Мнение за дом за възрастни хора- Резиденция Сердика.

• 8 149
  • 6
  •   1
Отговори
  • Somewhere in the World
Здравейте.
Пиша в този раздел с молба за мнение на хора, които са имали / имат личен опит с този дом.
Нужен ми е дом за мама, която е с начална деменция - не е спешно, за сега има жена която и асиситира, но настаняването в дом е неизбежно.
Пиша това с много болка, защото емоционално не съм готова за това, все още имам чувство на вина,че не правя нужното за нея,но няма как.
Благодаря Ви и бъдете здрави Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 13:39 от Pretty_Mama

# 1
Баба беше в този дом около година и половина.
Тя беше трудно подвижна, но въпреки това всеки ден идваше рехабилитатор при нея. И даже ако тя не искаше да стане правеше упражнения в леглото.
В залата на етажа идваха и музиканти и жена за гимнастика. Даже и дементно болните участваха.
При хубаво време повечето излизат навън.
Персонала е мил и любезен въпреки, че според мен са малко на брой.
Храната категорично беше добра по това време. Понеже често ходех около обяд и слизах да взема храната виждах какво е сервирано в ресторанта на подвижните хора.

Вярно, че минаха почти две години от тогава, но се надявам ако има промяна тя да е в добра посока.

# 2
Бях в тази Резиденция в началото на 2024, на картинка е много красиво, ноотношението на персонала е жестоко,унижават хората до бзкрай- опазил ме господ място  да попадна на това, където плащаш едни Пари за а те унижават

# 3
Бях в тази Резиденция в началото на 2024, на картинка е много красиво, ноотношението на персонала е жестоко,унижават хората до бзкрай- опазил ме господ място  да попадна на това, където плащаш едни Пари за а те унижават

Абсолютно съм съгласна, персоналът, в частност главната мед сестра в резиденцията в Банкя, се държи потресаващо с колегите й и с пациентите. По коридорите крещи, по колегите й хвърля заплахи и обиди, аз останах шокирана, как такъв човек изобщо е допуснат да работи с възрастни хора. Пациентите биват обиждани и подигравани, явно като част от лечението, за което плащат.

# 4
Майка ми беше там. Не ми даваха да видя стаята й, какво криеха толкова незнам. Последния път като влезнах, дори нямаше възглавница, бяха й взели телевизора, който по договор влизаше в цената и беше ужасно мръсно, непроветрено. Ако някой от възрастните се нарани, въпросната сестра не прави нищо, дори не промиват раничката. Имаше случай на жена болна от деменция, която си беше счупила крака, на легло и не  заведоха един месец на лекар. Дъшер й дойде и си я прибра, цените до небето. Нямат ангажимент по договор да водят възрастните до болница при спешен случай. Ако 112 линейка не дойде, децата им трябва да ги закарат до Пирогов примерно. Грубо отношение, често имаше синини по лицето. Викове, крясъци на въпросната сестра, казва се  Ася Димитрова от кв.Люлин;През уикенда има само санитари , няма едно медицинско лице дежурно, ако нещо стане.А за лекар забрави.Управителката Виолета Станева не съдейства с нищо, въпреки, че си й клиент и й плащаш заплатата. Не ги поглеждат и ги неглижират. Някои са наблъскани по 2ма в стая 2на 2 метра като сардини. Крадат им личните вещи и по-хубавите дрехи, ел.уреди и лични вещи.

# 5
Здравейте,
някой дали има преки наблюдения за резиденцията в гр. Варна?

# 6
Отношението на целия екип е много добро и се полагат сериозни грижи за настанените. При необходимост веднага викат бърза помощ , която идва мигновено от Перник. В София подобно нещо би отнело часове! Чаршафи , бело, пране , се поддържа изключително добре. Храната е прясна и вкусна като винаги е съобразена с особеностите на пациента ( например ако имаш диабет) . При слънчево и хубаво време пациентите излизат навън, имат и много социални дейности в подкрепа на пациентите. Хората , които са настанени там живеят дълго имам предвид години, освен ако самото им заболяване е отвъд човешките възможности за поддържане и удължаване на живота. Моето лично мнение е , че цялостното обслужване е на заключително високо ниво. Може би ако имат повече нает персонал като медицински сестри би било още по-добре, но и тези които работят са много отдадени на пациентите. В хосписа се взимат и кръвни изследвания , които се изпращат към лаборатория. Имат контакти с лекари от всякакво естество като посещението им на място се заплаща допълнително, което според мен е напълно нормално. Моят коментар е за Сердика в Рударци.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 19:50 от Mamushi

Общи условия

Активация на акаунт