Ще ни гонят с подписка заради децата

• 7 057
  • 133
  •   1
Отговори
# 15
Ох, ами не е само по филмите. Как нищо не са ти направили?! Тормозят те, обиждат семейството ти. Заканват се да ви пъдят от дома ви.

Щом от полицията са идвали до вас, значи е било или по обяд, или късно вечерта. Еми хората искат да си почиват, нормално. Какво значи "не мога да ги спра"? Можеш, но не ти се занимава сигурно. Ако са деца със специални потребности, които наистина трудно се контролират, бих те разбрала и подкрепила. Но в случая, който описваш... Да, който иска да му е напълно тихо, да хваща гората. Но разбери, че хората не са длъжни да търпят постоянното тропане и ревове. Може да опиташ без караници и без да си го изкарваш на децата, да ги укротиш - заведи ги на детски център, на разходка, запиши ги на градина и им обясни, че в къщи вече има правила. Мама и тате трябва да работят и те ще им пазят тишина. Да играят, ама кротко. По-добре ще им е. Измисли си твой начин. На съседите нищо не казвай, ако можеш не говори с тях. Да не вземеш да им се обясняваш като ученичка? Не! Спокойно, кротко, хич нито дума не им казвай, че едната дума става на диалог.

# 16
Ох, ами не е само по филмите. Как нищо не са ти направили?! Тормозят те, обиждат семейството ти. Заканват се да ви пъдят от дома ви.

Щом от полицията са идвали до вас, значи е било или по обяд, или късно вечерта. Еми хората искат да си почиват, нормално. Какво значи "не мога да ги спра"? Можеш, но не ти се занимава сигурно. Ако са деца със специални потребности, които наистина трудно се контролират, бих те разбрала и подкрепила. Но в случая, който описваш... Да, който иска да му е напълно тихо, да хваща гората. Но разбери, че хората не са длъжни да търпят постоянното тропане и ревове. Може да опиташ без караници и без да си го изкарваш на децата, да ги укротиш - заведи ги на детски център, на разходка, запиши ги на градина и им обясни, че в къщи вече има правила. Мама и тате трябва да работят и те ще им пазят тишина. Да играят, ама кротко. По-добре ще им е. Измисли си твой начин. На съседите нищо не казвай, ако можеш не говори с тях. Да не вземеш да им се обясняваш като ученичка? Не! Спокойно, кротко, хич нито дума не им казвай, че едната дума става на диалог.

Баш филмарски истории ми разказвате. Нищо не са ми направили, както ви споделих вече. Какво да се в оплача в полицията, че са ме били ли? Само в такъв случай мога да се жалвам, а и да стане, няма как да го докажа. Относно шума, ако съседите са против никога не можеш да си крещиш колкото искаш, без значение колко е часа. Има студенти, ученици, има работещи от вкъщи, има работещи на смени и тн. И това са поне 60% от населението.

# 17
И да не са с дефицити- те докато работят тия деца какво правят?
И още въпроси ми напират на клавиатурата.
Що не ходят на детска?

# 18
Що не ходят на детска?
Що не ходят на детска?

Първия въпрос не го разбрах. Относно втория не ходят на детска понеже искат децата да са ваксинирати, а ние не искаме да ги ваксинираме

# 19
Що не ходят на детска?

Wink Защото родителите работят от дома си и то с две пищящи, ревящи и тръшкащи се деца. Сещайте се каква е вероятността да е реална история.

# 20
Докато вие с мъжа ти работите- децата какво правят?

# 21
Децата викат,  тропат, реват, това е природъта им. Какво да направя в този случай. Малки са и не разбират.

Това е пълна глупост!!!! Вземете си възпитавайте децата и се занимавайте с тях, за да не вдигат блока на нокти! Като искате да се "развиват" и не можете да се занимавате с тях "щото са малки", къщата е вашето решение.

Сигурно дивеят в съседната стая....

# 22

Същото ама ние сме свикнали а и това са нашите деца няма как да ни дразнят. Е има но рядко

# 23
И аз не искам да си ваксинирам децата, че едното е с мозъчно увреждане и всяка ваксина е риск от по-тежка реакция и по-тежко увреждане, но детската невроложка в града отказа да я освободи от ваксини докато не започне да прави гърчове. Така, че до момента има всички задължителни такива. Малкият също мина по реда си, точно за да тръгне на градина. Знам какво е страх от ваксини и предпочитам без, но като сте взели това решение няма как да затворите децата у дома 24/7 и да искате нормално поведение.
Ако имате доказани медицински противопоказания за поставяне на ваксини, то си вземате документ за отлагане или освобождаване и си ги записвате на градина.
Ако нямате такива и пак не искате ваксини стискате зъби и записвате в частна градина или предучилищна голямото. И намирате начин да ги укротите у дома. Не знам какво работите, кога и как от дома при две постоянно пищящи, тропащи и крещящи деца.
Поне си направете шумоизолиран апартамента. Но ако не научите децата да се ограничават и контролират в училище ще берете още по-големи ядове, защото те ще пренесат и там това поведение и тогава ще четем "Помощ, гонят децата ни от училище".

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 17:14 от Mama Ru

# 24
Ами да правят подписка и да ви гонят. Аз казвам какво можете да направите.
  "Какво да се в оплача в полицията, че са ме били ли? Само в такъв случай мога да се жалвам, а и да стане, няма как да го докажа. Относно шума, ако съседите са против никога не можеш да си крещиш колкото искаш, без значение колко е часа"
Можеш да се жалваш не само в такъв случай.
"относно шума" отново не си права.

# 25
Щом и на предишното място сте имали същия проблем и щом не идва от един човек, а от цял вход, очевидно проблемът, какъвто и да е той, е при вас.
В часовете от 8 до 14 и 16 до 22 е позволен шум, свързан с нормалното обитаване на сградата. Викането и крещенето не са такива. На ваше място бих намерила начин да не нарушавам личното пространство на съседите. Ако не мога да озаптя децата си, ще избера по-отдалечено самостоятелно място, на което могат да си викат спокойно. Хубаво е, че работите от вкъщи и не сте обвързани с работно място.

Скрит текст:
Моето дете беше много буйно м/у 2 и 3 г. След като станеше само ѝ давах да яде и веднага излизахме. Няма жега, няма студ, навън до вечерта. Тогава на стола да яде, после малко игра на килима с нещо меко и (понеже лягаше след 22 ч.) пускахме детско, а нея слагахме на люлка. Тази люлка много помагаше. Най-обикновена, монтирахме я на тавана.
Скрит текст:

Аз съм израснала в къща, но родителите ми са ме възпитали, че човек трябва да се съобразява. Никога не бих позволила детето ми да се качи на главите на хората. Ако ако на 3 г. не мога да се справя с него, какво щеше да се сега, когато е на 17?

# 26
Ами да правят подписка и да ви гонят. Аз казвам какво можете да направите.
  "Какво да се в оплача в полицията, че са ме били ли? Само в такъв случай мога да се жалвам, а и да стане, няма как да го докажа. Относно шума, ако съседите са против никога не можеш да си крещиш колкото искаш, без значение колко е часа"
Можеш да се жалваш не само в такъв случай.
"относно шума" отново не си права.

Казвам го защото съм минала през тези неща плюс това се консултирах с адвокати. За съжаление няма как да си правиш каквото искаш вкъщи без последствия. Забравете ги тези часове. Ако съседите са против, няма как да стане

# 27
Абе и аз последно време гледам тригодишното на съседка, когато е болно, и аз, чуждата, не позволявам викове и крясъци, че и ме слуша... Може значи.
Сега следва свекървенската нишка.Simple Smile

Пратете ги някоя баба да ги гледа за ден, два- там дали ще правят същото?

# 28
Като родител на две деца, едното трудно поддаващо се на възпитание и контрол и с дефицити, бих казала, че поне при моето с възрастта има голям напредък и много неща като истеричните кризи от "Гладна ли си?" или "Искаш ли да обядваме?", непокорството, невъзможността да бъде оставено само дете в стаята докато се успокои и т.н сега е доста самостоятелно в някои отношения и разбрано дете. Ама пък първи клас кварталът гърмеше вечер след 19, когато трябваше да се хване молива и да се допише домашното (след занималнята оставях два часа да поиграе с братчето и да вечеряме). Сега няма тръшкане, няма нервни изблици, има "Мамо, имам домашно. Ще ми помогнеш ли?". Най-много да писне, ако брат й я дразни нещо. Но са вече на на 11 и 7 и подозирам, че поне с каката (проблемното дете) предстои доста спокоен пубертет.

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 17:45 от Mama Ru

# 29
  • София
Щом и на предишното място сте имали същия проблем и щом не идва от един човек, а от цял вход, очевидно проблемът, какъвто и да е той, е при вас.
Скрит текст:
В часовете от 8 до 14 и 16 до 22 е позволен шум, свързан с нормалното обитаване на сградата. Викането и крещенето не са такива. На ваше място бих намерила начин да не нарушавам личното пространство на съседите. Ако не мога да озаптя децата си, ще избера по-отдалечено самостоятелно място, на което могат да си викат спокойно. Хубаво е, че работите от вкъщи и не сте обвързани с работно място.

Скрит текст:
Моето дете беше много буйно м/у 2 и 3 г. След като станеше само ѝ давах да яде и веднага излизахме. Няма жега, няма студ, навън до вечерта. Тогава на стола да яде, после малко игра на килима с нещо меко и (понеже лягаше след 22 ч.) пускахме детско, а нея слагахме на люлка. Тази люлка много помагаше. Най-обикновена, монтирахме я на тавана.
Скрит текст:

Аз съм израснала в къща, но родителите ми са ме възпитали, че човек трябва да се съобразява. Никога не бих позволила детето ми да се качи на главите на хората. Ако ако на 3 г. не мога да се справя с него, какво щеше да се сега, когато е на 17?
Точно същото си помислих. След като навсякъде се оплакват от вас, проблемът е във вас. Ясно е, че децата са малки, ясно е, че не могат и не трябва да се държат като войници, но и другата крайност е недопустима. Възпитавайте си децата, това е ваше задължение. И ги извеждайте по-дълго време навън, за да изразходват енергия.

Общи условия

Активация на акаунт