доста зле този доктор. Просто нямам думи.

# 618
Знаете ли дали може да се ходи бременна на погребение на близък човек? Четох разни поверия в интернет, но май са от суеверие. По-скоро ме интересува какво би казал попа.
Gigi, колко близък, за човек от семейството, не мисля, че има сила, която да спре една жена да иде, бременна или не. За не толкова директна връзка, бих се замислила и може би няма да отида, вярвам, че ще разберат близките.

# 619
  • sofia
Когато брат ми почина март месец бях бременна, не стоеше като въпрос дали да отида, но честно да ви кажа си давам сметка, че няма никакво значение дали ще си там или не, щом човека го няма вече. Отидох, за да съм опора на родителите ми.
На моя приятелка свекърва й почина, тя каза, че е говорила с поп и от негова гледна точка нямало проблеми да се присъства.

# 620
Моята баба с която имах много силна връзка почина края на март.Тогава все още не бях бременна, но правихме опити от половин година.Точно ден преди струването за 3м видяхме двете черти.Не съм спирала да ходя на гробището,знам че няма да я върна, но повече се разстройвам ако не успея да отида,да запаля свещ и да постоя малко.
Всяка неделя прекарвахме по цял ден при нея с мъжа ми и детето и много ни липсва 😔 В интернет пише,че бременна жена не бива да ходи на гробище и да приема раздавки,но аз не вярвам в суеверия.
Така че gigi  както го усещаш според мен.Но пък ако има вероятност много да се разстроиш е по-добре да си го спестиш.Съболезнование!

# 621
  • София
Благодаря ви! За баба ми става въпрос - семейството ми каза да не ходя, мъжа ми също е против, за да не разстройвам. Аз се колебая - искам поне да отида, дори и да не ходя до гробищата. Ще се чувствам зле и няма да си го простя ако не я изпратя, бяхме близки.

# 622
Съжалявам за загубата! Със сигурност баба ти би те разбрала ако не отидеш! В момента си в деликатно положение.
Аз ще ти представя друга гледна точка - ковид. На едно такова събитие се събират доста хора.
В началото на годината почина дядо ми и след погребението мама се разболя от ковид. Много се притеснявах тогава и за нея..
Ако решиш да не отидеш, не се обвинявай, а пази спомените с баба си. Тя винаги ще е с теб.

# 623
Съболезнования!!! Направи каквото ти е на сърце! Но съм съгласна с Бъбълс предвид ковид обстановката, половината ми познати се заразиха на погребение/сватба/рожден ден. Та такива масови събирания в това време на годината и пандемията в нашата ситуация избягвам  Sad За пример в понеделник имах имен ден, даже мама не дойде.. само 2ма смейни приятели ваксинирани. Тя е хоум офис, той няма досег с хора...

# 624
Момичета какво значи плюса и минуса... Нещо не го разбрах

# 625
  • Варна
gigi91, съболезнования!
Eli, може би означава,  че има някакви, но са в нормално количество (мисля , че до 4 беше нормата). В моите резултати пише " рядко,  единични левкоцити " ... , но да не те подведа, нека някой по-компетентен да каже.

# 626
  • Враца
Повечето хора биха ти казали да не ходиш, на мен сега мама не ми даде даже за помен на баща ми да отида на гробища, и тя дори не отиде. Като цяло и аз не мисля, че бременна жена има място на погребение по ред причини, но пък е въпрос на усет, има жени, които наистина нищо не може да ги спре, братовчедка ми дойде бременна на погребението на баща ми и нямаше сила на света, която да я спре.... Прецени сама за себе си, така както го усещаш, но наистина е по-добре да останеш вкъщи.

# 627
  • София
Благодаря за подкрепата. Реших да си остана вкъщи, въпреки че ми е мъчно да не съм с близките си, но ще си спестя една идея негативните емоции за бебчо. И родителите, и мъжът ми казаха - Не. Попът също е казал бременни на гробища - Не. Другата причина е да се пазя от настинки - работя от вкъщи, почти не излизам да се срещам с много хора. Извинявам се за черната тема.
Запазвам си спомените и очаквам занапред само хубави моменти и гледам да мисля в тази посока. Все пак след няколко месеца ще се появи живот и здраве малко ангелче. 💙

Аз за разсейване гледам бебешки стоки онлайн, сега има много намаления. Ние решихме да оставим покупките след Нова година, когато мисля да излезна в болничен и ще имам повече свободно време да освободя място за новото човече. Макар че повечето едрогабаритни стоки съм избрала, но не искам да заемат място отсега. Вие докъде сте с покупките?

# 628
Благодаря за подкрепата. Реших да си остана вкъщи, въпреки че ми е мъчно да не съм с близките си, но ще си спестя една идея негативните емоции за бебчо. И родителите, и мъжът ми казаха - Не. Попът също е казал бременни на гробища - Не. Другата причина е да се пазя от настинки - работя от вкъщи, почти не излизам да се срещам с много хора. Извинявам се за черната тема.
Запазвам си спомените и очаквам занапред само хубави моменти и гледам да мисля в тази посока. Все пак след няколко месеца ще се появи живот и здраве малко ангелче. 💙

Аз за разсейване гледам бебешки стоки онлайн, сега има много намаления. Ние решихме да оставим покупките след Нова година, когато мисля да излезна в болничен и ще имам повече свободно време да освободя място за новото човече. Макар че повечето едрогабаритни стоки съм избрала, но не искам да заемат място отсега. Вие докъде сте с покупките?
Според мен добре си решила да не ходиш. За покупките - ами до никъде сме. Нищо не сме купували. Всичко ще вземем след Нова Година. Единственото, което отделих са дрешки за в началото останали от синът ми. В нас е тясно и няма как от сега да купуваме големите неща. А и има време още.

# 629
Аз също съм оставила всички покупки за след Нова година, купила съм само 3 бодита Simple Smile Сгъваема кошара имам,столче за кола и лятна количка ще ми подари приятелка.Така че количката за новородено ще я мисля по-нататък. 
Единствено се чудя за черния петък дали да взема комплект с шишета,тъй като ще са изгодни.И се колебая между Авент и Томи Типи анти колик.Ако може споделете опит ако сте използвали.
С първото дете бях взела 1 на Авент,но пък той беше изцяло на кърма и отказваше вода и нямам наблюдения въобще за хранене с шишета ...

Общи условия

Активация на акаунт