Косопад - 21

• 51 683
  • 766
  •   1
Отговори
# 225
Да дам отзиви за шампоана и спрея на Билка-мисля, че подействаха и тези дни забелязвам доста по-малко падаща коса, но допълнително приемам и витамини, които са ми изписани от лекар-вит. Д, вит
 Б12, Б6, Б9. Това сигурно също има значение.
На коя фирма ви изписаха вит. Б12?

# 226
  • Благоевград
Да дам отзиви за шампоана и спрея на Билка-мисля, че подействаха и тези дни забелязвам доста по-малко падаща коса, но допълнително приемам и витамини, които са ми изписани от лекар-вит. Д, вит
 Б12, Б6, Б9. Това сигурно също има значение.
На коя фирма ви изписаха вит. Б12?

Не усвоявам обикновената форма и приемам Б12 Метилкобаламин на Natural Factors. Това го установих с генетични изследвания за Тромбофилия, както и не усвоявам обикновената фолиева киселина и пия Топ Фолат.

# 227
Не знам какво е бъзкът.
Войнишкия тип , 1- 2 номер.

Аз почти през целия си живот съм била с къса коса - до 5-ти клас имах дълга коса и някъде към 35-тата си година я пуснах дълга, но я издържах само 3 години, след което се върнах към старата си любима къса прическа.
Искам да кажа, че въпреки късата коса, личи и то доста, когато те нападне агресивен косопад. Може би съм споделяла назад в темата, не само косопадът ме мъчи, косъмът ми е станал тънък. А имах супер здрав, плътен косъм. Сега като прокарам ръка през косата си, сякаш бъркам в перушина.
Та, обмисляла съм и аз бъзкът /от тая тема научих що е то/ но не се осмелявам. А и все имам надежди косата ми да живне.
Забелязах, че косата ми пада сезонно - през пролетта започна, а аз започнах с маските с конските витамини. В началото на лятото спря и косата ми малко живна, сега през есента пак отново - задръствам сифона в банята от косми. Винаги съм имала сезонен косопад, но не е бил толкова силен, успявах да го овладея с отвара от листа на бръшлян. А сега направо се виждам в чудо!
Не е зле да си направя някакви изследвания.

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 17:54 от Pipi_

# 228
Привет на всички. Подозирам отговора, но все пак - при хормонална терапия има ли нещо, което може да се направи, за да се ограничи косопада? На Резилиго съм, още с 2рата инжекция започна осезаемо повече падане през деня, а ми предстоят още няколко.

През деня е прибрана с 1-2 шноли или на много хлабава плитка, не я опъвам излишно, но и до сега не съм полагала някакви исключителни грижи, защото не съм имала проблем Simple Smile Ще я скъся малко, за да съм сигрна, че поне няма да е допълнително изтощена, но има ли друго, което мога да направя?

# 229
Здравейте,

За първи път пиша в групата, изключително съм отчаяна, имам зверски косопад и сериозни дупки в предната част на скалпа. Цял живот имам изключително гъста коса, а сега остана 1/3 от нея, по цели топки падат в банята, ако прекарам пръсти през косата ми, остават сумати кичури по пръстите ми.
От 3 години имам косопад, но преди година понамаля с маски с тривитаминол и от 2 месеца косопада се засили супер много. Пробвала съм какви ли не маски, сега и тривитаминола не помага. Имам и себорея, която бях стопирала за няколко години с шампоан Билка, но сега и тя се отключи.
Ходих на дерматолог, каза, че не е андрогенен косопад, отвсякъде пада коса. Изписа ми алпикорд Ф, шампоан Низорал и ампули Приорин. От 1 седмица ги ползвам, но ефект не виждам, може би е прекалено рано, но имам чувството, че ще остана без коса и това ме смазва психически, все повече почват да си личат дупките.
Осъзнавам, че най вероятно косопадът е на хормонално ниво. Имам хашимото, изследвах си хормони, никога не са били толкова високи
Tsh - 5.34 miU/l
DHEA-S - 10.7 umol/l при реф. 3.2 - 10.00 umol/l
4 Androstenedione - 18.1 nmol/l при реф. 1.39 - 11.86 nmol/l
FT3 и FT4 са в долната граница. Не пия хормони, страх ме е, но досега TSH винаги ми е бил в норма, да, имам леки изменения на щитовидната и хипофункция, но ендокринолог ми каза, че мога да ги поддържам с добавки, без хормони. От 2 години с периодични почивки приемам добавки селен, фолиева киселина, б12, вит. Д, цинк, омега 3, омега 6, вит. Ц, водараски АФА. Записала съм си час при ендокринолог на 10.11.21 за консултация, но според вас трябва ли да приемам хормони, дали от тях ще се регулира косопада? Моля споделете всякакви ваши работещи методи срещу косопада при хормонален дисбаланс! Дали при мен проблемът е от щитовидната или от андростендиона? Едиственото, което не съм пробвала е маската с чесън, това е следващото нещо което ще пробвам, дано има ефект! Благодаря на всички съвети!

# 230
Здравейте,

За първи път пиша в групата, изключително съм отчаяна, имам зверски косопад и сериозни дупки в предната част на скалпа. Цял живот имам изключително гъста коса, а сега остана 1/3 от нея, по цели топки падат в банята, ако прекарам пръсти през косата ми, остават сумати кичури по пръстите ми.
От 3 години имам косопад, но преди година понамаля с маски с тривитаминол и от 2 месеца косопада се засили супер много. Пробвала съм какви ли не маски, сега и тривитаминола не помага. Имам и себорея, която бях стопирала за няколко години с шампоан Билка, но сега и тя се отключи.
Ходих на дерматолог, каза, че не е андрогенен косопад, отвсякъде пада коса. Изписа ми алпикорд Ф, шампоан Низорал и ампули Приорин. От 1 седмица ги ползвам, но ефект не виждам, може би е прекалено рано, но имам чувството, че ще остана без коса и това ме смазва психически, все повече почват да си личат дупките.
Осъзнавам, че най вероятно косопадът е на хормонално ниво. Имам хашимото, изследвах си хормони, никога не са били толкова високи
Tsh - 5.34 miU/l
FT3 и FT4 са в долната граница. Не пия хормони, страх ме е, но досега TSH винаги ми е бил в норма, да, имам леки изменения на щитовидната и хипофункция, но ендокринолог ми каза, че мога да ги поддържам с добавки, без хормони. От 2 години с периодични почивки приемам добавки селен, фолиева киселина, б12, вит. Д, цинк, омега 3, омега 6, вит. Ц, водараски АФА. Записала съм си час при ендокринолог на 10.11.21 за консултация, но според вас трябва ли да приемам хормони, дали от тях ще се регулира косопада? Моля споделете всякакви ваши работещи методи срещу косопада при хормонален дисбаланс! Дали при мен проблемът е от щитовидната или от андростендиона? Едиственото, което не съм пробвала е маската с чесън, това е следващото нещо което ще пробвам, дано има ефект! Благодаря на всички съвети!
Комбинацията, която ти е предписал лекаря е добра Низорал , Алпикорт и Приорин . На мен миналата година много ми помогна, но трябва време. И с Алпикора не съм била много редовна, ползвах само при дразнене. От Приорина към средата на втория месец видях подобрение и Низорала и досега го ползвам периодично, когато усетя възпаление по скалпа. Но за хормоните незнам , вероятно при силен косопад причината да е там … консултация с ендокринолог е задължителна

# 231
Хормоните не са ви въобще добре. Изписаното лечение може да подобри до някаква степен косопада и новия растеж, но докато не оправите и щитовидната, и надбъбречните не мисля, че може да очаквате трайно подобрение. Да, много би било хубаво, ако някои състояния и заболявания можеха изцяло да се лекуват чрез добър хранителен режим и добавки, но в един етап е редно да се намеси и конвенционалната медицина. И не само заради косата, повишения ТСХ води след себе си други негативи за организма, не само козметични.

# 232
  • Благоевград
При мен ТСХ около 3 беше причина за силен косопад. Предписаха ми Еутерокс и нещата след месец започнаха да се подобряват. Разбърканите хормони много често са причина за косопад и други неразположения.

# 233
Здравейте,

Tsh - 5.34 miU/l

Това е много несериозно, но пък всеки си носи последиците. Хормоните изглеждат ужасно, но ви е страх да пиете да се регулират? Хората са готови на какви ли не издевателства, но не и да повярват в медицината. Хормоните за щитовидната жлеза са доста безопасни, когато се уцели дозата. Не са ли в норма, това влияе негативно на ЦЕЛИЯ организъм.

# 234
  • София
ТСХ няма пряко отношение към коспада, Т4 и Т3 имат.
irina_bs3854, Алпикорт Ф е много по-опасен от хормона за щитовидната жлеза…Излишъкът на Естроген възпрепятства работата на ЩЗ, а Алпикорт Ф го съдържа, прочетете листовката.
Когато ЩЗ не работи правилно, хормонът подпомага работата и, и всички други експерименти са много по-опасни за цялостното здраве.Разбира се сам по себе си този хормон не е панацея, трябва да се уцели точната доза, която е различна за всеки един човек.Нацелването става чрез множество изследвания през 30-40 дни и при някои хора може да отнеме година, при други става по-бързо.Мисълта ми е да не се очаква мигновенно спиране на косопада след започване на хормон.
При теб не само ЩЗ и Андростендионът не са наред, ами и ДХЕАС също е над горна граница.
Косопадът ти не е в следствие на едното, другото или третото, а е в следствие на цялостния хормонален дисбаланс.
Може да изследваш Холестерол, глюкоза и инсулин, на базата на горните изследвания е възможно и там да има проблем.
Маски и илачи няма да помогнат.
Споменаваш, че си пила Селен, дано да е след изследване, защото високите му нива водят също до косопад.
Омега 3, Омега 6 водят до възпаление в тялото.
Водорасли при Хашимото не са добра идея.
Б12, фолиева киселина само при недостиг.
Цинк задължително в комбинация с Мед, за да не се наруши баланса между тях, отново след доказана нужда.

# 235
Здравейте. От почти 2 години косата ми не спира да капе, първоначално мислих, че е заради омбрето, което си правех, но вече 2 години не съм се боядисвала с нищо и съм изрязала русото от косата си. Пробвала съм какви ли не продукти за косопад, също така и различни етерични масла и домашни маски, но нищо не ми помага даже косопада се усилва. Преди 2 седмици си купих една маска за коса - Papino hair mask with garlic. Предназначена е за косопад и бърз разтеж, но уви започна още повече да капе и се появи и пърхот. Някой ползвал ли е тази маска и какви са ви впечатленията от нея? Също така може ли да ми дадете съвет как да спра косопада, защото косата ми много оредя а като се сетя каква ми беше гъста и хубава, направо сърцето ми се къса. Disappointed

# 236
Здравейте, можете ли да ми препоръчате серум за косопад. И имате ли някакви впечатления за тези серуми.

# 237
Според мен и двата серума не са за употреба по време на активен косопад. Дори и да е сезонен само. Аз съм ги ползвала в периоди, когато косопада е спрял и двата са много приятни, но повече бих препоръчала Генезис.

# 238
Ползвала съм Генезис и ефектът беше кръгла нула. Само ароматът е супер. Ампулите на Напура ми свършиха повече работа, гелът на Давинес и Аминексил на ЛП. Но разбира се всички сме различни и имаме различни проблеми. Основно сезонен косопад съм лекувала така. Успех.

# 239
Здравейте , някоя дама дали си е правила биопсия на скалпа /кожата на главата за установяване на причината за косопад , понеже ме посъветваха да си направя това изследване , но не знам къде правят ..

Общи условия

Активация на акаунт