Косопад - 21

• 51 605
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
Той ли ти препоръча бебешкия сапун? Tова ми звучи толкова странно.

# 496
  • София
Aз я мия с твърд сапун и в началото беше с ужасен вид, независимо дали с или без сешоар.
След вече 3 месеца само твърд шампоан косата ми изглежда много гладка и бляскава. Но косопадът е .. Sad и аз виждам много новопоникнали косъмчета да падат, а и са едни тъничкиии.

# 497
Четох много интересна статия за разпространени митове за косата един от тях беше и миенето на косата на възрастен със детски шампоан или сапун.
"Много хора погрешно мислят, че детските шампоани са подходящи и за възрастни. Колкото по-възрастен е човек, толкова повече грижи изисква косата му. Бебешки шампоани се слагат на бебета. За възрастни те може дори да не свършат работа и с цел обикновено измиване на косата.

При възрастните гнилостните процеси и замърсяването са по-трайни и силни, отколкото при бебетата. Затова бебешките шампоани може да се окажат слабички и немощни. Не се прехласвайте по тях!"

# 498
Всеки скалп и всяка коса са строго индивидуални и при всеки добре действа различен продукт. Много хора се прехласват по катранените шампоани при псориазис (какъвто имам аз), но на мен подобните шампоани ми действат изключително зле. Няма обща формула. По-скоро вярвам, че фармацевтичната и козметичната индустрия се въползват от проблемите на хората и бълват ли бълват продукти с чудодейни свойства. На някои от купувачите помагат, на други не... но нещо, което да е помогнало на всички, не знам да съществува.
И преди съм писала, че всеки трябва да полага грижа за скалпа и косата спрямо това какво му е дадено - грижата за бързо омазняващ се скалп е една, за сух - съвсем друга. Същото е и по въпроса колко често да се мие една коса - за някои на всеки 2 дни е много често, за други - не.

# 499
Той ли ти препоръча бебешкия сапун? Tова ми звучи толкова странно.
Той, да. Като не толкова силна химия.

Ако става за въпрос, даже препоръча да се мия с домашен сапун - който е от свинска мас и сода каустик; защото содата почиства скалпа, а маста подхранва косъма; но това ми е гнусно и няма да го направя

# 500
Възможно е, аз сега ползвам за тяло този натурален кастилски сапун и гледам е пълно с хора, които се вричат че им е помогнал за косата, за акнето...
Но бебешките продукти просто не отмиват добре, все пак са направени за човечета, които не се цапат толкова колкото нас и не използват продукти за коса. Има шампоани за възрастни с изчистени съставки, аз бих заложила на нещо такова.
Аз си ползвам обикновени шампоани, никога не съм видяла ефект от измиващ продукт, за това спрях да си харча парите за тях.

# 501
Спазвахте ли указанията от начина на употреба?  (малко шокиращо ми идва) Flushed

"НАЧИН НА УПОТРЕБА: Само външно, чрез намазване и масажиране на скалпа. За по - добър ефект масажирайте в продължение на 15-20 минути. Схема на употреба: През ден се прави фрикция с "Дикрасин 6", с цел проникване в кожата на главата. Да се пазят очите! На третия ден, косата може да се измие само с топла вода. Не се използва шампоан докато трае лечението (3 месеца). Прави се маска: 5 с.л. хума, 3 с.л. винен оцет и 2 с.л. вода се смесват до получаване на еднородна каша, която след като престои 20 минути, се нанася на главата и след още 20 минути се изплаква обилно с топла вода."
Не.Аз после прочетох е интернет това упътване.Тази от билковата аптека ми каза:"Така на суха коса втривате два пъти в седмицата."Аз слагах и втривах.Като се изпари оцета не си личи ,че имаш нещо на косата(моята е тъмна) и си стоях дълго.После си се мих (с шампоана на здраве за косопад,той също ми хареса и той беше новото ,което пробвах)както си мия косата. Един ден просто от любопитство четох в нета за Дикрасина как се използва. Даже се боядисах.Сега да имам 4-5 косъма паднали.Иначе четката се задръстваше всяка сутрин, а след баня по мен косми много паднали.

# 502
Разбира се всеки има своя опит и съобразно нуждите си подбира и продиктите който да използва. Всъщност освен нужда е и въпрос на бюджет,доста са скъпи голяма част от професионалните продукти за коса и скалп.
Разнообразието е огромно и това прави избора изключително труден.
Но за жалост няма продукт универсален за всички нужди и всички видове коса. Финната и тънка коса,може да се утежни от по силен продукт,но и вариянта разхвърчана и разпухана от по-слаб или неподходящ е често срещан.
А когато има и косопад или много разредена коса определено изисква по специална грижа.
Така,че за мен работещо е да се редуват професионални продукти за уплатняване и дълбоко почистване с такива против косопад.
От като използвам професионални продукти и в комбинация с другите грижи има видима разлика в състоянието на косата ми.

# 503
Преди около 2 години, когато си говорихме с приятелка, която също бори косопада, ми сподели, че баща ѝ е настоявал да почне да си мие  косата с домашен сапун. Това знаел от майка си, баба си..... Излишно е да споменавам, че таткото е на около 80 години.

# 504
  • София
Момичета, пак аз,  спешно ми е да ви попитам нещо за изследването на хормоните (знам,че някои от вас са го правили) и понеже стана така,че аз днес разбрах,че утре трябва да го направя това ии не съм много подготвена...  Искам да пусна полови хормони:  Пролактин, Прогестерон, Естрадиол, тестостерон и LH, FSH. А Това,което знам е,че това изследване се прави на 3ти ден от цикъл, само за прогестерона не съм сигурна.. за него знам и,че трябва да съм в пълен покой и да бъде изследван няколко пъти в поредни дни, не само веднъж. Въпросът ми е нали не е проблем утре сутрин да ги пусна всички тях заедно. И понеже имам страх от вземане на кръв и ми става зле, искам така и така ще ме бодат поне да изследвам и още неща.. Това са:   вит. Б12, вит. Д, глюкоза, инсулин, глюкоза, желязо, феритин, хемоглобин ...  Проблемът е ,че не знам дали е удачно те да бъдат изследвани по време на цикъл. За хормоните на щитовидната жлеза, разбрах,че не може заедно с половите хормони да се пуснат... (Вероятно и желязото би следвало да не е добра идея за изследване по време на цикъл)  Нямам направления, по моя инициатива е. Ще съм  много благодарна за отговор, за да знам утре кое от това мога да изследвам.

Последна редакция: ср, 15 дек 2021, 19:40 от LoLo30

# 505
LoLo30, най- добре е да легнеш и така да ти вземат кръв, след това да постоиш така и да не бързаш да ставаш. Задължително предупреди, че се страхуваш, така са подготвени предварително, за да реагират, ако ти прилошее. Носи със себе си вода, за да пиеш след това. Пожелавам ти успех и резултатите да са добри.

# 506
Преди около 2 години, когато си говорихме с приятелка, която също бори косопада, ми сподели, че баща ѝ е настоявал да почне да си мие  косата с домашен сапун. Това знаел от майка си, баба си..... Излишно е да споменавам, че таткото е на около 80 години.
Баба ми така с домашен сапун си миеше косата, тя го нарича правен сапун. Винаги е имала много тънка коса, никога не съм я виждала и с дълга коса (освен на някакви снимки на младини и там косата й беше тънка), спомням си като дете все мрънках да си взимам шампоана с мен когато ходих на гости от ужас да не ми измие косата с това чудо.
Много късно се усети да започне да използва нормална козметика.
Според мен много по- важно е да си миеш косата правилно, не толкова с колко професионален шампоан. Учудвам се че още хора смятат че трябва да си сапунисват цялата коса с шампоан, че и по два- три пъти.

# 507
Моята коса е много мазна и като лежа/спя се омазнява доста и по дължините отзад, защото е дълга.Мия я в корените и леко към дължините, оставям шампоанът да облее до края им после.

# 508
Точно за това започнах темата за митовете и грешките който се допускат.
Аз също бях изненадана,че цял живот до преди година съм допускала грешки при миенето на косата.
Правилото за шампоан само по скалпа,а балсам и маска само по дължините./ Освен ако не са специални за скалп/, разбира се има и изключения отново е доста индивидуално.
Освен правилното миене за мен е важен и състава на продуктите.

# 509
Да, аз цял живот избягвах маска и балсам, защото заради мазната ми кожа се омазняваше косата още повече.Кой да ти каже, че не се наанся в корена 😄 На младини нямаше интернет и читави фризьори, които да са в час с новостите.Добре, че
имам хубава коса изначало.
Сега не пропускам нищо от рутината.Шампоан-маска-балсам-финиши-термозащита ако суша.Също съблюдавам от какво има нужда косата.В банята имам 20 продукта сигурно.
Винаги съм миела един път с шампоан , но турках агресивно, а сега внимавам и не я реша мокра.Та и косата вече ми е в графа “обгрижване”.

Общи условия

Активация на акаунт