Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Къде мога да намеря кухненска везна?
На каква температура се пече кексът?
Колко марципан ще ми трябва за покриване на един кекс?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Къде мога да намеря кухненска везна?
-
На каква температура се пече кексът?
Въпреки че мненията могат да варират, някои хора пекат кекса на 350°F (175°C) както в долната, така и в горната част на фурната с включен вентилатор. Други предпочитат да го пекат без вентилатор. От съществено значение е да наблюдавате процеса на печене и да проверите дали кексът е готов според инструкциите за печене.
-
Колко марципан ще ми трябва за покриване на един кекс?
Не може точно да се каже колко марципан ще ви трябва за покриване на целия кекс, тъй като това зависи от размера на кекса. По-опитните участници във форума ще могат да ви дадат по-добри съвети. Въпреки това, един от тях споделя, че 250 грама марципан може да не са достатъчни за покриване на целия кекс.
-
Мога ли да залея изпечения кейк с коняк вместо с ром?
-
Трябва ли плодовата смес да се отцеди, преди да се добави към кексовата смес?