Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 47 902
  • 797
  •   1
Отговори
# 240
В крайна сметка два поста по-нагоре е написано и е даден линк към източника.

# 241
  • Варна
А как се влиза в Бг от червена зона /със самолет/, става ли с антигенен тест или задължително ПСР?
И нали не може да се качиш на самолет без никакъв тест /без зелен сертификат/?

# 242
  • Sofia
Дали може или не може да се качиш на самолет с/ без сертификат, зависи от условията за влизане в съответната държава.
В България може да се влезе без сертификат.

# 243
  • София
Можеш да влезеш в България без сертификат, но доколкото зням тв поставят под карантина докато не представиш тест, който е отрицателен, тогава карантината ти се прекратява.

# 244
  • BG-DE
Мисля, че според последните правила ако влезеш от "червена зона" в Бг без ПСР те поставят под карантина и тя не може да се отмени с тест.

# 245
От червената зона - сертификат за ваксинация, преболедуване или PCR тест до 72 часа преди влизане в страната; в противен случай се кара 10-дневна карантина без право на отмяна. Само за зелената и оранжевата зона важи тази възможност и то най-рано 72 часа след пристигане на наша територия.

# 246
От червената зона - сертификат за ваксинация, преболедуване или PCR тест до 72 часа преди влизане в страната; в противен случай се кара 10-дневна карантина без право на отмяна. Само за зелената и оранжевата зона важи тази възможност и то най-рано 72 часа след пристигане на наша територия.

Това за зелена и оранжева зона и тест не по- рано от 72 ч. след влизане означава, че първите три дни( до настъпването на 72- та часа) човек е под карантина ли?
( ако не е влязъл със сертификат и разчита само на ПСР теста, който се прави след влизане в Бг).

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 17:22 от SomewhereOverTheRainbow

# 247
Това в скобите не го разбрах много. От зелената зона се влиза със сертификат, PCR или антигенен тест, иначе да, под карантина се стои през тези 72 часа.

# 248
Ако се влезе без ПСР (или сертификат) сте в карантина до излизане на резултата от теста, който сте направили при влизане в страната.
Това последното за оранжева и зелена зона. От червена - един от всичките документи - сертификат или тест преди влизане, ако направите след влизане, нямате право да освободите или съкратите карантината.

# 249
    Балкай Бартокомляс, допълних това в скобите🙂

Благодаря за пояснението, не знаех за тази промяна( че чак след 72 ч. може да се пусне тест, който да освобождава от карантина).

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 17:49 от SomewhereOverTheRainbow

# 250
    Освобождаването от карантина в България от зелената и оранжевата зона не ставаше ли и с антигенен тест?

# 251
    И аз намерих същата информация в gov uk, че може с антигенен. Писах им за потвърждение, дано да отговорят.
    Иначе си купих 2 и 8ми ден, 55паунда + 10 за пътни.

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 03:34 от chortiz

# 252
    • Sofia
    Не съм сигурна, но мисля, че може на същия принцип да се предплати и да се запише час за лаборатория, вместо са го доставят до адрес.

# 253
    Чудя се, дали, ако по пътя си някой срещне проблем, или плати ненужно много пари за излишни неща, ще се оправдае с "ама една жена в бг-мама ми каза така". Толкова категорична дезинформация има в тази тема!

# 254
    Не съм сигурна, но мисля, че може на същия принцип да се предплати и да се запише час за лаборатория, вместо са го доставят до адрес.
    Принципно за себе си търся най-евтиния вариант на home swab. Видях опции на click&collect, но пак пишеше да идеш да си го прибереш преди пътуването. Лабораториите би трябвало да са избрани от официалните от gov uk, не са ми наблизо изобщо дори като филтрирам по област. Не препоръчвам разходки и неспазване на мерките,  поне мен в последната карантина ме провериха 6 пъти без предупреждение.

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 18:48 от chortiz

Общи условия

Активация на акаунт