Южнокорейският "Squid Game" стана най-гледаната продукция на Нетфликс

• 13 821
  • 200
  •   1
Отговори
# 195
Според мен съдбата на 456 беше ясна, неговия край беше предизвестен. Единствения въпрос беше по какъв начин ще умре. Дали героично, или не. Избрания начин направи финала на сериала истински добър. Усещането, че хората не сме само животни с инстинкт за оцеляване, беше търсеното според мен. Ако беше оживял щяхме да гледаме втора част на „какво да правя с тези пари, когато нямам семейство и съм тотално психически пречупен“, а това вече го гледахме 😊. Има и още нещо, тази героична смърт „изтри“ част и от меко казано спорните му решения в играта. Аз бях потресена как каза само на шепа хора какво клане ще настане след едното гласуване. Уж умен, уж човечен, а остави десетки да бъдат заклани. Не казвам, че е имало истинско решение на проблема, но можеше да опита нещо. Също и как гонеше да убие псевдо войника, защо, защото само заради него не успя бунта им. Дръжки 😊 заради него, никога нямаше да успеят.
Номер 333 според мен (освен че беше много красив актьора) изигра добре ролята си. Аз до последно не бях сигурна в избора му. Имаше проблясъци на доброта, а и ставаше въпрос за неговото дете.
Бабата – много добра игра също. Някой беше писал, че е разочарован че не е останала да помага на майката с бебето. Не мисля, че родител убил собственото си дете е реалистично да продължи да функционира изобщо. А и реално погледнато можеше евентуално да я е спасителен пояс само още една игра, а това нямаше да е досатъчно.
Транс войника (много харесвам актьора от други сериали) също добре беше развит като образ. Без да се натяква на промяната му, без да е гротескно.
Майката 222 – на мен лично ми беше адски безразлична през цялото време в сериала. Една пасивна, на моменти неадекватна...не беше моя герой.
Черната маска – уникален, само с очи можеше да изиграе цели сцени.
Много нелогични неща имаше и за мен в сериала, но аз приемам че може би дори разликата в културата ни стои в част от тях.
Виповете вече сте казали, брутално лошо изиграни. Като пришити от друг филм бяха просто. Ама от филм за възрастни, преди да започне истинския сюжет 😊.

# 196
И мен 222 ме дразнеше малко с пасивността и кравешкия поглед. Разбирам, че беше тотално объркана и в гадна ситуация, но заради нея си отидоха и бабата и номер 120, които бяха много положителни образи и лично на мен ми легнаха най-много на сърце от всички в сезона. Да не говорим, че никой не и беше длъжен да я крепи, само защото е бременна, освен бащата на детето и, който не го направи. Особено в такава игра. Бабата имаше супер трагичен край - уби собствения си син, понеже предпочиташе да го види мъртъв вместо убиец на майка с бебе. Но той беше живота и, тя всичко даваше за него и съвсем логично за нея всичко приключи със смъртта му. За какво да умре жестоко в някоя игра? Предпочете сама да сложи край на живота си. Тя така или иначе нямаше особени шансове да продължи или да помогне повече на Джу ни и бебето.
За номер 120 бях абсолютно сигурна, когато видя изхода, но се отказа да мине и се върна за бабата и Джу ни, че ще я убият. Беше много тъжно. Добрите хора обикновено страдат и си патят в този живот.
Финала за Ги хун съм съгласна, че беше най-добрият възможен. Той се чудеше кой да обвини за провала, защото беше гневен. И бабата му го каза, че никой не е виновен. Но стана ясно, че нямаше да убие Де хо, беше се отказал, докато той не го нападна. Накрая го уби при самозащита.
На много места чета, че Ги хун все пак е победил, защото игрите са приключили в Корея, но аз не съм убедена, че е така. Това, че взривиха арената не значи, че не може пак да направят такава и някой друг да застане начело вместо Ин хо.
Виповете бяха ужасни и гротескни, а и някак не ми хареса, че бяха все чужденци. Все едно злото отвън им е вкарано на корейците, предвид че създателя на игрите си беше техния дядо.

# 197
  • София
https://www.youtube.com/shorts/SwErXZAb2rQ

ИЗВИНЯВАМ СЕ, ако е показвано.

# 198
  • София
Май не всички випове бяха чужденци. Едната жена със сигурност беше корейка. Е, сега може да е японка или китайка, ама най-вероятно все пак да е местна. Аз не мога да ги различавам японки, китайки и корейки. Знам само, много ги харесвам и са прекрасни жени. Точно мой тип нежност, каквато трябва да излъчва една жена. Без прекалена пищност/пошлост/вулгарност.

# 199
  • София
Цитат
Аз не мога да ги различавам японки, китайки и корейки и другите.

Сериозно?Дъщерята преди не се интеруваше от тях, сега ги разбира кои какви са.

# 200
  • Berlin
И аз ги различавам горе-долу японци, китайци и корейски. Вече дали са виетнамци, тайландци и т.н. няма шанс.
Някъде четох, че гласовете на “вип”овете са насложени, не са истинските им гласове, които чувахме. То наистина звучаха странно и нелепо, но защо са го решили така странно?

Общи условия

Активация на акаунт