Моля за отзиви и информация за хосписи във Варна

 • 55 531
 • 63
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 7
  ... Спешно търсим хоспис във Варна или близконс добри препоръки, защото е изписват следващата седмица.
  Много е трудно с препоръките. Колкото хора, толкова и мнения.... Аз четох, четох и накрая буквално ми стана лошо от това, че не мога да се ориентирам из мненията и от притесненията за това, къде да настаним майка ми,  защото е в много тежко състояние. В крайна сметка избрах хоспис и само мога да се надявам, че наистина правят всичко както трябва.
  Успех със свекърва ти!
  Определено трябва предварително да питате каквото ви интересува и да кажете ,това което ви е важно, за добруването на човека който настанявате .Ако се съгласят ,го давате ,ако не ,в следващия.Но наистина мненията са относителни ,аз например,при свиждане на баба ми ,щях да припадна от миризмата на хлорин в стаята ,която те щяха да дишат целия ден ,защото беше студено ,за да е  отворен прозореца.Някой друг обаче, щеше да бъде възхитен от това колко добре се грижат за дезинфекцията .

  Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 15:59 от yuliyana.ilieva

  # 46
  • Варна
  • Мнения: 1 185
  Здравейте!
  Дядо ми е с тежка форма на деменция и се налага да го настаним в дом. Има ли около Варна друг дом освен "Дом Варна"  в който да приемат такива хора?
  Общо взето само това намираме като опция.

  # 47
  • Мнения: 42
  Здравейте, много моля ако някои е чувал нещо за  Дом за стари хора Дом Варна - под ВСУ, хотел Темида, ж.к. Чайка, кажете. Каквото и мнение да има ще ми е полезно. Ако знете някой добър дом за страри хора , моля помогнете.
  Благодаря

  # 48
  • Мнения: 61
  Здравейте, много моля ако някои е чувал нещо за  Дом за стари хора Дом Варна - под ВСУ, хотел Темида, ж.к. Чайка, кажете. Каквото и мнение да има ще ми е полезно. Ако знете някой добър дом за страри хора , моля помогнете.
  Благодаря

  Уточнявам, че дома в хотел Темида е към Кабакум, и е доста далеч от кв. Чайка.Този дом е ужасен. Цената е приемлива, но не дават нищо насреща. Храната е под всякаква критика. Зимата се дават допълнително пари за отопление и цената става почти колкото из другите домове.

  Pipppa, навсякъде приемат хора  с деменция.

  Ползваме услугите на пети по ред дом за възрастни хора. Включително сме ползвали и този, който е в Темида. Домовете са приемливи за хора, които могат сами да се хранят. Подчертавам - това е приемлив вариант, не добър и не най-добрия. Убедих се, че основно това си е бизнес и твърде не ги е грижа за човека. Хранят ги, колкото да не умрат от глад. Имам чувството, че всички там са на ръба на оцеляването. И това важи за всички домове.

  # 49
  • София
  • Мнения: 21
  Минахме през два дома, не искам да коментирам просто ... От скоро ползваме услугите на Траката Мед. Доволни сме, чисто е, храната е хубава, приготвят си я там. Баща ми се чувства добре и казва, че се грижат за него. Няма свиждания заради пандемията, но се чуваме редовно по телефона.

  # 50
  • Мнения: 8
  Здравейте на всички!
  Искам да Ви попитам за мнения относно новият хоспис в с.Кичево "Марина"-дали някой има впечатления за него?
  Той и ТракатаМед изглеждат с добри условия.
  Всъщност с радост бих прочела мнения и за двата!
  Благодаря предварително !

  # 51
  • Мнения: 2
  Здравейте.

   Наш близък беше настанен в дом "Доверие". Намира се в Траката на ул. „Първа“ 49.  Горещо се надявам никога да не изберете този дом и да не повярвате на онова, което са написали в уебсайта си, защото нищо от него не е вярно . Собствениците имат погребална агенция и изглежда сякаш завъртат кръга на бизнеса си, чакайки хората да си отидат в дома им. За самите условия и хигиена няма изобщо да коментирам - всеки, който отиде там, би разбрал, че хората стоят несмененени и некъпани с дни . В дома има няколко санитарки, които са недостатъчно за капацитета на дома и поради този факт явно са изключително изнервени и груби с хората. Бяха контузили  ръката на нашата близка, която е жена на легло и няма как да се оплаче, защото не говори много добре след прекаран инсулт. Освен това имаме съмнения, че не са и давали храна и вода, за да не им създава проблеми и да не я сменят, а са я поддържали на абсолютния минимум за съществуване. Тя беше кожа и кости преди да я вземем, допуснаха появата на декубитална рана, защото не са разбрали, че дюшекът и е спрял да работи и ни лъжеха в лицето, че раната се превързва всеки ден, което видимо не беше така. Сестрите бяха 2, едната изглеждаше нормална, но 1 птичка пролет не прави. Другата беше жена на  средна възраст, изключително нагла, лъжеше ни в лицето и когато с явно нежелание идваше, за да смени превръзката на раната пред нас, изглеждаше сякаш я е гнус и не знае какво да прави. Честно казано не мисля, че тази жена някога е вършела нещо в този дом, а просто е стояла, чакайки да се тръгне.
   Искрено съжалявам, че им дадохме поредица шансове да се поправят и след като забелязахме признаци за това ужасно отношение,  не преместихме веднага нашата близка. Надявам се никой друг да не изпада в такава ситуация и да му тежи на съвестта, че е оставил човешко същество в този дом на ужасите. Собствениците са просто поредните хора без скрупули, които се възползват от възрастните ни родители, защото близките им нямат възможност да се грижат всеки ден за тях.
   
  Аз брат си настаних там вече втори ден но има нещо може ли да ми пишете

  # 52
  • Мнения: 83
  Здравейте
  Аз съм от Добрич и търся подходящ дом за баба ми из околността, тя е със няколко инсулта на легло и незрящи, иначе може сама да се храна и да се инслужва на тоалетен стол, тъй като майка ми скоро почина аз сама не мога да се грижа за нея тъй като си имам работа И други грижи, а и ми предстои да живея на друго място, много моля за съвет какво да правя, кое  и къде ще е най подходящо за нея

  # 53
  • Мнения: 1
  Споделете мнение за добър хоспис, с всекидневна рехабилитация и добро отношение.Съвсем се обърках вече в търсенето.Благодаря!

  # 54
  • Мнения: 1
  Споделете мнение за добър хоспис, с всекидневна рехабилитация и добро отношение.Съвсем се обърках вече в търсенето.Благодаря!

  Мога да препоръчам към момента Хоспис "Архангел Михаил" - над "Журналист",  Мисля, че се води в кк. Златни пясъци.
  Хосписът е нов, майка ми е от месец и малко там и е много доволна от отношението и базата/единствено и е мъчно за дома/. Има си тераса към стаята със столчета и масичка, често е навън, храната се готви за тях и е нистина много и прясна, има рехабилитация включена в цената 2 пъти на ден, стаите нови /бивш хотел/, персонала е много мил. 
  Все още няма много пациенти, тъй като е нов. За момента съм много спокойна, отношението е чудесно.
  Надявам се винаги да е така. 
  Най-добре отидете на място и вижте дали ще Ви допадне.

  Това е...дано съм помогнала.

  # 55
  • Мнения: 8
  Настаних майка ми в хоспис Царица Елеонора в гр. Варна. Почина след 2 седмици. Опаковките с лекарства бяха непокътнати. При едно мое обаждане, за да се информирам за състоянието и абсолютно неадекватна медицинска сестра ми каза, че не искала да си пие всички хапчета наведнъж, трябвало да и ги дава едно по едно.

  # 56
  • Мнения: 1
  Бягайте далече от Топъл Дом Галата  .
     Майка ми отслабна с 10 кг от 46 които имаше . Когато си я взех беше със силни болки в корема и я заведох на хирург , защото не беше ходила повече от месец на тоалетна и се беше образувала тапа  , при все че трябваше да и дават разхлабително на всеки 10 дни .
     Донесоха ми я в едно умирисано одеало .Некъпана сигурно с месеци и 1 см нокти на ръце и крака .Плодове и бонбони НИКОГА не стигаха да нея .
     Изроди , които заслужават да не са живи на тази земя .

  # 57
  • Мнения: 1
  Искам да споделя лични впечатления от Дом за стари хора Траката мед.
  При приемането в дома никой от персонала не прояви интерес и не поиска информация за нуждите лицето, което приемат. Вълнуваше ги плащането, поискаха сумата в брой, не дадоха разписка, само написан на ръка договор от дежурната сестра.
  Лицето, което приеха беше с деменция. Влезе в инвалидна КОЛИЧКА, но  жизнен, при превозването с линейната гледаше навън, радваше се и се чувстваш добре. Беше нахранен. Макар и малко трудно, се хранеше с лъжица и пасирана храна. Вода приемаше с лъжица или от шише. Представихме списък на лекарствата, които взема и казахме, че се дават стрити.
  При следващо посещение след три дни лицето беше неадекватно, не контактно. Стана ясно, че никой не си играе да го храни с лъжичка, дава му се нещо със спринцовка, трудно е да се прецени какво, защото в рамките на следващите 7-8 дни лицето заприлича на лежало в концлагер. Ужасно отслабнал, ръцете в рани, накъсано дишане и опити да каже нещо, за съжаление не разбираемо. Почина за 10 дни. В деня, когато почина старшата сестра ни показа суха марля, сложена върху нощното шкафче, чаша с мътна вода и се опита да ни убеди, че така се дава вода на болните при тях.
  ЗА тези 10 дни болният не беше изкъпан нито веднъж, с всеки следващ ден изглеждаше все по - слаб и измъчен, освен, че беше гладен и жаден, вероятно не му бяха давани лекарства, защото не ни ги върнаха, въпреки, че ги поискахме. Казаха, че не могат да ги намерят. Бяхме уведомени, че ще ползваме конкретна погребална агенция, на която те се обаждат, преди да звъннат на близките. Категорично. Без право на мнение и избор.
  При приемането искаха да задържат личната карта. Отказахме, въпреки настояването. Нямат право на това, не оставяйте документи за самоличност в тези домове.
  НЕ ОСТАВЯЙТЕ БЛИЗКИТЕ СИ В ТРАКАТА МЕД. ТОВА Е МЯСТО, В КОЕТО ЛИПСВА ГРИЖА, ОТНОШЕНИЕ И ХОРА НА ЛЕГЛО НЯМАТ ШАНС ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ.

  # 58
  • Мнения: 1
  Уважаема г-жо Ааааааа,

  няма как да се обърнем към Вас с истинското Ви име, тъй като сте избрала да го скриете, а като наш клиент, по Закона за защита на личните данни, нямаме право да го оповестяваме.

  Изложената от Вас информация е невярна и по никакъв начин не отговаря на обективната реалност!
  Никъде в текста Ви не става ясно, че човекът, който избирате да настаните при нас, е с много тежка деменция, не контактен, няма гълтателен рефлекс, не се храни и не приема течности! При приема не представяте нито един документ за състоянието му. През целия му престой, Вие сте уведомявана от персонала, че състоянието му се влошава, а също така идвате на място и сама го виждате. За него са полагани всички нужни грижи, както за всеки човек, който е настанен при нас! Ние не сме Господ и освен да положим нужните грижи, в последните дни на близките Ви, няма, какво друго да направим.
   Никой не е избирал погребална агенция вместо Вас, а за обаждане изобщо не може да става и дума! Препоръчана Ви е тази, с която работим, а изборът е бил Ваш.
  В България, по закон, когато се извика „Бърза помощ“ се представя личната карта на постъпващия, като в противен случай, такава помощ се отказва!

  Ако желаете просто да очерните името ни, няма да го допуснем!
  „Траката Мед“ функционира от 5 години и за този период сме се доказали, като един от най-добрите домове в областта! Изградили сме всичко с много труд, всеотдайни грижи и професионализъм! Имаме стотици позитивни оценки и благодарности, което за нас винаги е било на първо място – нашите домуващи да са обгрижени и техните близки да са спокойни!

  Екипът на дом за възрастни хора "Траката Мед".

  # 59
  • Мнения: 1
  В отговор на този пост много моля за предложения за добър хоспис с рехабилитация в гр Варна.Касае се за баща ми ,с инсулт на 75 години,все още е в болница и търсим хоспис за настаняване след изписване
  Благодаря вин
  А аз работя като шофьор на линейка и имам поглед над повечето хосписи и старчески домове във Варна.Няма да казвам къде е най-хубаво за да не подведа някого, но ще кажа къде не трябва да оставяте близките си...На първо място е къщата на ужасите СВЕТИ ГЕОРГИ. Явно собственика му има големи връзки, щом още не са го затворили. Вътре е пълна смрад и мизерия. Другия старчески дом, който не бива да  посещавате е Св. Мария Магдалена , който се намира на Ален Мак. Собственичката и ,която много прилича на Искра Фидосова работи като медицинска сестра в онкологията в Аспарухово и там залъгва  болните хора да отиват в хосписа и. И не на последно място са старите кучета в бранша хоспис Надежда и хоспис Царица Елеонора.Там също е голяма смрад. Моят съвет е , когато си търсите подобно заведение, да не вярвате на думите на лекари, медицински сестри, санитарки  по болниците , а да разпитате близки и познати , за хора които са ползвали тази услуга и имат преки впечатления от някого.
  [/quote]

  Общи условия

  Активация на акаунт