Косопад - 21

• 51 560
  • 766
  •   1
Отговори
# 585
Може ли линк за дермапен , да видя какви си поръчвате ?

# 586
Аз поръчах от тук. Дойде за около месец.
https://m.aliexpress.com/item/4000818041285.html?spm=a2g0n.order … ef279e&is_c=N

# 587
Lorinda, равно количество ли слагаш от маслото от розмарин и ЯЧМР към Еластисайзър? Много бих искала да пробвам и тази комбинация, още повече като виждам колко сте доволни от нея.
Благодаря, момичета, че ми помогнахте да намеря ЯЧМР.

# 588
Lorinda, равно количество ли слагаш от маслото от розмарин и ЯЧМР към Еластисайзър? Много бих искала да пробвам и тази комбинация, още повече като виждам колко сте доволни от нея.
Благодаря, момичета, че ми помогнахте да намеря ЯЧМР.
Слагам повече от ЯЧРМ розмарин поне 5-6 капки и каквото друго имам по няколко капки на око общо взето.

# 589
Момичета, смятате ли че след като веднъж се е отключих косопада, без значение от причината /стрес, хапчета и тн./ означава че ще се повтаря?
Не мисля, АКО се отстрани причинителя не виждам защо трябва да се повтаря.
Но много хора бъркат косопада с изтъняването на косата, което е напълно нормално и естествено с годините и реално няма как да бъде спряно, но хубава козметика и добър начин на живот подобряват положението и забавят този процес. В края на деня, месеца, годината, десетилетието, почти всичко се свежда до гени.

# 590
Здравейте момичета, преди няколко дни с ужас установих че тотално съм останала без коса.
Реших да я сплета...и това е което имам на главата си.
Нямам хормонални проблеми,нямам дефицити,правила съм изследвания по друг повод.
Нямам времето и средствата да ходя по трихолози в София, не съм от града за жалост.
Какво бихте препоръчали да опитам. Поне да закрепя положението.
Виждам че пишете за дермапен,какъв е ефекта от 1потребата?

Ето това ми е косата в момента. Тоест нищо   

Скрит текст:

# 591
Ес, от кога е това състояние на косата ти? Аз оредявам на същите места, но се лекувам с тежката артилерия. Имала ли си преди това косопад? Като казваш, че нямаш хормонални проблеми, сигурна ли си, че си изследвала всички хормони? А железния панел как е?

# 592
Моята предна линия е подобна, но и в дълбочина косата ми е ужасно рядка. Имам доста изразен widow peak (не знам как се казва на български). С диагноза андрогенна алопеция съм.

# 593
Дам. Същия вид, същата диагноза....

# 594
Essentiall , и аз като теб разбрах късно, че косата ми е оредяла. Сякаш не се виждам всеки ден в огледалото. Докато веднъж една колежка не ми каза да взема мерки, защото косата ми била оредяла. Тогава се загледах и наистина беше така. Моята коса е подобна на твоята. И аз съм с диагноза андрогенна алопеция, но имам и дефицит на вит. Д и феритин. Сега гледам да наваксам тях. С дермаролинга няма как да усетиш ефект от една процедура.

# 595
Ес, от кога е това състояние на косата ти? Аз оредявам на същите места, но се лекувам с тежката артилерия. Имала ли си преди това косопад? Като казваш, че нямаш хормонални проблеми, сигурна ли си, че си изследвала всички хормони? А железния панел как е?

Косопада ми е откакто родих втори път. Но до преди две години положението не беше чак такова. Косата ми остана на 1/4 от това, които беше. Осезателно си личи на стари снимки.
Понеже предимно стои пусната или вързана на опашка...не бях забелязала че и толкова зле положението. Като реших да я сплета обаче...изпаднах в ужас.
Трябва да направя още изследвания явно.

# 596
Честито Рождество Христово момичета,здрави и щастливи бъдете. Сбъдвайте мечтите си ❤️
Essentiall,
Както многократно сме обсъждали,осъзнаването на проблема е шокиращо и много стресиращо и следва въпроса и сега какво....?!
За съжаление няма лекарство или серум който да помогне веднага и на всички.
Пълните изследвания са задължителни за да се проследят дефицитите. Още веднъж дори да са в норма, но на долна граница трябва да се наваксат до по -високи нива. Желязо,цинк,витамин Д,В12, хормони.
Специални шампоани и балсами и маски, като отново са съобразени с нуждите и състоянието на косата. Ако търсите уплътняване и хидратация Керастаз Денсифик, Медисютикъл, Гроу горджъс. Дълбоко почистващ шампоан поне два пъти в месеца.
Масажи и микронидълинг/ дерма ролер и дермапен/, мезотерапия за коса.
Серуми Давинес, Медисютикъл, Епруваж и Гроу горджъс ежедневно.
Редуване на хидратация и протеини за дължините еластисайзър в комбинация с розмариново масло.
Дълъг процес и трябва много търпение и грижа.
Много четене и опитване на продукти и протоколи в зависимост от типа коса и скалп, дали е чувствителен скалп склонен към омазняване или пърхот определят продукта и употребата му.
Целта е здрав и чист скалп и подхранена коса, като начало и следващата стъпка са нови растежи и поддържане на косата.
По малко стилизиране топлинно и третиране със бой.
Нещото което открих за себе си като работещо е,че се усилва действието на маските и маслата след поставяне на шапка и загряване през шапката със сешоар.

Последна редакция: сб, 25 дек 2021, 10:47 от Lorinda

# 597
Честита Коледа! Пожелавам Ви да сте много здрави, щастливи, обичани и обичащи.
Ще направя следващия път, като сложа Еластисайзър, загряване през шапката със сешоар. Не знаех, че по този начин се усилва действието му. Досега, като го нанеса по дължините, слагах найлоновата шапка и отгоре хавлия да се затопли главата.

# 598
Ес, от кога е това състояние на косата ти?
Косопада ми е откакто родих втори път. Но до преди две години положението не беше чак такова.
Знам, че отслабваш. Има ли как да е свързано с някакви липси на витамини и минерали, щом си го забелязала през последните две години? Огледай се в косата на баща, майка, баби и дядовци. Виждаш ли в някой от тях подобно оредяване на косата?

# 599
Ес, от кога е това състояние на косата ти?
Косопада ми е откакто родих втори път. Но до преди две години положението не беше чак такова.
Знам, че отслабваш. Има ли как да е свързано с някакви липси на витамини и минерали, щом си го забелязала през последните две години? Огледай се в косата на баща, майка, баби и дядовци. Виждаш ли в някой от тях подобно оредяване на косата?

При майка ми коса почти няма и то от едно 10г. Явно от нея съм го взела това.
Единия ми дядо оплишивя преди доста години...другия също.
Отслабването няма връзка,защото това започна много преди него, просто сега е достигнало драстични размери.

Ларинда,  буквално не знам от къде да започна.

Общи условия

Активация на акаунт