Английски коледен кекс

• 136 243
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
И мойте са готови отпреди два-три дни... Grinning разделих сместта и направих един по-малък и един по-голям и макар да направих някои промени в съставките и количеството им, се получиха перфектно  Peace Днес обаче реших да ги открехна малко и да погледна какво се случва с тях...ми не са толкова пухкавки и меки както първия ден след изпичането, въпреки че на външен вид си изглеждат пак така добре...Такива ли трябва да бъдат или аз нещо не съм направила както трябва...я споделете вие, които вече сте си хапнали от вашите?  newsm78

# 466
  • Балчик
Е, няма как да са пухкави и меки като дунапрен. Важно е да е влажен, а не сух.   

# 467
Нещо ми се счупи кекса, при днешното поличане. Съвсем внимателно го обръщах, за да го полея и отгоре и отдолу. Беше се напукал от преди това. Явно съм прекалила с количеството сок. Не го бях поливала от 10 дни.
Дано с украсата успея да поправя положението.
Мисля да не го поливам повече , какъвто стане. Да не би да се случи, защото го държах в хладилника?

# 468
  • В градината...
ММ дето казва за кекса - абе, тезек с много сушени плодове. Защото си е баш тезек, особено на балкона на студено става като една тухла. Чудя се с тези 2-3 лъжици течност, как ще се навлажни  newsm78

# 469
Нещо ми се счупи кекса, при днешното поличане. Съвсем внимателно го обръщах, за да го полея и отгоре и отдолу.

Така ли се полива АКК? От всички страни??? Аз минавам само с четка отгоре......До сега само с портокалов сок и то малко....довечера смятам малко да го алкохолизирам.......

# 470
  • Ænima/Albuquerque
Момичета, да попитам, понеже ще посрещам гости за Коледа, та освен с пуйка мисля да направя и нещо по-така за десерт.
Адски късно ли е да го започвам ?  Tired

# 471
Момичета, да попитам, понеже ще посрещам гости за Коледа, та освен с пуйка мисля да направя и нещо по-така за десерт.
Адски късно ли е да го започвам ?  Tired

Като чета как нямат търпение и си го хапват почти веднага АКК, и отзивите са супер.....Хич не е късно.....Давай, Сарк, направи го!

# 472
  • Ænima/Albuquerque
Супер!  Mr. Green
Ше питам пак, ако нещо изскочи.

Здрасти, Маме!   Hug

# 473
Нещо ми се счупи кекса, при днешното поличане. Съвсем внимателно го обръщах, за да го полея и отгоре и отдолу.

Така ли се полива АКК? От всички страни??? Аз минавам само с четка отгоре......До сега само с портокалов сок и то малко....довечера смятам малко да го алкохолизирам.......
Ами аз си мислех, че трябва да е хубаво сиропиран. Само от горе с четка, ми се струваше малко......няма да го пипам повече.
Дали да не го оставя малко отворен, да поизсъхне newsm78

# 474
Никак не е късно, кексът си е чудесен и веднага след изпичане.
Моят - вторият днес беше подобаващо полят, стори ми се още мекичък.За Коледа- ще видим. Simple Smile

# 475
  • Ænima/Albuquerque
О, чудесно, чудесно.
А не трябва да е мек ли?  Thinking

# 476
Всякак стават тези кексове- по-твърд, по-мек, всякак се получава, ох...какво двусмислие написах... Joy

Така де.Винаги се получава желаният ефект. Simple Smile

# 477
Минавам да покажа единия от моите Коледни кейкове  Grinning Продължавам да ги "напивам" и да мисля по украсата им  Wink

# 478
Аз да питам.....отгоре с четка достатъчно ли е да мажа АКК?

# 479
Аз направо си ги напръсквам.

Общи условия

Активация на акаунт