Косопад - 21

• 51 641
  • 766
  •   1
Отговори
# 345
Тези ампули ми препоръчаха в Зоя.
Взех си двечки да ги пробвам.
Имате ли отзиви?

И аз не видях ефект от употребата им, не ми действат добре маслата и губя повече коса, когато се мажа с тях, да не говорим и колко неприятно омазняват по-тънките коси...

# 346
Здравейте! Четох ви,четох ви и реших и аз да дам съвет,пък може и да помогне на дамите с псориазис. Моят мъж е йорданец и както знаете там е мъртво море, чиято сол се използва за лечение на кожни болести.Преди много години с първата му жена българка,която имала псориазис около врата,косата и ръцете ходили в Йордания на гости и тя искала да отидат на доктор,може пък някой от тамошните да измисли решение.Отишли,доктора гледал,гледал и казал: незнам какво е това...те започнали да му обеснват какво е кога се активира по-силно и т.н.Доктора казал на мъжа ми: ние тук нямаме такива болести,нали знаеш,който има нещо по кожата отива на мъртво море,маже се със солта и тя изгаря всичко....Та мисълта ми е...пробвайте със сол от мъртво море,тук преди се продаваше по аптеките в БГ, като компес ли,като вана ли може и да помогне.Е,ако си направите екскурзия до морето най-добре,но като го няма морето...Това е.А за косопада ми още не съм се заела да го проучвам, цял живот имам,но имах и много коса,сега започва отгоре да прозира,особено когато съм за боя.

# 347
Здравейте!
Включвам се, за да дам малко обратна връзка след процедурите ми с лазер, мезотерапия и филър за коса.
Преди време бях писала, че причините за моя косопад са комплексни - след операция на щитовидна жлеза, усложнения от операцията, разбъркани хормони, нагласяне на дози на лекарство, стрес, т.е. предимно вътрешни проблеми.
Косопадът започна към края на юни, но беше в пиков момент от август до края на октомври. По принцип имам много гъста коса, но положението беше много сериозно, за кратко време пътят и отпред на челото видимо оредя, като цяло загубих голям процент от косата си, топки и кичури на всяко къпане, ресане, някои от вас знаят за какъв кошмар става въпрос.
Започнах лечението си при дерматолог на 20.09, като ми предписаха витамини и шампоани (дълбокопочистващ и енергизиращ) на Novophane, ампули  Eucapil /от които не мисля, че имах ефект/ и процедурите. Отделно се храня здравословно и проверявам периодично за оптимални нива на витамини, от скоро започнах да приоритизирам съня, с една дума, старая се да имам комплексен подход към проблема.
В момента съм минала 6 процедури с лазер + мезотерапия и 2 процедури с филър. Косопадът ми е значително намалял, но тъй като моят косопад вече е от доста месеци, не мога да дам обективна преценка дали това се дължи на лечението или просто е дошъл моментът да ситуацията да се успокои.
Това, което забелязвам обаче е, че за кратко време визуално започна да ми се запълват местата, на които оредяването беше доста видимо, т.е. по-бързо расте нова коса, дори преди приключването на периода на окапване. Косата, която расте смятам, че изглежда като моята, косъмът не е по-тънък. Смятам, че по-значителен ефект видях след включването на филъра.
Голям минус обаче са цените на тези процедури и това, че филърът е по-болезнен, иглата влиза по-навътре в кожата и известно време след това се чувства напрежение и изтръпване на главата.
За съжаление в края на октомври изкарах ковид и сега съм просто ужасена, че след няколко месеца пак има възможност да се наложи да мина през същото...
Извинявам се за дългото описание, но исках да дам достатъчно информация за конкретния случай.

# 348
Успех. При кой дерматолог правиш всички тези процедури?

# 349
Скрит текст:
Здравейте!
Включвам се, за да дам малко обратна връзка след процедурите ми с лазер, мезотерапия и филър за коса.
Преди време бях писала, че причините за моя косопад са комплексни - след операция на щитовидна жлеза, усложнения от операцията, разбъркани хормони, нагласяне на дози на лекарство, стрес, т.е. предимно вътрешни проблеми.
Косопадът започна към края на юни, но беше в пиков момент от август до края на октомври. По принцип имам много гъста коса, но положението беше много сериозно, за кратко време пътят и отпред на челото видимо оредя, като цяло загубих голям процент от косата си, топки и кичури на всяко къпане, ресане, някои от вас знаят за какъв кошмар става въпрос.
Започнах лечението си при дерматолог на 20.09, като ми предписаха витамини и шампоани (дълбокопочистващ и енергизиращ) на Novophane, ампули  Eucapil /от които не мисля, че имах ефект/ и процедурите. Отделно се храня здравословно и проверявам периодично за оптимални нива на витамини, от скоро започнах да приоритизирам съня, с една дума, старая се да имам комплексен подход към проблема.
В момента съм минала 6 процедури с лазер + мезотерапия и 2 процедури с филър. Косопадът ми е значително намалял, но тъй като моят косопад вече е от доста месеци, не мога да дам обективна преценка дали това се дължи на лечението или просто е дошъл моментът да ситуацията да се успокои.
Това, което забелязвам обаче е, че за кратко време визуално започна да ми се запълват местата, на които оредяването беше доста видимо, т.е. по-бързо расте нова коса, дори преди приключването на периода на окапване. Косата, която расте смятам, че изглежда като моята, косъмът не е по-тънък. Смятам, че по-значителен ефект видях след включването на филъра.
Голям минус обаче са цените на тези процедури и това, че филърът е по-болезнен, иглата влиза по-навътре в кожата и известно време след това се чувства напрежение и изтръпване на главата.
За съжаление в края на октомври изкарах ковид и сега съм просто ужасена, че след няколко месеца пак има възможност да се наложи да мина през същото...
Извинявам се за дългото описание, но исках да дам достатъчно информация за конкретния случай.
Може ли малко повече инфо за филъра? Какво представлява, какво се цели да се получи с него, цена, брой необходими процедури? Мерси Simple Smile

# 350
  • София
Да поясня, за да не става объркване…
Магнифика , , изрично написа всички изследвания на хормоните да са 7 дни след доказана овулация.Същото казва моят лекар, тогава ги правя и аз.
Това го написах във връзка с въпроса на mariat как се изследват естроген и прогестерон, за да се сметне съотношението между тях.Та 7 дни след доказана овулация се изследват естроген и прогестерон.
А другите полови хормони като LH и FSH и т.н. на 2-4 ден от месечния цикъл.

# 351
  • В къЩи.
Днес ми пристигна биотина,на опаковката пише само да се приема по едно на ден.Има ли някакво значение кога и как да го пия?

# 352
Цената за пакет от 4 броя процедури с филър е 1 000 лв. (това е в гр. Пловдив, Dermavist). Една процедура се прави на 2 седмици. Аз съчетавам в един ден мезотерапията и след това филъра, като ми обясниха, че в ампулата за мезотерапия има някакъв процент обезболяващо (предполагам лидокаин), като по този начин последвалата инжекция с филъра би трябвало да е по-малко болезнена. Не са ми я прилагали самостоятелно, затова не мога да направя сравнение в усещането.  
Честно казано, в един момент бях толкова травмирана психологически, че изобщо нямах сили да проучвам и клиники и да сравнявам цени. Предполагам, че има и по-бюджетни варианти, а най-вероятно в София цените са по-високи. Проверих в интернет и видях, че всъщност самата инжекция (DR. CYJ HAIR FILLER се казва) може да се намери и на по-добра цена в Amazon например, но въпросът е да има специалист, който да я постави и от там идва надценката.
Иначе претендира, че действа като бустер, който възстановява и активира растежа, спира косопада, подобрява плътността на косъма, хидратира скалпа и стимулира микроциркулацията, удължава анагенната фаза, възстановява космения пигмент (тук ще следя дали има някакъв ефект, тъй като съм на 31, но от доста години си имам бели косми). Съдържанието на инжекцията е комплекс от пептиди и хуалуронова киселина, аз го видях отново в интернет, но тъй като не съм специалист, имената на пептидите нищо не ми говорят.
Ще следя в бъдеще как ще се развиват нещата, засега визуално изглежда по-добре положението, но ще ми е интересно дали ще има по-голям прогрес, дали ще се ускори процесът на цялостното възстановяване след това, дали ефектът ще е продължителен или временен.

Последна редакция: ср, 17 ное 2021, 11:25 от Meddyy

# 353

Здравейте , момичета ! Реших да продам
този спрей понеже само стои вкъщи без да го ползвам , използвах го 3-4пъти , но при мен се получава страшен сърбеж и пърхот.
Ако някоя дама го иска , може да пише на лично , цената е 45лв , купен е за 60

# 354
  • През девет планини в десета...
Мами, ще се засили ли косопада ми от коледните пости, някой има ли лични наблюдения.

# 355
Всичко е строго индивидуално. Ако имате някакви липси в организма (на някакви витамини, минерали и прочие) едно намаляване на вида нутриенти, които ще приемате, може да се отрази. Но пак - не е задължително. Познавам много слаби жени с прекрасни коси, и по-пълнични също, и такива с дефицити и тотално объркани хормони - страхотни гриви... На всеки му се отразява по различен начин всяко нещо.

# 356
Зелено камъче,
От почти 2години не консумирам месо, а от почти година са засилените грижи за косата. Прием на добавки и стремеж към здравословно хранене, всичко това се отразява благоприятно на косата ми. Чувствам я по плътна и има и ново израснали косички.
Направих контролни изследвания и се оказа,че въпреки 5месечният прием на желязо,нивата ми са се повишили,но съм далече от целта,така че ще продължа приема на желязо и Вит.С, заедно с другите добавки.
Направих и плануваната подстрижка, доста намалих дължината. По късата коса е по лесна за обработка и изглежда по плътна.

Последна редакция: чт, 18 ное 2021, 21:34 от Lorinda

# 357
Прическата сега е много, много по- хубава. Косата изглежда здрава и лъскава. Какви добавки пиеш?

# 358
mariat,
Винаги съм твърдяла,че по грозно от изтъняла и същевременно дълга коса няма, радвам се че се отървах от изтънелите дължини, докато ме подстригваше фризьорката виждах колко по плътна е в основата и колко изтъняла е в края.
Освен професионални продукти за коса, серума на Медисютикъл и масажите, приеманите добавки са:
Желязо/60мг.дневно/ и Вит С.
По обяд са Вит Д и К2, В12, л Лизин и колаген, също и цинк.
Днес след консултация с ендокринолог имам назначени магнезий и селен.

# 359
Изтъняла и оредяла са две различни неща. Изтъняване е когато структурата на самия косъм стане по-тънък, перушинест, а оредяване е окапването и после новите растежи.

Общи условия

Активация на акаунт