Косопад - 21

• 51 709
  • 766
  •   1
Отговори
# 210
Така бих се подстригала, ако след това косата ми ще се прероди.
Бях чела из нета точно мнение на лекар ( дерматолог май) за това дали ако се обръсне главата косата ще порастне по гъста. Накратко отговора беше не - там където няма фоликул или е празен няма да поникне нищо. Само ще изглежда по плътно защото краищата са набраздени и придавало такъв вид. Но пък човек никога не знае и не трябва да се отхвърля, най малкото за да си почине главата.

# 211
Може би за времето докато порасне, временна перука? Не е лоша идея…

# 212
На някои жени много им отива 1-2 номер коса или много къса мъжка прическаз
Но за съжаление подстригването на косата няма да промени вида й, решавайки някакъв проблем Simple Smile Ще е по-лесно за поддръжка и самата коса ще почине, но дотам.Мъжът ми е “плехар” от повече от 20г и се подстригва 0 номер.Косата му все повече олисява

# 213
Може би за времето докато порасне, временна перука? Не е лоша идея…
В Бг не знам дали се правят хубави и качествени перуки, които да се доближават до реален вид. Знам само за Англия, но цените са от сорта на 1200+£

# 214
ДХЗ,
Ама ние нали полагаме и грижи не е само до подстригването....🙃
Иначе и аз това прочетох че подстригване до кожа не променя гъстотата на съществуващите косми. Но ми се струва че при толкова къса коса ще е по лесна обработката и масажите и общо взето всичко и поне няма да е толкова стресиращо с падналите дълги коси.
Стува ми се добра идея,вдъхнових се от едно момиче която го направи и беше споделила че ново поникналата коса е посребрена,но доста плътна.
Kokix,
Виждала съм перуки в Амазон за под 100 паунда и са доста добри.
Препоръчват тези с мрежа отпред.
Има и някой други сайтове с добри цени.

# 215
Според мен колкото и къса да е косата ни , тя капе ли ще капе пак , ако причината е вътрешна ( а при мен явно е такава , но никой не казва от какво е) , аз бях с дълга коса , но от една година постоянно пред три месеца я намалям и г/д е до раменете ми.
Много пъти ми е идвало да я махна и да сложа перука , ноо все още ме нещо ме държи ..

# 216
Kokix,
Виждала съм перуки в Амазон за под 100 паунда и са доста добри.
Препоръчват тези с мрежа отпред.
Има и някой други сайтове с добри цени.
Има, доста се разучих последно време. Но доколкото разбрах качеството е най важния фактор- това от каква коса са. Тоест може да е много добре направена перуки lacefront примерно,  да са и добре одърпани корените и линията на лицето, но акое използвана нискокачествена преработена коса няма да издържи дълго. Но предполагам е много и до какво човек търси. В ютуб има много видеа как момичета си преработват перуки за 40$ и изглеждат страшно реалистично

# 217
Така де, това казах.Че за поддръжка ще е по-лесно, но ако някой очаква терапевтичен ефект от бръснене на главата-няма такъв.

# 218
Да , намерих страхотен сайт с различни перуки ( естествени  и от човешка коса ) цените са според дължината и перуката .
Сайт : https://valenty-hair.com/%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0-%D0%BF%D … lace-gisela-mayer

# 219
Аз съм между бръсната глава и къса коса последните 2-3 години.

За късата коса - определено ми е по-лесно да прикривам някои изтънели участъци, отколкото докато беше дълга. Но плаж, вятър, дъжд не са ми приятели. Когато съм с коса, съм с подобна прическа:

За бръсненето - само по себе си в никакъв случай не сгъстява. На мен ми помага психически (да не виждам как си заминава), а и по някаква причина нямам допълнителни проблеми със себорея, за разлика от като стигне 4-5 см и нагоре дължина. Също ми е по-лесно да се занимавам с масла, ампули, серуми, но каква полза, като, когато израсте, пак почва да капе...

За перуките - във valenty са много мили, може да се пробва и цените са окей. Но не всичко в сайта го имат налично в магазинчето за проба.

Темата за перуките ме интересува силно последната година. Мисля, че се намират доста реалистични, но са в интервала поне 900-2000 лв, ако е естествен косъм. Проблемът е, че са малки чуждестранни бизнеси и няма как да пробваш предварително. Но нещата са доста напреднали - мрежи, изрусени възелчета, реалистична гъстота, някои могат да се вържат на висока опашка... Започнали са да правят и разни интересни боядисвания на корени, балеажи и т.н. Аз гледам предимно в инстаграм и предимно компании в uk. Като придобия повече опит, ще ви споделя.

Редакция: слагам линк към едно примерно ревю. Проверих в сайта на търговеца, цената е около 2500лв (1500 долара). Но все пак е изцяло мрежа, плюс и доста дълъг косъм.

Редакция 2: на последната ми работа ме взеха с изцяло бръсната глава. Бях притеснена, като започнах да ходя по интервюта, но никъде не ми казаха копче дори. Не работя с клиенти, обаче.

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 00:02 от JoyfulCompany

# 220
Леле, 80 косъма. Аз ще почерпя, ако ми падат само толкова. Веднъж съм броила. Няколко стотин косъма бяха.
Според колко пада зависи от някои фактори. Например за себе си съм забелязала, че зависи колко пъти ма ден се сресва, как се сресва (не отгоре отгоре), пипа ли се косата през деня, вързана ли стои, такива неща. Тоест ако например не се решеш 2 дена, стои вързана и няма къде да паднат космите като се изкъпеш ще ти паднат накуп. Може би ме е хванало осд-то покрай целия стрес също,че да си правя такива сметки, но идеята ми е че според мен е важен резултата - ако ти падат и видимо нямаш коса и ако ти падат, но косата си задържа плътност.

Така ме успокои и моята фризьорка, попита ме дали я реша и аз и казах само сутрин и вечер- отговора и беше ами те тези косми трябва да паднат, щом не е от решене ще е от банята. От няколко дни като се къпя не слагам балсам и забелязвам, че има по-малко коса.

# 221
Леле, 80 косъма. Аз ще почерпя, ако ми падат само толкова. Веднъж съм броила. Няколко стотин косъма бяха.
Според колко пада зависи от някои фактори. Например за себе си съм забелязала, че зависи колко пъти ма ден се сресва, как се сресва (не отгоре отгоре), пипа ли се косата през деня, вързана ли стои, такива неща. Тоест ако например не се решеш 2 дена, стои вързана и няма къде да паднат космите като се изкъпеш ще ти паднат накуп. Може би ме е хванало осд-то покрай целия стрес също,че да си правя такива сметки, но идеята ми е че според мен е важен резултата - ако ти падат и видимо нямаш коса и ако ти падат, но косата си задържа плътност.

Така ме успокои и моята фризьорка, попита ме дали я реша и аз и казах само сутрин и вечер- отговора и беше ами те тези косми трябва да паднат, щом не е от решене ще е от банята. От няколко дни като се къпя не слагам балсам и забелязвам, че има по-малко коса.
И аз така се успокоявах, но ако трябва да сме честни преди не си решех косата 3 дена, стоеше постоянно на кокче и беше до кръста- при къпане ми падаха 10 косъма и то с разресване. Сравнено със сега.....те резултатите се виждат. Та хубаво е да не се стресира човек,но не и като мен да живее в отричане на реалността.

# 222
  • София
От 10+ години съм с къса коса. Най-късото е било около 3-4 см. Вратът бръснат.
Сега съм с коса почти до раменете и обмислям отново да я отрежа.
Смятам, че ми отива късата коса, подръжката е по-лесна, а и краищата няма да са проскубани кото сега.

# 223
Да няма съмнение че добре подстриганата и подържана коса не може да се сравнява с тънката и разхвърчана коса.Решила съм го подстригвам се и ще работя за слалпа и уплътняване.
Междувременно обаче появилите се бели коси ме влудяваха и се боядисах....толкова странно боядисване не бях правила... към професионалната боя шварцккопф и оксиданта, добавих   протеин обогатен с масла и витамини , освен това и няколко помпи преуош на Алтерна, когато стана време за дължини добавих и матиращ шампоан в микса....
Резултатът белите коси са покрити, косата е бляскава и най важното нищо не падна.

# 224
  • Благоевград
Да дам отзиви за шампоана и спрея на Билка-мисля, че подействаха и тези дни забелязвам доста по-малко падаща коса, но допълнително приемам и витамини, които са ми изписани от лекар-вит. Д, вит
 Б12, Б6, Б9. Това сигурно също има значение.

Общи условия

Активация на акаунт