Косопад - 21

• 51 651
  • 766
  •   1
Отговори
# 270
Маската на Меди за коса и скалп омазнява ли? Отдавна й се чудя, но такива продукти ме ми действат добре и се надявам да опишеш действието и дали си заслужава?
‐---‐--
Отговор на Arlina:
Ами по-скоро утежнява и то в скалпа. По дължините е добре. Косъма е жив и лъскав. Имах тестер, който използвах много рядко именно заради това утежнение. Но косата ми много уредя и след доста четене в групите стигнах до заключение, че маската има ефект. Затова си купих голяма разфасовка. Може би на черния петък ще си взема и спрея, защото много го хвалят. Ще изтърпя лошия вид на косата няколко месеца.

# 271
Много полезна статия за дефицити на витамини и минерали и косопад.

https://21stcenturyvitamins.bg/blog/deficit-na-vitamini-minerali … ichina-za-kosopad
Недостигът на витамин С причинява суха, късаща се коса, грапава кожа.

Дефицитът на B-комплекс може да причини замайване и умора, както и косопад и слаба, чуплива коса. Витамините от групата В, по-специално биотинът (B7), подпомагат състоянието на косата чрез укрепване на кератиновата структура на косъма. Косопадът и сухата кожа са два признака на дефицит на биотин.

Докато основната роля на витамин D е да поддържа здравословни нива на калций и фосфор в кръвта, витамин D също укрепва космените фоликули. Изследванията показват, че витамин D има важна роля в растежа на косата.

Желязото поддържа растежа на косата, като насърчава здравословната циркулация и транспортира кислород и други основни хранителни вещества до космените фоликули.

Косопадът, причинен от дефицит на желязо, най-често засяга жените. Жените, които редовно преживяват тежки периоди, са особено изложени на риск от дефицит на желязо. За щастие, прост кръвен тест, извършен от Вашия лекар, може да открие дали имате проблем. Ако нивата на желязото са ниски, лекарят може да препоръча добавка с желязо.

# 272
И в отговор на по-горния пост и дефицитите, да споделя, че минах по този път. Изследвания прием на вит.Д, вит.К2, желязо, вит. Ц, фолиева киселина, Б12, селен, цинк за щитовидната жлеза уж всичко си дойде в норма (от пролетта досега съм пила добавки и витамини), а косопада оставаше, даже косата ставаше тънка, мазна и с изтъняващ косъм, като структура стоеше като перушина. В по-горната статия и пост трябва да се добави и протеина, ще ви държа в течение как ми се отразява във времето.

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 11:17 от dani-ela-80

# 273
Добре,но нали месо,мляко,риба,също съдържат протеин?! Аз разбутах щитовидната,след прекомерна консумация на протеини и много ниски въглехидрати т.е.месо и салата на корем.

# 274
Какво ще рече разбутах, в какво се изразява това.

# 275
Добре,но нали месо,мляко,риба,също съдържат протеин?! Аз разбутах щитовидната,след прекомерна консумация на протеини и много ниски въглехидрати т.е.месо и салата на корем.
И аз поддържах такава диета около година и половина, две. След това пък една година не близвах месо. Направо се бях отвратила от него. И миналата година направих голямо възпаление на щитовидната и сега съм в хипофункция, но без Хашимото (засега).
Разбутването на щитовидната жлеза при мен си мисля, че дойде от липсата на въглехидратите и стрес.

# 276
Бях тръгнала към хипофункция и с кето режима,влязох и затвърдих хипото и ИР.

# 277
  • София
Направих справка в гугъл за този Нуминокс, излезе ми това https://www.zlatnaribka.com/bioaktiven-sprey-za-stimulirane-na-f … stimulator-250-ml
Това ли си ползвала, Selvaggia*?

Да, точно това.

# 278
  • Благоевград
Момичета, имайте предвид и че ниският или никакъв прием на въглехидрати също предизвиква косопад. Това го установих на себе си като бях месец И половина на кето преди сватбата, защото на втория час инсулина ми беше над 300, и косата ми падаше с шепи. След това минах на НВ ВМХ, защото момичетата в същата тема ми казаха за приема на въглехидрати и щитовидната жлеза, с която се оказа, че имам проблем, та от години не бях имала силен косопад. Касата растеше, беше дълга, сравнително гъста с моя тънък косъм и хванах Ковид. Та сега започвам отначало.

# 279
  • Пловдив
Не бива да се правят диети, в които липсва основен макронутриент. Задължително в храненето трябва да има въглехидрати, протеини и мазнини. Добре е да са в съответното съотношение. Също така фибри и витамини.

Аз да ви питам, че сте много запознати тука, за разлика от мен...
Възможно ли е хемоглобина да ми е висок, а желязото да ми е ниско? Питам, за да знам дали да си пускам изобщо изследване на желязо. HGb ми е 130 винаги.
Освен това моя ЛЛ всяка години на ми пуска TSH и винаги ми е в норма. Но никога не съм изследвала другите показатели за жлезата.

Питането ми е хемоглобина и TSH, ако са в норма, има ли смисъл да изследвам другите показатели 🤔

# 280
Да, има смисъл.

# 281
Има смисъл, да, моето е точно така- хемоглобин ок, феритинът под минимум.ТСХ също да е до 2, не ссмо в норма.Не е лошо и да се гледа жлезата на ехограф

# 282
Направих справка в гугъл за този Нуминокс, излезе ми това https://www.zlatnaribka.com/bioaktiven-sprey-za-stimulirane-na-f … stimulator-250-ml
Това ли си ползвала, Selvaggia*?

Да, точно това.

Изуми ме разликата в цената, затова попоитах. Б България  е далеч по-евтино.

# 283
здравейте,
извинявам се предварително, ако е коментирано скоро, но не попаднах на тази информация.
Интересува ме можете ли да препоръчате дерматолог/козметик за мезотерапия, прп или филъри.. И изобщо мислите ли, че си струва инвестицията.
(за софия)
Благодаря предварително!

# 284
Имате ли отзиви за добавката Folexin? Някой ползвал ли я е? В чуждестранните сайтове много я хвалят, обаче нямат доставка до България...

Общи условия

Активация на акаунт