Дразнеща свекърва

• 23 516
  • 573
  •   1
Отговори
# 135
Свекърви, бе, ЧС, не тъщи Grinning Искаш ли кафе?
Младите мъже са нахъсани не само от аверите. Вкъщи ако са научени, че жената иска да бъде издържана, иска готово жилище, не пипва нищо и прочее глупости - то авери с предполагаемо кифлеещи, простеещи, мързелеещи, кръшкащи гаджета не са нужни. Мъжът е подкован още в родния дом, че на жена вяра да нямаш.

# 136
Посещаваме ги често,тъй като той при всеки удобен момент иска да се прибира,ааз ходя защото и той ходи ,а се е случвало да стои по 3,4 седмици .Това означава да не се виждаме един месец,ако не ходя с него.Реално се е случвало. Не ми е толкова не приятно да ходя на гости от време на време ,но просто в един момент става изнервящо.Няма как да и затворя устата,но ме притеснява това,че мъжът ми е склонен да послуша първо нея и след това мен. А попринцип родителите му искат да си живеем при тях,как да има да сме нон стоп там

1. Когато имаш продължаваща тема към предишна тема, качи един линк от предишната, за да стане по-ясна картинката. Или дай по-подробна информация. Ето, друг го направи вместо теб и нещата станаха доста по-ясни. Иначе с това инфо, което качваш веднъж на ден и то по малко, нещата не могат да се погледнат обективно

2. 3 - 4 седмици стоене при родителите не е никакво стоене, а си е направо живеене там. Интересно какво го кара да иска да ходи там за по-дълго време - питала ли си го? Харесва му повече на мама готвеното, харесва му мама да му принася-изнася, мама чисти по-добре от теб........

3. Всъщност вие работите ли нещо? Не мога да си представя, че може да стоите някъде със седмици и двамата, ако имате нормална, постоянна работа. Освен, ако не сте постоянно хоум офис - добре е да поясниш. Защото, ако нямате постоянна работа, и доходите ви не стигат, най-вероятната причина за постоянното му пребиваване там е точно това. Така че, ако това е причината и искаш промяна, добре е да насочиш усилията си в промяна в тази посока.

4. Относно съветите - аз вече ти дадох един. Пробвай да го отцепиш плааавно /че този тип мъже са доста чувствителни щом стане въпрос за мама/ от техните и гледай да не забременяваш за сега. Ако успееш да го отделиш - тогава бебета. Ако не - всеки да си хваща пътя. Защото, като се роди детето ти гарантирам 100 %, че директно ще ви замъкне там маминка да помага и тогава да видиш ти що е то бъркане, и даване на съвети. Това до сега песен ще ти се стори.

# 137
Свекърви, бе, ЧС, не тъщи Grinning Искаш ли кафе?
Младите мъже са нахъсани не само от аверите. Вкъщи ако са научени, че жената иска да бъде издържана, иска готово жилище, не пипва нищо и прочее глупости - то авери с предполагаемо кифлеещи, простеещи, мързелеещи, кръшкащи гаджета не са нужни. Мъжът е подкован още в родния дом, че на жена вяра да нямаш.

Тъй де, тъй, то хвани едната, удари другата, все тая са ми пустите роднинските връзки Simple Smile Поправих го, де, че с оглед на темата настина срамота, а и разликата между тъща и свекърва е едно от малкото неща, които всъщност знам Simple Smile

Така е, и у дома има насъскване, особено ако е имотен младеж. Все го има този страх, че ще му вземат имотите. Но то у дома много неща се говорят и минават край ушите, ама когато и аверите пеят на същия глас нещата стават бетон.

П.П. Ама дай да видим днешните сербез снахи какво ще пеят, когато след години сновете им доведат вкъщи "някоя мърла" гола като пушка, дето само иска да му вземе апартамента Wink

# 138
Като започне да си ходи за по 1 месец ти си стой у вас, ама като пише или звъни отговаряй със закъснение и така небрежно се прави на много заета с нещо. Фокусирай се изцяло върху себе си, и външно показвай че този 1 месец с нищо не те смущава.
Той е напълно запознат с това че на теб не ти харесват тези дълги гостувания, и въпреки това го прави. Явно че с говорене няма да стане, защото вижда че го следваш. Пробвай да направиш нещо различно, без скандали, без драми.

Не е лошо, като идея. Ама през този един месец не забравяй да излезеш няколко пъти с приятелки на бар и да качиш няколко снимки във ФБ или да му ги пратиш на Вайбър в 3 през нощта. Като нищо набързо ще съкрати гостуването при мамини Joy

Аз лично точно болднатото го повтарям постоянно на сина ми. Обаче не му го казвам, като нещо лошо, а дори напротив - обяснявам постоянно, че трябва да учи, да си завърши образованието после в университета, за да може един ден да изкарва достатъчно пари да издържа жена си, ако заедно двамата решат, че е по-добре тя да остане вкъщи и да не работи. Та това може да бъде представено и хубава светлина, ама всичко си зависи от мисленето на маминка.

Така е, и у дома има насъскване, особено ако е имотен младеж. Все го има този страх, че ще му вземат имотите. Но то у дома много неща се говорят и минават край ушите, ама когато и аверите пеят на същия глас нещата стават бетон.

П.П. Ама дай да видим днешните сербез снахи какво ще пеят, когато след години сновете им доведат вкъщи "някоя мърла" гола като пушка, дето само иска да му вземе апартамента Wink

Ми то е измислено, ама кой да чете от днешните мадежи - все чакат на Ютуб да ги образова. Има си декларации за раделност - подписват по една такава преди сватбата и после при развода всеки си тръгва само с това, което си е негово. Ние с ММ и двамата искахме да подпишем такава, и изобщо на тема имоти, коли и т.н. нямаме никакви грижи

# 139
Декларацията е хубаво нещо, обаче някак не се приема все още. По-скоро ако заедно с пръстена ти поднесат и декларация рискуваш да ти хвърлят и двете в лицето. Уж безусловна любов "докато смъртта ни раздели", пък дай тук сега да се уговорим за развода Simple Smile

# 140
Те щото са хукнали с пръстена, ама айде..

# 141
Декларацията е хубаво нещо, обаче някак не се приема все още. По-скоро ако заедно с пръстена ти поднесат и декларация рискуваш да ти хвърлят и двете в лицето. Уж безусловна любов "докато смъртта ни раздели", пък дай тук сега да се уговорим за развода Simple Smile

Е, зависи от гледната точка. Може да е уж безусловна любов "докато смъртта ни раздели" "женя се за теб по любов, а не заради имотите ти" ама няма да подпиша декларация Wink

За да не е спам скривам текста - след малко ще го трия, затова не ми цитирайте поста.

....

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 15:04 от Lady Cassiopeia Duval

# 142
Няма да те цитирам, но по повод историята да кажа, че никой не е станал заможен с раздаване и отказ от подписване на декларации и договори. Малко се учудвам на поведението на мъжа.
П.п. ако са в България, може да се разведат, без тя да го ошушка.

# 143
  • Най-красивата страна
В този случай мисля,че мъжът е виновен.
Той не желае и не може да очертае ясни граници и позволява на майка си да се меси.
Вероятно ходят в дома на свекърите за 1 месец по негово настояване,той обсъжда всичко с майка си и вслушва се в съветите и.Явно майка му има влияние над него и го командва.
И проблемът е с него.

# 144
За мен няма значение нито възрастта, нито каква ми се пада. Уважението трябва да се заслужи. Защо снахите едва ли не да стъпват на пръсти и да са меки, докато примерно свекървите тръгват с рогата напред и са несъобразителни. Каквото отношение ми покажат, такова получават.

Като сте семейство уважението се дава на кредит. Да не говорим, че все пак става дума за по-възрастен и по-опитен човек. На вас младите ви се струва, че всичко знаете, ама аз понеже съм по-скоро на възраст за свекърво мога да те уверя, че много често това самочувствие е безпочвено и малко изслушване няма да навреди. Моята дъщеря поне не знае тонове неща за въртенето на дом, макар да живее сама. И пита, и приема съвети. Защо априори на свекървата се забранява същото? Особено ако вижда, че ще си счупите главите.
Щото снахата си има майка. И щото сте чужд човек винаги така ще си останете.

# 145
За мен това е лош подход. Аз акъл приемам от всеки, поне да изслушам, после вече си решавам.

# 146
  • София
Много отвратителни и гадни тия свекърви. Чак ми е странно какво правите със синовете им, щото те са такива каквито майка им ги е възпитала и ако тая майка е толкова отвратителна много ми е чудно колко пък добри синове да е създала. Аз на свестен мъж с кофти майка не съм попадала.

# 147
  • София
Защо само майката да ги е възпитавала? Бащата къде е бил, той не е ли възпитавал? Отделно има и други фактори, които възпитават, не само родителите.

# 148
  • Варна
Е, нали бабите са ги изгледали 😋

# 149
Наистина не стана  ясно: защо  стоите там  с дни и как се издържате? Те ли  ви  издържат всъщност?

Общи условия

Активация на акаунт