Косопад - 21

• 51 703
  • 766
  •   1
Отговори
# 180
Бях чела някъде в предишните теми, че някой специфичен продукт срещу косопад, действал на либидото на дамите и някакви подобни ефекти. Напоследък много вдигам кръвно и пулс, уж без причина (на 25 съм, нямам кардиологични проблеми), та ми хрумна, сигурно пълна глупост, но има ли възможност да е нещо от употребата на Целаген? Или пак е на нервна почва и си търся оправдания напразно Simple Smile

# 181
  • София
Роси1608, ти си с инсулинова резистентност.Висок НОМА индекс, висок инсулин и висок Андростендиол, който говори и за излишни подкожни мазнини.Ако имаш излишни килограми веднага трябва да започнеш промени по хранителния и двигателния ти режим.
Вземи мерки и за ниския Вит.Д той трябва да се приема в комбинация с Вит.А, Вит.Е, к2 мк4 и много магнезий.
Ако приемаш някаква добавка с цинк, трябва да я спреш.Дисбаланса между Цинк и Мед води до нисък Феритин.

driada, ти също си с висок инсулин.

Високият инсулин е едно от сиситемните възпаления, за които писах, че може да доведе до косопад.

# 182
А за изследване на вит Д кое е по добре да се гледа 25 OH или 1.25 - забравих как беше точно? Виждам,че в Синево предлагат и двете като разликата в цената е ,че 1.25 е по скъпо.

# 183
Роси1608, ти си с инсулинова резистентност.Висок НОМА индекс, висок инсулин и висок Андростендиол, който говори и за излишни подкожни мазнини.Ако имаш излишни килограми веднага трябва да започнеш промени по хранителния и двигателния ти режим.
Вземи мерки и за ниския Вит.Д той трябва да се приема в комбинация с Вит.А, Вит.Е, к2 мк4 и много магнезий.
Ако приемаш някаква добавка с цинк, трябва да я спреш.Дисбаланса между Цинк и Мед води до нисък Феритин.

driada, ти също си с висок инсулин.

Високият инсулин е едно от сиситемните възпаления, за които писах, че може да доведе до косопад.

S.Magnifica,
благодаря ти за отговора, но аз пак съм в задънена улица,
след като лекар не ги смята за проблем тези резултати, как да им кажа че искам да приемам нещо, че да се нормализират нещата. А сама не смея да си вземам нещо-на своя глава.
Моля ако знаете някой специалист, който може да ме насочи към някакво лечение ще съм благодарня да споделите.

# 184
  • София
Инсулиновата резистентност се повлиява изключително добре и без медикаментозно лечение, стига човек да е готов на тотална промяна в начина на живот.
Виж темата за инсулинова резистентност тук във форума.В нея има много богата информация на 1-ва страница, може и там да ти дадат съвет за някой ендокринолог.

# 185
И аз благодаря за отговора! Другата седмица съм на ендокринолог и при маята лична лекарка , да го видим този инсулин. Ще пиша ако каже нещо интересно

# 186
Бях много ентусиазирана да използвам масла, и в частност маслото от розмарин, за продължителен период от време в опит да повлияя косопада. Днес за пръв път се намазах с рициново масло и масло от розмарин, постоях около час, след което се изкъпах. Не мога да ви опиша количествата коса, които паднаха, когато започнах да се къпя. Толкова много коса ми падна, колкото не съм предполагала някога, че ще видя да се свличат от главата ми, и заради която 3 пъти спирах с къпането, за да проверявам дали все още имам коса на главата си. Буквално обирах космите на всяка минута, докато се къпех, а след още минута отново беше задръстено.  Знам, че "което ще падне, ще падне рано или късно", но след този шок в момента предпочитам да е късно. Определено варианта с маслата за мен отпада, просто защото не мисля, че ще се престраша втори път.

# 187
Нещо, за което се сещам чак сега- може ли да има връзка между косопад  и лаймска болест?няколко месеца преди да започне миналата година ме одра котката ми докато я  водех на ветеринар като се оказа че има лаймска болест. Раната беше промита, но минаха 30на минути преди това, та идеята ми е дали е възможно да има връзка?

# 188
Бях много ентусиазирана да използвам масла, и в частност маслото от розмарин, за продължителен период от време в опит да повлияя косопада. Днес за пръв път се намазах с рициново масло и масло от розмарин, постоях около час, след което се изкъпах. Не мога да ви опиша количествата коса, които паднаха, когато започнах да се къпя. Толкова много коса ми падна, колкото не съм предполагала някога, че ще видя да се свличат от главата ми, и заради която 3 пъти спирах с къпането, за да проверявам дали все още имам коса на главата си. Буквално обирах космите на всяка минута, докато се къпех, а след още минута отново беше задръстено.  Знам, че "което ще падне, ще падне рано или късно", но след този шок в момента предпочитам да е късно. Определено варианта с маслата за мен отпада, просто защото не мисля, че ше се престраша втори път.

Днес и аз си измих косата, шока отново беше голям…. Топка косми след баня, много тъжно…

# 189
Бях много ентусиазирана да използвам масла, и в частност маслото от розмарин, за продължителен период от време в опит да повлияя косопада. Днес за пръв път се намазах с рициново масло и масло от розмарин, постоях около час, след което се изкъпах. Не мога да ви опиша количествата коса, които паднаха, когато започнах да се къпя. Толкова много коса ми падна, колкото не съм предполагала някога, че ще видя да се свличат от главата ми, и заради която 3 пъти спирах с къпането, за да проверявам дали все още имам коса на главата си. Буквално обирах космите на всяка минута, докато се къпех, а след още минута отново беше задръстено.  Знам, че "което ще падне, ще падне рано или късно", но след този шок в момента предпочитам да е късно. Определено варианта с маслата за мен отпада, просто защото не мисля, че ше се престраша втори път.
Подобно на теб аз направих грешката да се намажа с къна с идеята, че е укрепващо и приятно за косата. Е, за хората на които не ию се свличат шепи може би. И защото съм мазохист си броих всичко което намерих - стигнах до 80 и не можех повече. Знам само че видях една топка от моята и без това малко коса. Истината е, че от началото на октомври имам засилен косопад, дори според стандартите ми. Не знам даши някой друг също е така.

# 190
Аз съм свикнала на определено количество паднала коса при къпане, приела съм, че е нормално и никога не е било драма. Това днес дори не мога да го опиша. В опит за пореден път да си помогна, в момента още не мога да се успокоя и ме е страх, че когато ми изсъхне косата няма да я има половината. А тя и без това беше останала горе долу толкова. Много се радвам за хората, на които маслата се отразяват благоприятно на косата и им помагат. Аз лично обаче повече никога.

# 191
В началото и на мен ми
падаше двойно коса след маслени маски.Бях ги спряла също заради страхът да гледам кичурите .Откак почнах да се грижа повече
и да боря дефицити, вече
не е така.
Реално маслата помагат на мъртвите косми да паднат наведнъж, не поетапно.Затова се случва този ужас.При
мен така ударно падат и след масаж на скалпа.Вчера броих, бяха паднали 50косъма след масаж сутринта.Вечерта малко  по-малко.
Мисълта ми е, че маслата помагат, но може би докато се закрепи косата ,е добре да
се впръсква в корена , разредени с флорална вода.

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 19:36 от ДХ3

# 192
  • София
Леле, 80 косъма. Аз ще почерпя, ако ми падат само толкова. Веднъж съм броила. Няколко стотин косъма бяха.

# 193
Колко падат като цифра за мен не е чак толкова важно (имам предвид самото число). За някои коси е съвсем нормално да падат и 200+ на къпане - представете си гъста, здрава, къдрава коса, която се мие веднъж седмично. Не може да се сравни с моята перушинка например, която мия почти през ден. За някои шепа коса е ок, за други не. Със сигурност вторачването и броенето не помагат.

# 194
Леле, 80 косъма. Аз ще почерпя, ако ми падат само толкова. Веднъж съм броила. Няколко стотин косъма бяха.
Според колко пада зависи от някои фактори. Например за себе си съм забелязала, че зависи колко пъти ма ден се сресва, как се сресва (не отгоре отгоре), пипа ли се косата през деня, вързана ли стои, такива неща. Тоест ако например не се решеш 2 дена, стои вързана и няма къде да паднат космите като се изкъпеш ще ти паднат накуп. Може би ме е хванало осд-то покрай целия стрес също,че да си правя такива сметки, но идеята ми е че според мен е важен резултата - ако ти падат и видимо нямаш коса и ако ти падат, но косата си задържа плътност.

Общи условия

Активация на акаунт