Южнокорейският "Squid Game" стана най-гледаната продукция на Нетфликс

• 13 834
  • 200
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Парите на 456 отидоха при дъщеря му, в кутията с екипа имаше картичка с кредитна карта вътре, също както и при бебето. Няма как и неговите пари да са отишли при бебето. Братът нали провери сумата в сметката, беше, колкото трябваше да е наградния фонд, не повече.

Разбира се, че е така. Ако съм писал друго е неволна грешка в бързината. Сега ще проверя и ще се поправя ако е така.

# 181
  • Другата България
Дяволо, кой беше играч 120?

# 182
  • Berlin
Транс войникът.

# 183
  • София
Още нещо ми направи впечатление. Дълговете на играчите бяха огромни за нашите представи. А, и още нещо странно. Кейт Бланшет не играеше ли тази корейска игра таджи? Не знаех, че е разпространена в САЩ. Аз я чух за първи път от сериала.

# 184
  • София
Изобщо не е разпространена. Американска измишльотина.

Мери,
Да, транс войника. Той можеше да се спаси, но се върна заради 222 и 149 и... умря. Убит от онзи боклук 333.

# 185
Много хубаво ревю, Дяволо! Точно заради силните персонажи и на мен ми хареса продължението на сериала. Бабата Гъм джа, бременната Джу ни, транс жената Хюн джу, самия Ги хун и приятеля му, синът на бабата, бащата на болното дете, Де хо мнимият войник и фронтмена Ин хо бяха много силни образи. От сезон 1 са ми останали в съзнанието Ил нам дядото, Се бьок, която дадоха и тук с флешбек, Али и Санг у като лош образ. Тук обаче 333 надмина всички, той накрая превърна играта в кървава баня, уж за да спаси бебето, а реално за да си увеличи печалбата. Чаках края му, както и този на противния номер 100.
Най-слабата част от сериала беше линията на комисаря, която не постигна нищо и беше за мен супер скучна за гледане в трети сезон. В сезон 1 почна обещаващо, а накрая не знам дали не и заради Ли бюн хун, който е супер известен, не изместиха фокуса върху фронтмена, който беше всемогъщ и направиха брат му пълен смешник

# 186
  • Berlin
Аз много вярвах, че накрая 333 или ще се жертва за бебето, остават с 456 накрая, или 456 се жертва и остават 333 с бебето. То пък накрая го изкараха много лош 333. В смисъл, че за мен до последната игра той не клонеше (поне видимо) към някой край. А така и не можах да им запомня имената, та го карам по номер или описание.

То сега това е "голямата" дискусия на интернета - трябва ли ...някой в САЩ... да играе тази корейска игра или не.

А, да, да се възмутя и аз от анимираното бебе... доста зле беше.

# 187
Най-интересните образи/герои някак ги прецакаха … в последната игра почти не разпознах отличили се такива, с изключение на дядото и трите 3 Simple Smile
Дори не ги бях забелязала в предните епизоди ?!

# 188
  • София
И аз харесах ревюто на Диаволо и съм съгласна с почти всичко.
Освен, че някакси очаквах 456 да умре.
Ако беше останал жив пак нямаше да получи удовлетворение и щеше да продъжи да се опитва да спре игрите и рано или късно да го убият.
Аз пък освен, че бебето беше безумно изкуствено, през цялото време си мислех как за два (?) дена го нахраниха веднъж, нямаше пелени, как пък не ревна, само скимтеше там?!?
Вярно, не беше най-важното, ама боде очите…
Даже очаквах през нощта да да се скъса да реве, другите да се опитат да го убият, евентуално 456 и 333 да се обединят и т.н. нещо такова.

# 189
То всичко около бебето беше абсолютно нереалистично. Тя за 10 минути го роди. Явно и кърма веднага и дойде да го храни. Без памперси увито в една дреха изкара колко дни и не я подмокри. Почти не плачеше. Още малко Ги хун да беше го накърмил.

# 190
  • Berlin
То не е само този сериал/филм така с бебетата, така че това даже не го отчитам аз.

# 191
Още нещо ми направи впечатление. Дълговете на играчите бяха огромни за нашите представи.

Хич не са огромни, някакви нормални от хиляди левове дългове за повечето:

Следват спойлери:

Дяволо, много ми хареса как си описал разочрованието си от финала. Аз явно за втори § трети сезон съм затворила възможността да съчувствам на друг, понеже очаквам да дадат фира, но смятах че 456 ще оцелее и там си е отворена врата и до края не го вярвах, че няма да стане ... пфу тежко.
Първи сезон наистина беше перфектен, но тези не бяха лоши за изсмукани от пръстите и аз ще гледам каквото и да направят занапред.
От новите най-много мразя 100 ... отвратителен човек.

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 23:15 от Одри ♡

# 192
  • Berlin
Този 100 нямаше ли около 10млрд дълг? Но той беше бизнесмен (и с най-много), иначе другите бяха с под 1млрд основно.

# 193
  • Другата България
И на мен 100 ми беше най-противния играч.
Но и актьора помогна за това, браво.
Добре влезе в ролята.

# 194
  • София
На мен не са ми нормални дълговете, но щом казвате.

Here's a breakdown of some examples:
Cho Sang-woo (Player 218): Owed 6 billion won (over $4.1 million USD) due to failed investments and embezzlement, according to a Villains Wiki page.
Kang Sae-byeok (Player 067): Her debt, while not explicitly stated, is implied to be related to her family's survival and escape from North Korea, requiring money for her mother's passage and her own resettlement, according to a Reddit thread.
Gi-hun (Player 456): Initially presented as having gambling debts and struggling to support his family.
Player 196: Owes $31,000 USD, according to Business Insider.
Player 007: Owes $68,000 USD, according to Business Insider.
Player 120: Owes $226,000 USD, according to Business Insider.
Player 230: Owes $814,000 USD, according to Business Insider.
Player 198: Owes $958,000 USD, according to Business Insider.
Player 333: Owes $1.2 million USD, according to Business Insider.
Player 226: Owes $1.3 million USD, according to Business Insider.
Player 444: Owes $1.4 million USD, according to Business Insider.

Общи условия

Активация на акаунт