Силно ритниче очакваме вече, от нашето малко бебче 💙💗 Тема 4

• 40 407
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
Гледам, че твърде много майки изразяват негативно мнение за Мустела. Аз ще пробвам Юриаж в началото, но ще се водя по бебето и това какво как му се отразява. Ще взема малки опаковки или ако намеря тестери от приятелки фармацевтки.

# 646
За козметика най лоши мнения чувам за мустела включително, когато родих сина ми в болницата, акушетките бяха твърдо против, после и от майки чух за какви ли не обриви и т.н. Акушерките ме бяха посъветвали ако ще е евтина козметика да е Бочко иначе Себамед. От Себамед съм доволна пак ще опитам с тях въпреки, че като състав не са най пречистени въпреки, че уж медицинска козметика... За покупки понеже големите неща ще позлвам от сина ми,чакам с нетърпение на феталната вече да потвърдят пола, още имам надежди за момиче и веднага щом разбера ще купя малко дрешки и спален комплект.

# 647
От евтината козметика Бочко. От по-скъпата Биодерма, Адерма. От Хип изобщо не съм доволна аз, от Судокрема също. Вече съм забравила за дупе какво ползвах, помня че в началото бях доволна от Бепантен, после ползвах Веледа и после не помня. За жестоки подсичания имаше един македонски крем, който върши чудеса, има го в Ремедиум, но сега ми избяга името, нещо с Г беше май, не помня...

Да се редактирам Галафарм се казва македонския крем, сега го потърсих.

А друхите от които бях много доволна при подсичане са двата крема на Уриаж - стандартния в синята опаковка и за по-тежки случаи Uriage Cica бялата опаковка.

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 22:55 от Анонимен

# 648
  • София
Само за подсичане лекари са ми казали бепантен и до там са ми познанията 😂
Някои приятелки са правили тест за алергии преди да почнат с козметиката, но не знам това до къде е практика ….

# 649
Както каза SimD23  малки мострички и по децата ще се водим, понякога наистина някаква най обикновенна козметика детето я понася по добре от скъпа. Ние не сме имали проблеми с тези които съм пробвала. Иначе за крайно подсечено дупе най доброто на което съм попадала е "бял крем Рачев " но за мен той е чудо за повечето кожни проблеми. И бепантен чувам, че го хвалят. Някога бях ходила два три пъти на училище за родители и от там получих няколко комплекта мострички.. ееее с тях изкарах толкова дълго време, докато купя цели.

# 650
  • sofia
Според мен това с козметиката е индивидуално. При нас за дупето единствено Судокрем имаше ефект.

# 651
Момичета, бихте ли споделили на какви колички се спряхте? Аз съм в голямо чудене..нямаме ограничен бюджет, но искам нещо хубаво и качествено среден или висок клас Simple Smile

# 652
От сега ли сте взели козметика?
И аз искам да взема, но не знам какъв е срока на годност. Да не се развали преди да се роди бебка.
Също исках да ви питам кога мислите да перете и гладите дрешките? Всичко стои в кашони и торби и не можем да се разминем вкъщи.

# 653
Много е индивидуално за козметиката. Аз със синът ми използвах Судо крем и не съм имала проблеми. Тялото, като новородено още,мажех с домашен зехтин. После козметика на Хип, но за много кратко, понеже там, където живеехме, беше почти винаги над 40 градуса и той много се потеше.
Относно шишетата/стерилизатори/нагреватели... Мисля, че при кърмено дете това са напълно излишни и ненужни вещи. На изключително кърмено дете не му трябват шишета.

# 654
  • София
За козметиката благодаря за информацията ❤

Количка харесах среден клас на кенгуру 3в1, мисля да ползвам повече столчето за кола на шасито. Ще инвестирам повече пари в столчето за кола след 3тия месец. Не мисля да я ползвам за евентуално второ дете, може би ако някоя приятелка има нужда бих я подарила в последствие.

Дрешки Нямам никакви, само гледам. Около и след Коледа ще взимам дрешки и малко преди раждането, дни преди това, мисля да изпера и изгладя всичко.

Другите по-дребни неща започваме да купуваме от края на този месец, легълцето може би ще е най-накрая.

# 655
Не зная... Сина ми е кърмено бебе, но въпреки, че беше само на кърма в началото заспиваше веднага щом започна да го кърмя, съответно гърдите ми щяха да гръмнат и се налагаше да изцеждам по малко за да се облекчат и да му го давам с шише. Това е било за около 2 седмици докато събере силички бебчето да смуче по силно и докато каналите ми се отпушат за да слиза млякото по лесно. Та имах впредвид, че за тези 2 3 седмици ми трябваше и помпа съответно и стерилизатор и шишета. Които после пак съм ползвала след годинка като започна да пие адаптирано мляко за след 1 годишно дете, защото заради автоимунното ми се наложи рязко да се лекувам и да спра кърменето.

# 656
Аз козметика не съм взела, януари чак, но вече проучвах мнения за различни марки. Дрехите също мисля да ги пера януари, даже още не съм взела сега, имам само някои подарени. Иначе моят термин е в края на февруари, така че стане ли февруари и ще съм в очакване, затова януари ще е добре да приключа с всички покупки и подготовки.
Иначе за шишета, нагреватели и стерилизатори за кърмено дете може да не трябват на някои, но ако се налага да се оставя детето някой да го гледа или ако не искаш да се разголваш на публични места, тогава си трябват според мен. А нагревателя става и за пюрета, когато им дойде времето.
Количка избрах Mutsy Nio, защото беше най-удобната, която пробвах, харесва ми и визуално и е по-ниска като за мен, защото аз съм ниска и така ще ми е по-удобна. Това, че е лека, здрава и е малка като е сгъната също са доста плюсове за мен. Аз се надявам да отгледам поне още едно дете с нея.

# 657
truetrue, аз също харесах тази количка, но не съм я виждала наживо и се чудя дали е тежка. Първо бях харесала на Musty, но наживо ми се сторихa много тежки и се отказах.

Здравейте,
По повод покупките - нищо още не сме взели - общо взето се очертава да пазаруваме към края, както беше и с първото дете.
Относно количките - харесала съм Cybex Balios S, но ми се иска да вземем само варианта с кош за новородено. За съжаление не виждам в нито един от магазините тази опция - или е само лятната версия, или 2 в 1, или 3 в 1. Идея как мога да купя само количката с коша за новородено?

# 658
truetrue, аз също харесах тази количка, но не съм я виждала наживо и се чудя дали е тежка. Първо бях харесала на Musty, но наживо ми се сторихa много тежки и се отказах.

Здравейте,
По повод покупките - нищо още не сме взели - общо взето се очертава да пазаруваме към края, както беше и с първото дете.
Относно количките - харесала съм Cybex Balios S, но ми се иска да вземем само варианта с кош за новородено. За съжаление не виждам в нито един от магазините тази опция - или е само лятната версия, или 2 в 1, или 3 в 1. Идея как мога да купя само количката с коша за новородено?

Аз се колебаех между Mutsy Nio и Cybex Balios S, но на мен точно обратното ми се видя като ги пробвах на живо, Cybex ми се стори по-тромав и тежък. Явно си е до усещане, така че е хубаво всеки да си пробва на живо преди да взима.

# 659
SimD23, аз поръчах легло в събота и срокът за доставка е януари, та помисли над темата.

Almond12, аз съм заредила повивалник, шишета и козметика на Чико в кошницата на Хиполенд, стоя и чакам Simple Smile
Хахаха, същата работа само ,че  аз съм заредила кошницана  на Емаг Wink
Относно шишетата съм харесала на Авент, но чакам да им падне цената , че ми се вижда много .

Общи условия

Активация на акаунт