Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 48 042
  • 797
  •   1
Отговори
# 435
Според сайта на летището за обикновен ПСР резултатът излиза за 2 часа. Колко точно се спазва не знам.

Да, това питах, благодаря.

Иначе за Хърватия сега видях, че може и антигенен

Но до април - я камилата, я камиларя. Правилата ще се променят сто пъти.

# 436
  • Пловдив
За Великобритания само с ПСР ли?Тази лаборатория на летището сигурна ли е?Ние сме от Пловдив.Тук под 90 лв тест няма.И смятам да се тестваме на летището за 65 лв..Трябва ли да закупя предварително ваучер или на място цената е същата?Ще летим от терминал 1 .Полета е в 11часа но смятам да идем по рано поне 4 часа на летището.Дали ще ме пуснат до терминал 2 за тест защото там видях ,че работи лабораторията денонощно?

# 437
  • София
Да, трябва да закупиш ваучер. Плаща се 13 -15 лв, другите доплащаш на място. Лаборантите го изискват принтиран. Често купувам ваучери за изследвания с отстъпки и го знам. На другите въпроси не мога да отговоря.

# 438
Ако сте ваксинирани, за Великобритания в момента не е нужен тест. Но трябва да си поръчате предварително ПСР или антигенен тест за втория ден. Могат да ви го пратят по пощата или да го вземете от някакъв пункт там. Мисля, че това важи и за туристите. На връщане ще ви трябва ПСР тест, ако Великобритания все още е в червена зона.

# 439
  • Пловдив
Не сме ваксинирани имаме само зелени сертификати за антитела .Тези които важат само в България.Да там ще правим на 2 ден пак ПСР който се поръчва предварително и се записва номера му във формата където е и адреса за отседналост.Ще се върнем след 7 дни.Ако не се промени нещо ще правим и на връщане ПСР още един там и после пак в България за отпадане на карантината.Луда работа ама няма как.

# 440
Ако не сте ваксинирани, трябва да стоите 10 дена в карантина, както и да си платите тестовете на 2 и 8 ден от престоя.

# 441
  • BG-DE
Добре де, а докато излязат резултатите от тестовете човек под карантина ли е в Италия, защото това би обезмислило пътуването 🤔

# 442
  • Sofia
В Италия, ако нямате ваксини не може да влизате никъде, освен в хранителни магазини и в аптеки. Тест се прави на ден 5.
В Англия отрицателен тест не отменя карантината.

# 443
Menerva май е ваксинирана. А в Англия отрицателният тест отменя карантината на ваксинираните, но не и на другите.

# 444
  • Пловдив
Ще съм карантинирана от 2 ден за 10 дни в Англия и на 8 -мия ми в обратният полет.Значи трябва да я наруша за да ида до летището и да се моля никой по пътя да не ме хване ли?Ако теста на 2 ден е отицателен иначе за положителен не ми се мисли?Дали да не си направя и някаква застраховка ако не дай си Боже нещо се заразя там.

# 445
При нарушаване на карантината могат да те очакват доста неприятности, така че хубаво си помисли. На твое място не бих рискувала.

# 446
  • Пловдив
При нарушаване на карантината могат да те очакват доста неприятности, така че хубаво си помисли. На твое място не бих рискувала.
Имам ли друг избор?Пътуването ми не търпи отлагане?И без това ще дам толкова пари за тестове.Не знам само на летищата в Лондон изискват ли при заминаване да си покажеш ПСР или това не ги вълнува?Хайде за България ми е ясно .

# 447
  • Milano
Добре де, а докато излязат резултатите от тестовете човек под карантина ли е в Италия, защото това би обезмислило пътуването 🤔

Кои тестове?
Пишете с повече подробности, за да ви се отговори правилно.

# 448
  • София
Дали да не си направя и някаква застраховка ако не дай си Боже нещо се заразя там.

Често пътуваме с ММ. Винаги правя застраховка за чужбина, включваща лечение на К19 и репатриране на труп до Бг.
А за връщането на 8 ден при 10 дневна карантина - никой няма да те преследва по магистралата към летището. Но по списъка на самолета може и да засекат, че си нарушила карантината. Възможно е при следващо влизане в държавата да ти наложат глоба. А сумата е значителна. Поне така ми отговориха  от МВнР на двете държави преди година на запитване. ММ трябваше да лети от Германия до Бг дни преди изтичане на карантината. Купихме му билет за по-късна дата.

# 449
  • Sofia
За неваксинирани имах предвид, да, не съм уточнила.
Относно застраховките- обсъждахме ги в друга тема и май няма такава, която покрива карантина, обикновено покриват разходи при хоспитализация и (да не се случва никога) репатриране.

Общи условия

Активация на акаунт