Косопад - 21

• 51 514
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
  • София
По въпроса с окосмяването и миноксидила - това е строго индивидуално, но в клиниката ме предупредиха, че може да го има този страничен ефект.

При мен се появи, но наистина забележимо беше само по горната част на дланта, най-вече в областта между китката и пръстите. Но на мен така или иначе и коса не ми порасна особено така че.... :/

# 106
  • София
Магнифика, пак ще си задам въпроса с риск да съм досадна.
Може би си писала в други теми, не съм попадала /ако може да ме насочите ще съм благодарна/.
С какво постигна разликата от 2020 до сега?
Моля те за насоки, ако си го писала някъде, къде да те прочета? Благодаря предварително.

Аз също имах такав период около две години след второ ми раждане. Свялях по толкова коса.
Този косопад продължи около година и половина. И накрая след като си казах, че просто ще си сложа перука и ще продължа да живея, пък ако ще и  мъжа ми да ме остави. Все пак имах две малки деца.
И някак си косата спря да  пада. Не от раз , но този ужас спря.

За съжаление косата ми никога не се възстанови в предишния си вид.

# 107
За съжаление няма универсална рецепта за справяне с проблема,това, което работи за един не винаги е решение и за другите. Причините могат да са различни или комбинация от няколко проблема предизвикващи косопад или изтъняване на косата.

За мен основното е да се установи причината с изследвания, консултация с дерматолог.

Борба с вътрешни инфекции ако се установяват такива.

Подобряване на хранителният режим и много вода- доказано е че е косопада може да започне след диета.

Следват грижите за скалпа- да се подържа здрав,хидратиран и спокоен. Задължително използване на Дълбоко почистващ шампоан поне 2пъти в месеца,за да се почистят всички наслагвания който освен че утежняват косата, пречат на проникването на съставките,но и запушват порите.

Масаж на скалпа дори и без серум,но стимулиращите серуми са допулнителен бустер. Розмарин в комбинация с базово масло.

Грижа за дължините с редуване на хидратация и протеини, подхранване с маски и масла, финиш. Намаляване на термичната обработка и третиране.
Добавки и витамини.

И към този дълг списък с грижи и фактът че това продължава с месеци.

# 108
  • София
Препоръчайте грижа за дължините, моля.
Отскоро ползвам еластисайзера на Филип Кингсли, но не ми е достатъчно. Ползвам и олио за коса за краищата, но ми трябва още.

# 109
Препоръчайте грижа за дължините, моля.
Отскоро ползвам еластисайзера на Филип Кингсли, но не ми е достатъчно. Ползвам и олио за коса за краищата, но ми трябва още.

змия,
Тъкмо писах за Grow gorgeous thickening hair and scalp mask, невероятна е.
Към еластисайзъра задължително добавям розмарин и авокадо Ойл.
Много добре ми действа и Керастаз дисциплин термик.
Ефект на хидратация който ме изненада много приятно Joyco moisture recovery Ш. и Б., за мен с по добро действие и от  Philip Kingsley moisture extreme.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 10:30 от Lorinda

# 110
  • София
Първата май не се предлага в България. Керастаз поне се намира.

# 111
Здравейте , имам въпрос към хората с косопад и ваксина срещу ковид ! Понеже мисля да се ваксинирам ии ме интересува дали след ваксина косата пада повече както при ковид  ?  Предполагам ще е от полза това питане за хората с косопад

# 112
  • Бургас
Аз мога да кажа , че 1 месец и половина след втора доза Астра Зенека получих доста засилен косопад и вече 3 месеца още не е спрял . Не мога да съм сигурна обаче , че ваксината и причина.

# 113
  • София
jet,Слагам в скрит текст, защото съм досадно многословна.
Скрит текст:
Първо искам да споделя колко усърден труд положих, за да започне да ми капе толкова много коса….
В началото на косопада ми падаха по около 60-80 косъма при миене и около 20 през останалите дни.
За мен това беше страшен шок, защото до този момент от косата ми не бяха падали повече от 5 косъма(образно казано) и никога не бях страдала от сезонен косопад, дори не знаех и какво е това нещо.
Първите няколко месеца се опитах да го игнорирам, но след това паниката ме разтресе.
Започнах трескаво да чета и да търся решение.
Паралелно се мажех и миех с де що имаше на пазара, пиех витамини..доктори, изследвания…
Благодарение на противокосопадните ампули и лосиони се сдобих с такова възпаление на скалпа, че на моменти не можех да спя от болка.
Дойде време да “открия” Феритина, за него се хванах като удавник за сламка…що неща съм изпила за повишаването му…
После като видях, че не става атакувах с всякакви средства 5 алфа редукстазата, дхт, андрогени…положението не само, че не се оправи, ами се и влоши…
Пих хормони за щитовидната жлеза и какво ли не.Но финалния удар си нанесох с опитите ми да сваля Андростендиона, които при мене беше, а може би и все още е висок, не знам спрях с изследванията преди повече от година.Тогава започнах да свалям това количество, което показах на всяко миене и капката преля…
Пиша ги всичките тези неща, за да ви предупредя, че в старанието си да си помогнете можете да си навредите ако не знаете какво, защо и как го правите.

Историята се развива от есента на 2017 до миналата година.
Няма как да пресъздам всичко през, което съм преминала, за да стигна до извода, че не андрогените бяха причината за косопада ми, който дерматолозите с лека ръка биха определили като андрогенен.

За подобрението рецепта няма как да дам, защото вярвам, че подхода трябва да е изключително индивидуален според проблема.Аз имам дневник, в който съм писала всичко, което съм правила и как ми е повлиявало, плюс десетки изследвания, това ми помогна да анализирам и проследя какво се случва.
При мен хормоналните проблеми бяха много.Единствените неща, с които нямах проблем бяха инсулинова резистентност и ПКЯ
Най-общо това на което заложих беше оправяне на циркадния ритъм, сън под час, хранене също.Техники за справяне със стреса.И паралелно пиене на добавки за понижаване на кортизола и естрогена с идеята, че чрез тяхното намаляване ще подобря функцията на ЩЗ и ще намаля Пролактина, от там и косопада ще спре.
Отне ми половин година.
Запазила съм си режима и до ден днешен, продължавам и да пия добавки, но вече знам, че са подходящите за мен
В твоя случай на хормоните ти им е отнело повече време, за да се наместят след раждането.
Но явно има нещо, което все още не е наред след като не може да се възстанови в предишния и вид или просто имаш нужда от повече време.При мен дължините също не са възстановени, но и няма как за толкова кратък период.
Не се стресирай излишно, ако в момента нямаш някакъв по-изразен косопад.

Аз също мернах оплаквания за засилен косопад след ваксинация, но не съм се интересувала подробно и нямам представа дали има реална връзка.

# 114
Аз мога да кажа , че 1 месец и половина след втора доза Астра Зенека получих доста засилен косопад и вече 3 месеца още не е спрял . Не мога да съм сигурна обаче , че ваксината и причина.

А преди това имахте ли си косопад , че мен в момента косопада ме спира да се ваксинирам , ноо, ако чакам него да спре , тоо цял живот трябва да чакам

# 115
  • Бургас
Да , имах косопад , но беше горе -долу нормален . Аз имам оредяване на косата , но никога не бях имала чак такъв косопад. Но не съжалявам, че съм се ваксинирала.

# 116
Да , имах косопад , но беше горе -долу нормален . Аз имам оредяване на косата , но никога не бях имала чак такъв косопад. Но не съжалявам, че съм се ваксинирала.

Мен този пуст косопад ме спира , но в крайна сметка живота ми е по-скъп от косата ... слагам перуката и това е , просто каквото ми е отредено от съдбата ще стане .. дано издържа психически само

# 117
Магнифика, благодаря ти за поредното включване. Моля те, ти си ни пътеводна светлина. Осветявай ни по- често. При мен има данни за поликистоза единствено при изследване на ЛХ и ФСХ, на ехо- никой нищо не е казал за кисти. Миноксидила ми действа точно на психиката. Иначе и аз не смятам, че той е лечение, а си е замаскиране на проблема, но се надявам да ми даде и малко повече самочувствие и сигурност. Определено ще си направя още изследвания, ще посетя отново и трихолога за консултация след 6- 7 месеца и ще видим на къде ще задуха вятъра.

# 118
Аз имам
ПКЯ и правех кисти като момиче.След ражданията не съм имала, което значи 20г вече.Но и при мен проблемът е в съотношението между ЛХ и ФСХ.

# 119
Моят засилен косопад също съвпадна с ваксината, но по същото време спрях ОК и почнах/скоро спрях Миноксидил, така че не мога да гарантирам откъде се появеи и дали ваксината е причината.

Общи условия

Активация на акаунт