Косопад - 21

• 50 279
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
Момичета, включвам се да споделя положителни резултати.
Имах косопад в продължение на 4-5 месеца. Изследвах хормони и смених няколко различни ендокринолога, но нищо не помогна, докато една ендокриноложка не ми пусна обременяване с глюкоза. Оказа се, че дори кръвната захар и инсулина да са добре на гладно, след обременяването стойностите се покачват повече от нормалното. Каза ми, че имам инсулинова резистентност и ми предписа лечение. Откакто започнах приема на хапчетата косопада ми намаля драстично.
Ако има такива от вас, които не са изследвали инсулин може да го направите и да видите дали проблемът не е там.
Надявам се да съм била полезна!

# 691
Браво. А какво лечение назначи? А режим на хранене? И имаш ли нови растежи?

# 692
Мога да добавя и аз, че съм чела за жени с ИР, което често ходи ръка за ръка с СПКЯ, че когато овладеят ИР и съответно СПКЯ този проблем поне намалява. Предполагам е на метформин лечението? В допълнение към buba 0304 освен хапчетата може да започнеш и строг нисковъглехидратен режим. Има тема за това.

# 693
buba 0304
Може ли да споделиш стойностите, които имаш (за сравнение с мен си)?🙂

# 694
Както kokix е предположила лечението е с метфогама. Самата лекарка не ми препоръча режим на хранене, но след мое проучване в момента се опитвам да ограничавам въглехидратите.
За жалост, все още нямам нови растежи. Ще се радвам да ми препоръчате добър продукт за стимулиране (в момента ползвам numinox).
Това са моите изследвания:

# 695
Както kokix е предположила лечението е с метфогама. Самата лекарка не ми препоръча режим на хранене, но след мое проучване в момента се опитвам да ограничавам въглехидратите.
За жалост, все още нямам нови растежи. Ще се радвам да ми препоръчате добър продукт за стимулиране (в момента ползвам numinox).
Това са моите изследвания:

buba0304,
След като си открила, какво отключва косопада при теб, най - важната крачка е направена.
Сега просто трябва търпение и упоритост. В пост по горе споделих,че Нуминокс е действащ продукт при мен с поставяне ежедневно с масаж до пълното му попиване.
Важни са и грижата за скалпа, шампоан и балсам, маски и приуош. в зависимост от типа коса и състоянието и.
Добавки от витамини и минерали, много вода, борба със стреса.

# 696
Момичета, някъде из темите (не знам вече къде) някой беше споменал Епруваж - някакво мнение да дадете?
Иначе мисля след седмица-две като си закрепя скалпа да е по-добре, тъй като в момента имам плаки (с псориазис съм), да започна пак Неоптид на Дюкре. Беше ми го изписала дерматоложката като нещо, което се доближавало до миноксидил по ефект (?). Купих си го, въпреки, че е за мъже, и хич не ми се даваха 100лв за пореден експеримент, но тъкмо го започнах, ми се изостри псорито и го спрях. Мнения и за него търся, ако някой го е ползвал.

# 697
The doors ползвала съм и Неоптид и Епруваж. И двата доста ми омазниха косата, Епруваж беше нещо страшно - буквално за часове ми утежняваше. Иначе към скалпа са щадящи бих казала, не съм имала сърбеж и дразнене. От Неоптид аз лично съм много доволна - винаги ме е спасявал от сезонен косопад или просто упорит безпричинен косопад, но не много тежък и обилен. Обаче и от двата не видях ефект нови растежи. Като цяло са си хубави продукти, не си сбъркала в избора. Дано съм ти била поне малко полезна.

# 698
The doors,
Epruvage е моят втори избор,след Нуминокс/от който съм много доволна и имам нови растежи,но го използвам вече доста време/.
По упътване се слагат 4 пипети на разделена на секции коса. Ако се намали количеството на 2 пипети омазняването не е толкова видимо. Да допълня,че моята коса е къдрава и доста суха. Решила съм да го ползвам вечерта преди миенето на косата по обилно.
Дали гледа" Клиника за косопад" по ТЛС, едната от пациентите имаше доста плака/ не съм сигурна,че е псориазис обаче, който знам че е със специална грижа/ по скалпа, лекарката и направи скалп сраб измиване,препоръча и ДПШ и каза,че здравето на скалпа е основна задача. Дано откриеш какво ще успокои скалпа ти. С чувствителна кожа съм и нямам забележки към Епруваж.

# 699
Здравейте , момичета !
Искам да питам коя от групата ходише на мезотерапия и плазмотерапия за косопада? Има ли ефект? Намаляне на косопад или сгъстяване на косата ?

# 700
Здравейте , момичета !
Искам да питам коя от групата ходише на мезотерапия и плазмотерапия за косопада? Има ли ефект? Намаляне на косопад или сгъстяване на косата ?
Anoniii,
Аз правих Мезотерапия със коктейл за коса, за момента не мога да кажа че имам видим ефект още повече че беше 1 процедура. Да, болезнено е,но се търпи. Поръчах подобен коктейл и ще продължа със дермапен. Разглеждах и хидроинжекция, нещо като контейнерче с игли,но ревютата казват,че е възможно протичане и не ми се рискува.
Лекарката препоръча поне една процедура месечно поне 5-6 месеца.

# 701
От това, което видях с неколкократното ползване, от Неоптида нямах чувствително омазняване - нищо фрапантно, но и в състава му има алкохол по тоя повод (от ФБ групата за козметика знам, че това не е хубаво, но… съдба).
Иначе при себорея и псориазис не е ок да се правят никакви инвазивни процедури, защото усложняват състоянието на скалпа. Подръжката е изключително важна. Ако е просто пърхут и наслагване на продукти, тогава да, би се отразило добре едно “основно почистване”, но при медицински състояния трябва много внимателно човек да си следва рутината, която го държи в равновесие. Епруважа щом е толкова мазен - не бих рискувала.
Иначе в момента пия Билкова кръв (съчетано с вит. С на Cetebe с цинк и вит. Д), започнах Фолигейн (на мястото на Приорина) и когато се сетя вземам магнезий, селен, В12, някоя друга капка вит. Д. И да искам, не бих могла да набутам още добавки в ежедневието си, защото и без това ми е трудно да следвам “това преди ядене, онова след, третото между, четвъртото вечер, петото сутрин… 🤯). Ако беше 1 хапче да го пия и ще съм стриктна, но като са повече 😵💫

# 702
извинявам се, ако съм досадна, но имам и Нуминокс и за мен е доста агресивен продукт с не много ОК състав за чувствителен скалп, бих проверила сериозно съдържанието при наличие на състояние на скалпа, което изисква екстра внимание.

# 703
Anoniii, и аз правих три пъти мезотерапия с коктейла за коса на Pluryal.По протокол трябва да се направят 6-8 сесии през две-три седмици, аз съм на половината.Косопада ми намаля, но мисля, че е защото в този период разбрах, че причината за моя косопад е инсулинова резистентност и изключих тотално захарта.От две-три седмици падат по 50 косъма на миене и по 20 на ден през другото време.Не знам до колко това е нормално, но при мен косопада беше жесток в рамките на една година, дори не смеех да ги изброя.Поради тази причина и дискомфорта от манипулацията на мезотерапията за мен беше категорично преодолим в името на косата ми.
Ще продължа за да направя пълния курс с мезотерапия, не оставям нещата наполовина никога, а и както казах не мога да преценя това количество падаща коса в рамките на нормата ли е или все още не.

# 704
Имам въпрос към тези от вас, сблъскали се с ковид. Кога започна косопада, колко дълго продължи и как се борихте срещу него?

Общи условия

Активация на акаунт