⚓ На пазар във Варна - тема 78 ⚓

• 26 837
  • 763
  •   1
Отговори
# 1
  • In transit
Благодаря за полезната тема!

Стенли, има камион със зеле на околовръстното на Аксаково. Намира се точно пред гробищата. Мисля, че цената беше 1 лв, ако правилно съм видяла. Имаше и гаци с картофи, ако на някой му трябват.
П.П.Коригирам се, на 1.40лв е зелето.

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 12:58 от Mikkey

# 2
Карлсон, какво стана с учителката? Какво предприехте и съответно постигнахте?

# 3

Стенли, има камион със зеле на околовръстното на Аксаково. Намира се точно пред гробищата. Мисля, че цената беше 1 лв, ако правилно съм видяла. Имаше и гаци с картофи, ако на някой му трябват.
П.П.Коригирам се, на 1.40лв е зелето.

На Чаталджа днес минах и имаше много елхи, а между тях и зеле. 1,50 лв е там.

# 4
  • Варна
И мен ми е любопитно.

За зелето, във фейса ако следите Хранителен кооператив Варна, хора производители носят страхотно зеле. На разни места в града.

# 5
Благодаря нa Alethea за  "новото местенце  за пазар във Варна" !

много се веселя на темата за зелето! ние не слагаме, не сме му фенове.  За сметка на това,  къде март-април почват да валят предложения от роднини и приятели за зеле и зелева чорба. Вземаме по малко за "кисело зеле с ориз". Често се уговаряме само за една малка зелка и пристига кофа с три зелки Simple Smile  
То не е лесно да се занимаваш с зеле - първо го търсиш,  купуваш, носиш, чистиш, после докато стане гъделъци с продухване ... и накрая се чудиш къде да го "пристроиш" ако ти остане.

# 6
_ре_ге, не е задължително да слагаш 200 л бидон, ние слагаме 12 зелки за две семейства, идва ни тамам Simple Smile Две зелки за коледни сърми и средното за салата, после всеки готви по 2-3 зелки, кой с ориз, кой с месо, още 1-2 пъти сърми и вече е пролет
Купешкото ми е много остро и солено, знам че го правят по-съкратена процедура с някаква химия

# 7
  • In transit
_re_ge, по-яко е, ако комшията под теб е сложил зелето на балкона, миризмата е чудна просто! Grinning
Aз не правя, защото свекъра прави всяка година в количества, които стигат предоволно за три семейства, че и остава. На мен няколко зелки са ми ок за целия сезон.

# 8
Здравейте, момичета.
И аз благодаря за новата тема.
Някой би ли ми препоръчал дерматолог? Става въпрос за тийнейджърка с проблеми на лицето.

# 9
  • Варна
Здравейте, момичета.
И аз благодаря за новата тема.
Някой би ли ми препоръчал дерматолог? Става въпрос за тийнейджърка с проблеми на лицето.
Д-р Вилияна Ганчева. Преглежда в Майчин дом и в ДКЦ "Света Марина". Водих сина ми за упорит пърхот. Доста е наясно с козметиката на пазара, даде няколко мостри и той е най-доволен точно от това, което тя прецени като най-подходящо.

# 10
Благодаря за новата тема. Flowers Hibiscus
Във връзка с дънките, вчера минах през Лидл Младост, информативно:  видях новите мъжки термодънки в светло синьо и избеляло черно - по 29,99 лв., но не са много дебели. Има големи номера.
Дамски джегинкс в синьо и черно - термо - не много дебели и слабоеластични по 19,99лв.

# 11
  • Варна
Докладвам за прането на много голям калъф за матрак, взеха го във Виница (живеем в района), ще съхне на въздух, искам да кажа, че сушилня няма да го събере, макар и на две части. Една седмица време и 54 лв. струва удоволствието.

# 12
Написахме декларация в подкрепа на класната с искане да бъде върната на длъжност и подкрепена с имена и подписи, входирана. На родителска среща с директора и приближените й казаха, че няма да съдействат… представиха “чисто нова” класна, бивш кадър на гимназията, над 73 год, която се “вписвала” в екипа и методите им… а нашата класна изкараха едва ли не неграмотна… при наличие на Магистратура от СУ за филолог, специализации в Австрия и т.н… избрана при тях с конкурс!
Написахме сигнал много подробен, който е изпратен до МОН, РУО, Община Варна и още 2-3 места, получени са входящи номера и сега чакаме отговори. Класната от своя страна подаде отделен сигнал до същите инстанции.
Проблемът е, че родителите в класа се “разцепихме”… една част подкрепят, настояват да се извърши подробна проверка и да върнат класната ни, други се изплашиха “с тези сигнали да не навредим на децата си”… “да дадем шанс на новата учителка”… а трети просто мълчат…….

# 13
Над 73 годишна жена (без да поставям под въпрос компетенциите ѝ) да е избрана пред млад и енергичен преподавател. Ти направо уби всичко детско в мен, извинявам се за израза, но съм бясна...
Сега се сещам за думите на моята наставница, когато карах практиката си в училище - някои колежки се скатават и като дойде време да се пенсионират, и като станат едни работни Sad (За учителки по немски иде реч). Успех на колежката пожелавам и нека децата получат най-доброто, което тя е способна да им даде.

# 14
  • Варна
Аз съм отвратена от родителите, които се скатават от страх да не "навредят" на децата. Но няма да използвам по-силни думи за такива мижитурки, че ще отнеса бан.

Общи условия

Активация на акаунт