Пъзели - 33

• 30 199
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Не беше някоя от хубавите марки. Може би нещо от рода на Касторланд. Не помня вече, някои от тях съм редила преди години, а поне половината от албума са подарени на приятели или съм ги давала да се продават в тия благотворителни търгове с кауза.

# 496
  • Русе
Момичета,много изпуснах,но нямам много време за форума.Много сте изписали и наредили Simple Smile Браво!
Sali,искам да ти благодаря,че ми каза къде да си търся пъзела и благодарение на теб,вече е мой и е нареден

Да ви представя и най-новото ми попълнение.Мисля,че Тони пита за марката CherryPazzi,има ги в сайта на Malchugani.com

Много ми хареса качеството.Изображението е перфектно,няма нито една неразделена или повредена част в плика.
Няма прах в кутията,частите са дебели и матови,няма отблясъци при редене.Сглобката е перфектна,вдигнах целия пъзел без да го лепя.Стегната достатъчно,но не прекалено,че при разваляне да те е страх да не се повреди.
Харесах си още няколко пъзела на марката

# 497
Зори, много са красиви. Благодаря за ценните сведения за тази нова за нас марка. Аз също съм харесала доста от техните картинки, по моя вкус са. И точно този хамелеон е напред в списъка 🙂

Моля те, би ли погледнала какво пише на кутията за страната на производство?

# 498
Educa 4000 части, Vintage bookshop🧩 много добри части и много приятен за редене.

# 499
kristinaapopova, уважавам хората, които редят големи пъзели 🙂 Колко време ти отне?

# 500
R_Dew, и аз се посмях на историята Satisfied Random cut си е точно нестандартни части. И за нестандартните и за стандартните, знам, че има марки, които сменят този шаблон, с който изрязват пъзела, не съм сигурна как се нарича. Така че е напълно нормално пъзел с една и съща картинка да е с различни по форма парчета. И да, това прави замяната на липсваща част почти невъзможно Pensive Може би си знаете, но има начини да си направите сами част от пъзел, особено ако го искате за да го лепите, ето например едно видео по темата - https://www.youtube.com/watch?v=dy_MlrQTRX8
А между другото броенето също не е много сигурен начин да се уверите, че всички парчета са там. Единствено може би ако ви излязат нечетен брой може да сте сигурни, че има липса. Но парчетата рядко са точно толкова колкото пише на кутията. Точно гледах наскоро една картинка на Клементони. Първата колона са написаните на кутията, втората колона е реалният брой.

И докато се чудя как се казва това, с което режат пъзелите, намерих видео как се правят пъзелите - https://www.youtube.com/watch?v=nylElsB9MkE
Само дето е много кратко и не показва всичко. Нали размишлявам над големия пъзел в момента, винаги съм си мислела, че такива пъзели с много хиляди части се правят наведнъж - печат, изрязване. А след това се разделя някак и се опакова в различни пликове. Но от това видео изглежда, че не е така и се прави на парчета и самото производство. Наистина нямаше да предположа.

# 501
kristinaapopova, уважавам хората, които редят големи пъзели 🙂 Колко време ти отне?
имах си другарче, с което го наредихме за под седмица. 😁

# 502
Това е много бързо! Да не сте финалисти от Пъзелмания? 🙂

Бухтичка, супер видео, обожавам такива филмчета на тема как се произвежда нещо. Не са ли "щанци" металните ножове? Или може би "матрици"? Не знам. Интересно ми беше да видя, че се правят на ръка с прости ръчни инструменти и че процесът може да отнеме стотици часове, а преди това си представях как дизайнът просто се налива от компютъра в някаква машина, която прави ножа едва ли не автоматично - нищо общо с реалността.

А за тази мацка Карен съм се абонирала в youtube 🙂 Има едни специфични интонации и разтягания на думите в говора й, които много ме дразнят, обаче такива интересни неща показва, че гледам и търпя 😆 Страшен спец в пъзелите е.

Аз нали си купих пъзел Ravensburger от 3000 части на старо от e-bay, и като го получих се заех да го броя, за да се уверя, че всичко е наред с него. Точно тогава Зори написа, че частите може да не са точно 3000 - много съм ѝ благодарна и до днес! Та, ако си мислите, че броенето е проста работа, пробвайте се с един пъзел 3000 части 🙂 Подходът ми беше да събирам парчетата на купчинки по десет и после да броя купчинките, което се оказа неудобно и освен това някъде бях успяла да направя купчинка или купчинки с неточен брой и накрая не ми излязоха частите! Тогава мъжът ми измисли гениалното изобретение* за броене, което искам да ви споделя: взе два листа и ги разграфи на правоъгълници (пет на десет), и започнахме двамата да броим така: слагаме по едно парче във всяка кутийка и като запълним листа, знаем, че имаме 50. Предимството е, че не е необходимо да се поддържа концентрация и да се помни "това сега парче номер 27 ли беше или 28", просто си запълваш кутийките. Няма начин без да искаш да преброиш едно парче повече или по-малко, защото се вижда запълнен ли е листът или не. После изсипваш, записваш 50 и продължаваш със следващата партида. Накрая сборуваш записаните 50-тици и готово.

[*Шегувам се Simple Smile Но наистина страшно ни улесни това тогава.]

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 09:04 от Ghibli

# 503
  • Русе
Зори, много са красиви. Благодаря за ценните сведения за тази нова за нас марка. Аз също съм харесала доста от техните картинки, по моя вкус са. И точно този хамелеон е напред в списъка 🙂

Моля те, би ли погледнала какво пише на кутията за страната на производство?

А това е вътрешната кутия Simple Smile, много ми харесва

# 504
  • Варна
Прекрасен Шмид. Качеството си е качество.

Пъзелът е назаем и ще го връщам, така че не питайте за размяна Simple Smile

# 505
  • гр.София
Благодаря на HighSpeed за този пъзел. Току-що го взех

Все още никой не е поискал този

Не помня от кой тръгна, но ако никой не го поиска да каже кой е, за да му го върна. Иначе какво да го правя:thinking:

# 506
  • София, България
Ето ги кравитеее!!
Обаче Falcon си е Falcon, размятам го като одеало наредения пъзел ( голямо благодаря на Йоана)

Направо бях се отчаяла от кравите, но днес взех важно решение, което ме мъчеше от много време и като се отприщих, като занареждах тези крави, като Нео от Матрицата бях. Joy

П.П. Току що попаднах на едни много интересни пъзели, които май са цялата латиница

https://www.google.com/search?q=colin+thompson+alphabet+puzzles& … GCEU_enBG924BG924

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 16:29 от Мона Лиза

# 507
  • София
Eeee, Мона Лиза, с теб сме на едно и също дередже значи Simple Smile И аз днес така си изкарах една служебна мъка, и като взе, че тръгна Равенсбургера... Утре ще е готов Simple Smile

mimi_demi, тези и двата тръгнаха от мен, обаче аз нали нямам място и не пазя пъзели... Или пускай за продажба, или предлагам да ги подариш някъде? По-добре, ако ще ги подаряваш във ФБ групите, ги подари ти. Иначе трябва да ги размятаме от теб към мен и аз да ги пусна Simple Smile

# 508
  • София, България
Eeee, Мона Лиза, с теб сме на едно и също дередже значи Simple Smile И аз днес така си изкарах една служебна мъка, и като взе, че тръгна Равенсбургера... Утре ще е готов Simple Smile

mimi_demi, тези и двата тръгнаха от мен, обаче аз нали нямам място и не пазя пъзели... Или пускай за продажба, или предлагам да ги подариш някъде? По-добре, ако ще ги подаряваш във ФБ групите, ги подари ти. Иначе трябва да ги размятаме от теб към мен и аз да ги пусна Simple Smile

Аз предлагам ей такива подарени тук пъзели да ги продаваме накрая и да купуваме нещо ново за групата, защото иначе ще се затрупаме. Смятам скоро до пусна тук още пъзели, на който му харесват да реди.

# 509
  • гр. София
Днес се впуснах в пъзелокупуване  Simple Smile Три на Равенсбургер от Комсед и два на новата марка от книжарницата в квартала.  Хамелеонът на Зори и още един с къща и мечки.Много съм доволна Simple Smile
Нещо не ми дава да прикача снимките.

Общи условия

Активация на акаунт