Косопад - 21

• 51 608
  • 766
  •   1
Отговори
# 480
Аз съм много доволна от шампоана и серумите на Mediceuticals.Това, след като отстраних липси на витамини, минерали, елементи и хормонални неразбории.
Мия косата в подходящ шампоан според нуждите ѝ.Втори път мия с Меди (Фолиген) о го пставям да действа няколко минути, после обичайната рутина.Серум 2 пъти дневно(напослвдък един, че забравям).Имам много нова коса, цели копири, а оторед даже бретонче😄
Та засега има напредък, не пада и толкова коса като преди, особено при къпане, ресане и масаж.Иначе у дома пак има тук-таме коса, но тя стана и много дълга, та се вижда.

# 481
..... Мисля, че само хората, които преминават през това, могат да разберат за това как се чувства една жена, как се отразява на цялостното й усещане коя е и каква е, как действа на самочувствието, на отношението с любимите хора, на отношението като цяло с други хора... въобще другите аспекти на косопада, не чисто физическите симптоми. Въобще дълга тема е психо-здравето в такъв момент. Подканвам ви да споделяте и да отпускате тук напрежението, стреса, сълзите... действа добре на душата, вместо да плачете сами в банята (и това съм го правила).
Душичка, прегръщам те Purple Heart
Много ми е познато това и на мен!

# 482
the doors, аз също те прегръщам и като цяло всички ви прегръщам! Знам какви усилия се необходими да се бориш с това състояние и да не го мислиш ежеминутно. Heart
При мен нещата се влошават. Хем от години ми капе косата, хем сякаш за една сутрин се събудих с едно оредяло петно отпред точно над линията на косата, но си мислех, че е от едно лекарство. Лекарството беше преди месеци, а сега това "петно" започва да се разраства, особено ако се изложи на определена светлина е много видно оредяването. На прикачената долу снимка мисля горе долу личи за какво говоря, без да съм разделяла косата за да се види по-добре проблема. Не знам вече това пък на какво би могло да се дължи. Явно пак ще трябва да изследвам всичко наново и явно, че пак нещо се случва. Имам час за дерматолог чак за януари, а в последните дни съм в онова състояние, в което искаш да отрежеш косата максимално, искаш да я махнеш, защото не издържаш. Преди поне падаха дългите косми, от едно известно време и новопоникналите си падат съвсем спокойно.. Ползвам иначе вече близо 2 месеца серума на Меди, но с нищо не мога да се похваля (знам, че трябва поне 3).

# 483
Мариса, при кой дерматолог си записала час? Моята коса си оредява баш там, където си показала. И не е точно петно а прогресивно оредяване и зоната става все по- голяма.....Мъка.

# 484
Ами то и при мен идеята, че е просто "петно" ще отпадне като гледам, защото и при мен си се "разширява" тази зона на оредяване, която започна като привидно петно..Иначе по препоръка от темата се записах за доц. Брощилова и тя е моята последна надежда да ми каже какво всъщност се случва.

# 485
Моля те, сподели как е минал прегледа, какво сте обсъждали и какво предлага за терапия.

# 486
Иска ми се да вярвам,че процеса е обратим. И че с много грижи и търпение ще може да има подобрение. Все още съм далече от резултатът който искам и се моля да постигна,но в сравнение с година назад е по добре.
Според мен е комплексен резултат от всичко направено до момента. Но както че ли подстригването и мезотерапията някак изиграха роля на бустер.
Днес пробвах серията за уплътняване на Г Г /Grow Gorgeous Intense Christmas Giftset в комплекта има и серум /шампоан балсам и маска, определено усещането е за по плътна и жива коса.
Виждам нови косички и кичурчета около линията на бретона,но на темето отгоре ми се иска да има по вече плътност и да не прозира.
Някой дали е ползвал мезогън или дермапен за вкарване на коктейла за мезотерапия?

# 487
Здравейте, предложиха ми мезотерапия за скалп за 500 лв. - 6 процедури. Видях, че цените доста варират, но сега започвам да чета и не мога да се ориентирам дали това е добра оферта. Не е някаква непоносима цена, но най-важният въпрос е дали ще има резултат, а това никой не гарантира. Сигурно няколко пъти по 500 лв. съм дала досега за козметика и лекарства, а положението с косата само се влошава, така че вече ще се насоча към други процедури. Дали има реален добър резултат след мезотерапия?

# 488
Здравейте, предложиха ми мезотерапия за скалп за 500 лв. - 6 процедури. Видях, че цените доста варират, но сега започвам да чета и не мога да се ориентирам дали това е добра оферта. Не е някаква непоносима цена, но най-важният въпрос е дали ще има резултат, а това никой не гарантира. Сигурно няколко пъти по 500 лв. съм дала досега за козметика и лекарства, а положението с косата само се влошава, така че вече ще се насоча към други процедури. Дали има реален добър резултат след мезотерапия?

Iveta_S,
Цената е добра предвид цената на 1процедура, която варира от 120 лв. и нагоре .
Никой не може да гарантира ефективността на процедурата мезотерапия или пък на който и да е продукт. Много е индивидуално и най вече зависи от това какво отключва косопада.
Ако е сезонен или следродилен е възможно да се повлияе много по добре.
При здрава коса, мезотерпията има за цел профилактика и грижа. Стимулира се косменият растеж и и се активират космите във фаза на телоген (покой). Косата придобива не само блясък, но и се пдобряват неините еластични своиства.
При загуба на косми от капилициума ( диети, инфекции, стрес, медикаменти, косопад след бременност, старчески косопад ), мезотерапията подпомага спирането на опадането и стимулира регенерацията на косата, ако косменият фоликул все още е жив.

# 489
Мариса, моля да очертаеш с нещо за кое петно говориш, защото аз не виждам никакво. Аз ако се снимам под такъв ъгъл, направо ми е лъснало темето.

# 490
Шарпи, следи линията коса-чело(малко над челото е) и ще го видиш.
Ивета, казваш, че си дала много пари за козметика и лекарства, а дерматолог ли ги е изписвал? Какво казва той за вида косопад?

# 491
    Marissa
,
И аз не виждам нищо притеснително на снимката.
Точно както казва Шарпи.

# 492
И аз да се включа.Понеже и аз не виждам чак петно,по-скоро като разредена коса,която и аз наблюдавам върху моята глава.Купих си от една билкова аптека на бул.Хр.Ботев и Пиротска един лосион "Дикрасин6", шишето е малко ,но пък и не пуска много и го използвах само отгоре и на слепоочията.Стигна за около месец по два пъти седмично. Той съдържа оцет и като се изветри може да стои на косата много преди баня. И косопада ми спря ,а от август се сипят коси,дори и в хладилника намирам.Цифрата е важна,че произвеждат билкови лосиони все с това име,но са за друго.Този е за косопад.

# 493
  • София
Спазвахте ли указанията от начина на употреба?  (малко шокиращо ми идва) Flushed

"НАЧИН НА УПОТРЕБА: Само външно, чрез намазване и масажиране на скалпа. За по - добър ефект масажирайте в продължение на 15-20 минути. Схема на употреба: През ден се прави фрикция с "Дикрасин 6", с цел проникване в кожата на главата. Да се пазят очите! На третия ден, косата може да се измие само с топла вода. Не се използва шампоан докато трае лечението (3 месеца). Прави се маска: 5 с.л. хума, 3 с.л. винен оцет и 2 с.л. вода се смесват до получаване на еднородна каша, която след като престои 20 минути, се нанася на главата и след още 20 минути се изплаква обилно с топла вода."

# 494
Аз ходих при един човек в Радомирско, след доста болезнено втриване в скапла, също 24 часа не трябваше косата да се мие или мокри.

И не че ми е забранил, но силно препоръча да не ползвам шампоани. Та от август насам си мия косата с бебешки сапун. Първо беше меко казано ужасна - суха, заплетена, стърчаща - бодлива тел. Постепенно почна да изглежда почти като след шампоан. Но за нови косми все още не коментирам нищо.

Общи условия

Активация на акаунт