Косопад - 21

• 51 615
  • 766
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Аз отскоро ви следя. Някой беше публикувал това:
"Дафинов лист-5,6 листа, розмарин-1 стрък и карамфил-сух две супени лъжици. Вари се това във 600мл.вода10 мин. Прецежда се, след което се впръсква, втрива в короните на косата."
Не съм пробвала все още, само си го записах.
Аз точно към тази рецепта, която прочетох тук , реших да добавя и репей и коприва. Даже днес мисля да капна и няколко капки масло от розмарин.
Сина ми като беше в пубертета, му излезе пърхот, и майка ми му обливаше косата с отвара от дафинов лист. Ами много помагаше.

# 436
Момичета, каква козметика използвате при косопад и от къде закупувате такава специализирана козметика ?  Изкарах доста тежко ковид и след него косата ми започна да пада изключително много. По време на черния петък имаше намаление в рибката и продавачките ми препоръчаха шампоан против косопад и едно гелче, което да втривам върху скалпа на марката Босли. Не съм ги ползвала много време, но забелязвам, че косата ми значително спря да пада. Чудя се какви витамини да вземам, за да подхраня допълнително огранизма и да стимулирам растежа на косата. Бих се радвала да споделите вашите фаворити. Благодаря

# 437
Момичета, каква козметика използвате при косопад и от къде закупувате такава специализирана козметика ?  Изкарах доста тежко ковид и след него косата ми започна да пада изключително много. По време на черния петък имаше намаление в рибката и продавачките ми препоръчаха шампоан против косопад и едно гелче, което да втривам върху скалпа на марката Босли. Не съм ги ползвала много време, но забелязвам, че косата ми значително спря да пада. Чудя се какви витамини да вземам, за да подхраня допълнително огранизма и да стимулирам растежа на косата. Бих се радвала да споделите вашите фаворити. Благодаря
Може би стандартните бих свършили работа - цинк, селен, магнезий, биотин.Бях попаднала на една статия по повод косопада след ковид, в която се казва, че Биотин от 500мг. за три месеца повлиява този вид косопад.Ако успея да я намеря, ще я публикувам тук.
Успех!

# 438
# 439
Някой тук приемал ли е лизин и аргинин и под каква форма/ на коя фирма?  Имат ли странични и неблагоприятни ефекти ?
Също и  ползвали си сте хидролизиран колаген ( като пудра)?

# 440
Приемах НАК(няколко аминокиселини). Сега пак съм си приготвила. Моите са от Холанд и Барет. Имат и български сайт. Купила съм си и само Л-аргинин, но още не съм го почнала.

# 441
Аз пия лизин, първо на солгар, сега е на прах (далеч по-изгодно е). Пиех и хидролизиран колаген. И преди съм писала по въпроса, няма да сгрешиш ако пиеш и двете. Но не очаквай уау видими ефекти. Трябва нда мине време, не става за ден или седмица, кожата става по-сочна, за косата не успях да усетя разлика, но това са неща, за които организмът винаги изпитва глад, така че по един или друг начин ще ти се отплати, но трябва да се приемат (да не кажа постоянно) поне на равни интервали.

# 442
Благодаря за мненията. За лизина и колагена не попаднах на информация за противопоказания, но за аргинина имаше някои статии ,че може да има негативни ефекти / не помага при загуба на коса (което пък е обратното на това, което съм чела на други места)
Спряла съм се на някои продукти от Зоя, нали уж са био.
Dwale, лизина на прах на коя марка е? Не мога да открия такъв

# 443
Аууу, какви негативи може да има? Може ли да споделиш, че ми стана интересно.

# 444
# 445
Аууу, какви негативи може да има? Може ли да споделиш, че ми стана интересно.
Изгубих някъде статията, но запомних че имаше общо с това, че може да вдигне нивата на тестостерон. Но това беше единично, останалите неща бяха по- скоро ако се предозира - за хора с астма  и още неща,  които не си спомням. Не знам доколко са верни, не всичко с интернет е така, но ми стана интересно  особено когато се представя като част от лечение на загуба на коса. Все пак мисля да си купя и да пия пък .

# 446
L lysine 1000 mg взимам аз.

# 447

Здравейте , отново напр изследвания по препоръка на лекари за косопада , но отново без резултат от страна на лекарите
Нямало причина за косопад от хормонална основа така казаха
Аа за витамини вече не пия , защото получих алергия

# 448
Здравейте, момичета. Обръщам се с молба за съвет за следродилен косопад. Имам го вече месец и половина и е ужасно обилен - падат снопчета коса, около 2 шепи на ден. Вече косата ми оредя забележимо и е наполовина. Кога се очаква намаляване на обилния косопад?
Кръвната картина и вит Д са ми в норма. Редувам приема на следните витамини - мулти Алайв, Геритамин, Дюкре реактив, вит. Д 2000, БИОТИН 5000. Оправих си диетата малко - повече протеини и пресни плодове и зеленчуци, пия поне 1.5 л вода на ден. Мия с противокосопадни шампоани - Bosley defense, Oway, Kerastase specifique. Лосиони - Numinox, Simply zen, Davines гел. Е, не знам какво още мога да направя... нищо не помага дори и малко. Ще се радвам на мнение и съвети. Благодаря Flowers Hibiscus

# 449
Здравейте, момичета. Обръщам се с молба за съвет за следродилен косопад. Имам го вече месец и половина и е ужасно обилен - падат снопчета коса, около 2 шепи на ден. Вече косата ми оредя забележимо и е наполовина. Кога се очаква намаляване на обилния косопад?
Кръвната картина и вит Д са ми в норма. Редувам приема на следните витамини - мулти Алайв, Геритамин, Дюкре реактив, вит. Д 2000, БИОТИН 5000. Оправих си диетата малко - повече протеини и пресни плодове и зеленчуци, пия поне 1.5 л вода на ден. Мия с противокосопадни шампоани - Bosley defense, Oway, Kerastase specifique. Лосиони - Numinox, Simply zen, Davines гел. Е, не знам какво още мога да направя... нищо не помага дори и малко. Ще се радвам на мнение и съвети. Благодаря Flowers Hibiscus
Единственото нещо, което аз мога да посъветвам, е да продължавате да се грижите така добре за себе си и да имате много търпение. Косопадът след раждането се дължи на рязкото падане на естрогена и не е толкова свързан с дефицит на хранителни вещества. При всеки човек е различно, но доколкото съм чела, обикновено продължава около 3 месеца.
И внимавайте с употребата на толкова много продукти, за да не си създадете някой нов проблем на скалпа от прекалено пресушаване или омазняване.

Общи условия

Активация на акаунт