Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 48 048
  • 797
  •   1
Отговори
# 450
  • BG-DE
Добре де, а докато излязат резултатите от тестовете човек под карантина ли е в Италия, защото това би обезмислило пътуването 🤔

Кои тестове?
Пишете с повече подробности, за да ви се отговори правилно.
От ПСР тестовете 😊 аз съм ваксинирана и за момента не се каня да ходя в Италия но ми стана интересно ако човек отива неваксиниран за една седмица има ли смисъл да ходи ако само ще прави тестове и ще е под карантина?

# 451
  • Milano
Славейче,

От тук:

https://www.gov.uk/guidance/travel-to-england-from-another-count … onavirus-covid-19

Menerva, за туристи няма смисъл.

Не можеш да отседнеш в хотел, да ползваш транспорт, да влизаш в музеи, да се храниш в заведения и т.н. Ако областта е в "оранжева зона" не могат да излизат от територията на общината.

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 11:10 от regina di cuori

# 452
Аз чета,чета и тотално се оплетох. 

Има ли държава в ЕС, в която неваксиниран младеж може да влезе само с ПСР тест и да пребивава там без да е подложен на карантина и други подобни? Да може са ходи навсякъде? Примерно за 3дни?

# 453
Аз чета,чета и тотално се оплетох. 

Има ли държава в ЕС, в която неваксиниран младеж може да влезе само с ПСР тест и да пребивава там без да е подложен на карантина и други подобни? Да може са ходи навсякъде? Примерно за 3дни?
Испания, но в някои области може да искат green pass за ресторанти. В област Валенсия е така, но пък там става и навън да се сяда. Само дето с маски и навън.
В Мадрид не искат сертификати още за никъде. В Кастия ла Манча също.
Обаче при връщане в България - 10 дни карантина без право на отмяна, че ни пазят тук от чуждестранния ковид.

# 454
Дори да можеш да излезеш някъде...като се прибереш пък си карантина.
Това и за ваксинирани ли се отнася на връщане от Испания?

А за Белгия какво е положението ако над 12г дете е без ваксина? Пак ли същото?

# 455
@Essentiall, Мисля, че и до Хърватия може с ПСР, поне вчера това гледах в интернет. Но на връщане терор и тормоз
Обаче при връщане в България - 10 дни карантина без право на отмяна, че ни пазят тук от чуждестранния ковид.
Пазят те баба си… и Траволта и Кокорчо изпълняват каквото им диктуват от САЩ и грам не ги вълнува нашето здраве, бъдете сигурни в това.

# 456
  • Пловдив

Да разбирам ,че на отиване може и с антигенен тест.

# 457

И за ваксинирани, но те могат да си отменят карантина с пср тест, направен най-рано тук след 72 часа.
Или трябва да дойдат от чужбина с пср.
С една дума ваксинирани, идващи от червена зона (цял ЕС без Румъния и 2-3 по-непопулярни дестинации) без пср тест, заминават в 10 дневна карантина, което се случва и при хора с положителен пср тест вътре в страната. Тоест ги приравняват тези две групи. Де е логиката?
Сакън да не им донесе някой нещо отвън, че тук всички са цъфнали.

Червена зона е и Белгия за нас. То почти всичко е червена зона.
За натам не знам.

Ей тук са всички държави от червената зона по последна заповед.
Зелена - Румъния и Ватикан. Как ли ще стане директно пристигане в България от ватиканското летище, някой да ми обясни... Grinning

# 458
  • софия

А за Белгия какво е положението ако над 12г дете е без ваксина? Пак ли същото?
За момента доколкото разбирам- ако влезе в Белгия неваксиниран, но с PCR стои 7 дни под карантина и си прави отново тест на 7 ден. Но пък чета, че за престой до 48 часа няма карантина...някъде пък се споменава, че за Брюксел имало други изисквания...съвсем се оплетох вече...
Но си мисля, че когато се попълва PLF формуляра и се посочи кой ваксиниран, кой с тест- не идва ли на смс кой на какво  и дали подлежи?

# 459
  • Пловдив
Пълна лудница е навсякъде в момента.Всеки си прави каквото си иска.Усещам как скоро ще им писне на всички и ще отменят всякакви правила.А и идва лято трябва да се спасява туризъм.

Последна редакция: нд, 23 яну 2022, 17:40 от slavei4e

# 460
  • софия
Пълна лудница е навсякъде в момента.Всеки си прави каквото си иска.Усещам как скоро ще им писне на всички и ще отменят всякакви правила.А и ида лято трябва да се спасява туризъм.
Дано!

# 461
Уфф ясно...
И аз чета, чета вече от два месеца и яко ми писна.
Мислех билети за купувам за февруари...ами нищо няма да купя.
Нямам възможност като пристигна да чакам 3дни че да правя PCR и чак тогава на работа.

Дано до март се променят нещата. Ама тогава пък ще вдигнат билетите.

# 462
Аз планирам да се прибера в България някъде края на пролетта, началото на лятото. Дано положението се успокои дотогава и облекчат мерките, че не искам да се тествам вече.

# 463
  • BG-DE
Ще се успокоят нещата до лятото и миналата година от м.май някъде рязко започна облекчаване на мерките и сега ще е така, а може и по-рано.

# 464
Истински ме вбесява изискването за ПСР-тест при влизане в България от почти цялата чужбина. Независимо дали си ваксиниран и с колко ваксини, трябва да си платиш и за ПСР-тест, ако не искаш да стоиш 10 дена в карантина. Ами сори, напълно излишно и прекалено е това изискване на новата министърка.

Общи условия

Активация на акаунт