Косопад - 21

• 51 491
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
Момичета…DHT не е причина за косопада.Той се повишава заради възпалението по време на косопад, защото неговото действие е противовъзпалително.Легендата за чувствителността на космените фоликули към този или онзи андроген е само една легенда, на която обаче се крепи огромна и изключително печаливша индустрия.
Андрогените не водят до косопад, системното възпаление в организма води до косопад.
Андрогените са анаболни хормони, те водят до растеж.Демонизирането и опитите за подтискането им води до задънена улица.
Миноксидила действа на 60% от ползващите го, и това си го пише в учебниците по трихология от време оно.

Някой беше писал за Финастерид..той е с действие подобно на Прогестерон, но с много сериозни и неприятни странични реакции, и не особено задоволителни резултати.

Феритин, желязо..губене на време…освен ако няма доказана анемия.
Аз имах косопад и с Феритин 70!
По-важното е да разберете защо Феритина ви е нисък при добри нива на желязото, каква е причината…а причината
доста често е хипофункция на ЩЗ.

Аз в края на месеца ще направя 1год без косопад…и почти 2год откакто не се мажа с нищо.

Как се излекува от косопада?

# 91
  • София
лилиан, да и при тях е от възпаление.Като под възпаление имам предвид повишена секреция на хормони, които действат възпалително, такива са Инсулин, Естроген, Кортизол, Пролактин и др.
Мъжете и жените се различават хормонално след пубертета и до няколко години след менупаузата при жените, иначе нямаме кой знае какви различия.
При нас по-високите нива на Прогестерон се явяват като протекция на косата.
А схващането, че мъжете с висок тестостерон оплешивяват е абсолютно погрешно и не вярно, всъщност оплешивяват мъже с нисък тестостерон.Ако тестостерона и изобщо андрогените действително бяха виновни за загубата на коса, то най-потърпевши щяха да са момчетата в тинейджърска възраст.

kris1126, писала съм много по темата 99% от постовете са ми из темите за косопад.

# 92
лилиан, да и при тях е от възпаление.Като под възпаление имам предвид повишена секреция на хормони, които действат възпалително, такива са Инсулин, Естроген, Кортизол, Пролактин и др.
Мъжете и жените се различават хормонално след пубертета и до няколко години след менупаузата при жените, иначе нямаме кой знае какви различия.
При нас по-високите нива на Прогестерон се явяват като протекция на косата.
А схващането, че мъжете с висок тестостерон оплешивяват е абсолютно погрешно и не вярно, всъщност оплешивяват мъже с нисък тестостерон.Ако тестостерона и изобщо андрогените действително бяха виновни за загубата на коса, то най-потърпевши щяха да са момчетата в тинейджърска възраст.

kris1126, писала съм много по темата 99% от постовете са ми из темите за косопад.
Мисля, че и ти използваше Низорал (ако не бъркам) ? При мен определено дава ефект., но не може да си използва постоянно. Най малкото действието му ще отслабне…

# 93
  • София
driada, да аз, вече не го ползвам.Това е реално единствения шампоан (Кетозал също), който има някакво въздействие в/у косопада, защото намалява възпалението.Хубаво е да се стои максимално дълго време преди да се измие.Проблемът при него е ,че не понася на всеки скалп.Въздействието му не отминава при често ползване.
Другото, което ползвах успешно за успокоение на скалпа беше спрея на Джинджира с цинк.

# 94

Само след ресане , ааа отделно и от къпането .... просто не ми се живее , вече
пада на цели кичури от места, когато прекарам четка

# 95
Anonliii кога започна при теб,  може да е временно състояние… Имаш ли дискомфорт на скалпа от масла и др. мазила? По страшно според мен е постепенното и бавно оредяване, което поякога не се усеща докато не е видимо оредяването. При мен може би е така..

# 96
Anonliii кога започна при теб,  може да е временно състояние… Имаш ли дискомфорт на скалпа от масла и др. мазила? По страшно според мен е постепенното и бавно оредяване, което поякога не се усеща докато не е видимо оредяването. При мен може би е така..

1г 3месеца , амии при мен си пада от всякъде , пробвала съм абсолютно всякакви неща  и от дерматолози , витамини , добавки , серуми , но от маслата имам сърбеж ии още повече капе

# 97
  • София
Магнифика, освен шампоана, друго нещо прави ли намаляване на системното възпаление в организма.
Определен начин на хранене например, повече алкална храна.

# 98
Имате ли опит с плазмотерапия на скалп?

И аз се интересувам, както и от мезотерапия, ако някой има мнение да сподели Simple Smile

# 99
Магнифика,.....къде се загуби? Твоите постове са толкова отрезвяващи, че направо ми иде да си оскубя остатъка от косата. Тъкмо се бях примирила с косопада и доживотния миноксидил и сега отново ме разтърси и ме караш да се замисля.....къде в организма си да търся възпалението.
Адмирации за постигнатото.

# 100
Магнифика, благодаря изключително много за мнението ти, прочетох стари твои постове, за да разбера позицията, логиката ти и това, в което вярваш. Даде ми много храна за размисъл, който размисъл ще продължи да съществува в мен поне още доста време.
Мисля, че много от нещата, които си писала, са така, но не мога да се съглася за други. Разбира се, не бих искала да влизам в спорове, да те убеждавам или разубеждавам в каквото и да е. Отдавна не правя оценки на това какво правят, мислят или чувстват хората. Просто вярвам, че всяко нещо има две страни. Много се радвам, че при теб нещата са се оправили и всичко е вече наред с косата ти! Пожелавам такова нещо на всяка една жена, която се сблъсква с този кошмарен проблем. Не мога да се съглася обаче, че тонове проучвания по темата за ДХТ, андрогените и прочие, е една голяма заблуда. Вярвам, че са намесени много повече неща. Изключително много хора са имали страхотен ефект от миноксидил борейки (съществуващ или не) андрогенен косопад. Явно все пак е помогнал?  
Истината е някъде там, както се казваше в сериала Simple Smile
Отново, много ти благодаря за мнението, и за предишните постове, които изчетох.

# 101
Момичета, според вас да започна ли с Мезотерапия? Косопада ми е от два месеца, но половината коса имам чувството, че опада. Получи се от стрес преди няколко месеца и хапчетата, които пих тогава(предполагам). Да изчакам ли от самосебе си да намалее или спре, въпреки че не знам до тогава колко коса ще имам, а и дали ще се случи…. или да започна с терапиите? В голяма чуденка съм. Пия витамини, специални шампоани, какво ли не слагам.Sad

# 102

Само след ресане , ааа отделно и от къпането .... просто не ми се живее , вече
пада на цели кичури от места, когато прекарам четка
При мен положението е същото.....

# 103
  • София
Аз пък се надявам при мен да се подобри положението до нещо подобно.

# 104
  • София
the doors, аз също приемам и уважавам всяко едно мнение и избор, и също нямам идея и желания за спор Simple Smile особено по тази така чувствителна за нас тема…
За ДХТ в момента пиша и от позицията на практик, а не само изхождайки от тази или онази теория.
Като под практик имам предвид, че съм пила в продължение на месеци дехидротестостерон и проблем с косата не само, че не съм имала, ами тогава, а и след това бях с най-хубавата и гъста коса.Съзнавам разбира се, че това е мой личен опит.Но също така съм наблюдавала не малко жени, които са го пили в продължение на години, нито една от тях не е имала проблем с косата.
Проблемът ми с косопада дойде много години по-късно и ми трябваше много време и лутане да проумея, че това не е андрогенна алопеция и трябва да действам в друга насока.В последствие попаднах на изследвания и теории в подкрепа на това, което вече мислех и нямаше как да не ги прегърна като свои Simple Smile
Разбира се всеки има право да следва и вярва в това, което му се струва най-логично, аз просто се опитвам да споделя с вас, че медала има и друга страна.Или както самата ти казваш, истината е някъде там.
Тъжно е като чета, колко момичета се чувстват обречени…

За Миноксидила зависи кой, какво разбира под това, че е помогнал.Миноксидила в най-добрия случай маскира проблема, но не го лекува.За мен това не е помощ, за друг може би е.Ако по време на ползването му проблемът се разреши някой може и да вярва, че му е помогнал и това е Ок, но не променя фактите.

Прави ми впечатление и тенденцията на някои момичета да се вторачват в един показател бил той дхт, феритин, Вит.Д или друг.Писала съм го сигурно стотици пъти, ама пак ще го напиша…Продължителния косопад никога не е в следствие на един показател.
За желязото… недейте да го пиете без доказана нужда след преглед от хематолог.Желязото е силно токсично и се натрупа по органи и тъкани,а  това е нещо, което няма как да се провери с кръвно изследване.
Прословутия Феритин на който и аз бях запецнала дълго време е също така и маркер за възпаление.
Ето сега покрай Ковид можете сами да се убедите при колко хора хвръква в небесата и вместо да им пониква буйна коса, те я губят…причината за което не е само във феритина, но той е част от пъзела при някои с пост Ковид косопад.

mariat други “пъзели” редя в момента, но наминавам от време на време да ви “видя” Simple Smile
Видях какво ти е казал доктора и честно казано не съм изненадана.
Мажи си се с Миноксидила ако ти действа успокояващо и не ти създава дискомфорт, но се оглеждай и за други начини чрез които да си помогнеш.
При теб бях мернала май някакви резултати сочещи поликизстоза, на там се насочи.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 11:02 от S.Magnifica

Общи условия

Активация на акаунт