Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
 • Мнения: 79
Какво толкова страшно, нали уж всички в самолета ще са я със сертификат, я със току що направен ПСР... Мисля, че да хванеш ковид в градския транспорт или някой хранителен магазин е далеч по вероятно

# 46
 • Мнения: 4 162
Луфтханза са с ръкави. Миналата година юли месец пътувах с тях и това ми направи впечатление. Не знам дали само те са така, Райън и Уиз със сигурност не ползват такива.

# 47
 • Мнения: 2 318
За Уиз съм сигурна, че нищо не дезинфекцират. Последно миния месец като пътувахме ни качиха 10 минути (дори и толкова не знам дали имаше) след като слязоха пътниците от предишния полет даже седяхме навън и чакахме да слязат да да се качим, това е за полета от Баден - Баден, но едва ли е по различно и за другите.
Точно с тях ми е полета Disappointed
С „България Еър“ пътувах последно, уж изтъкваха, че използват специални филтриращи системи.

всички така казват, пък колко филтрират не се знае

Какво толкова страшно, нали уж всички в самолета ще са я със сертификат, я със току що направен ПСР... Мисля, че да хванеш ковид в градския транспорт или някой хранителен магазин е далеч по вероятно

Известен случай е за пристигащи от Индия или Дубай беше в Хонг Конг - необходим е задължително отрицателен ПСР и карантина след пристигане. По време на карантината с ПСР тестове са открити двайсетина заразени - от тези, които са се качили с отрицателен тест в самолета.
Освен това към България, за разлика от по-голямата част от света, не е задължително да имаш тест или ваксина, за да се качиш в самолета, можеш да направиш след пристигане или да седиш в карантина. Тоест който го е страх да не пътува.

# 48
 • София
 • Мнения: 12 096
То за да има ръкав трябва да е проектиран и построен. Съответно - изискване за височина, за размер на полосата.
Разгледайте във Флайтрадар летищата на Меминген, Баден - Баден, Варна - къде да го лепнат ръкава?
За Бълг. ер - наскоро летях 2 пъти с тях  Варна - Соф. При кацането има само 1 стълбичка - отпред и целия самолет се извървява. Съответно хора, които бързат за друг полет или гонят влак, автобус се бутат. Става суматоха, скандали. Пътувах с позната стюардеса - според нея нямало смисъл да се плаща за 2 стълбички. Ембраера до Варна и Бургас едва ли го деинфекцират с ув лампи. Но то и градския транспорт не го чистят много.
Какъвто ни е късмета - това е положението.

# 49
 • Мнения: 70
Какво толкова страшно, нали уж всички в самолета ще са я със сертификат, я със току що направен ПСР... Мисля, че да хванеш ковид в градския транспорт или някой хранителен магазин е далеч по вероятно
Ами прав сте, но ето пример от днес - моя позната вчера е пътувала към Англия с треска и температура в самолета, с отрицателен ПСР, от днес вече е официално положителна, вече в Англия. Нали се сещате колко контакти е имала, докато разбере, че е болна. Преди това е правила няколко домашни теста и си мислела, че е настинка.
Макар, че съм ваксинирана изобщо не вярвам да съм недосегаема за вируса и си взимам всички възможни мерки да пазя себе си и околните.

# 50
 • Варна
 • Мнения: 482
С коя авиокомпания летя дъшеря ви и от кое летище?
Синът ми има ваксина и сертификат и дигитална регистрация и му казаха да си направи и антигенен тест до 48 часа преди полета, но се притеснява уизеър да не го върнат именно заради това, че теста е направен преди повече от 24 часа преди полета.
Сега се чудим утре сутринта да правим ли нов антигенен тест.
Моля за актуална информация относно пътуване до Германия. Задължително ли е влизането с ПСР, сертификат върши ли работа
Дъщеря ми вчера летя за Германия - с ваксинационен сертификат и дигиталната регистрация, тъй като България сме високо рискова зона.

# 51
 • София
 • Мнения: 423
Отговарям на Diana_gr:
Дъщеря ми летя за Мюнхен на 01.11.21 с Луфтханза от София.

# 52
 • Мнения: 2 318
по принцип няма значение с коя компания лети, освен ако от някоя са по-небрежни ...
изискванията са ясно написани, включително и колко часа преди това е направен теста, това "му казаха" е ЕЖК (една жена каза)

от reopen.europa.eu


Германия
Какви са правилата за влизане в тази страна от държава – членка на ЕС, или асоциирана към Шенген държава?

Всички пътници, които влизат в Германия, трябва да представят отрицателен резултат от теста, доказателство за пълна ваксинация или доказателство за възстановяване, независимо от мястото, където пристигат.
Пътуващите, влизащи в Германия, които са били в рискова зона по всяко време през последните 10 дни преди влизането, са длъжни да се регистрират на адрес www.einreiseanmeldung.de. Ако в изключителни случаи не е възможно да се извърши цифрова регистрация за влизане, пътниците трябва да попълнят регистрацията на хартиен носител.
Пътниците, които са прекарали време в областта на будещите безпокойство варианти, трябва по правило вече да носят със себе си отрицателен резултат от теста при влизане, независимо от доказателството за ваксинация и възстановяване. Без такова доказателство пътуването не е възможно.
Влизане в тази страна с дигитален сертификат за COVID

# 53
 • София-DE
 • Мнения: 3 018
Това значи ли, че ако си бил по-малко от 10 дни извън Германия не е нужно да се регистрираш? Питам, защото ни се налага да идем след десетина дни в Бг и се чудя ако се върнем след 5-6дни пак ли ще трябва да се регистрираме и да сме под карантина 🤔

# 54
 • Мнения: 2 318
Там не пише "ако си бил по-малко от 10 дни", а "по всяко време през последните 10 дни".
Тоест и един ден да е, ако е от последните 10 дни, влизаш в графата.
Само дето не видях карантина, а трябва да се попълни адресната регистрация.

# 55
 • София-DE
 • Мнения: 3 018
Ами ММ ми проверяваше условията и за неваксинираните (а ние не сме) при влизане в Германия има 10-дневна карантина, която може да бъде прекъсната на 5 ден с отрицателен ПСР тест но ако идваш от страна с Делта вариант и за ваксинираните има карантина и изискване за тест.

# 56
 • София
 • Мнения: 12 096
Менерва, повтарям се  - преди да се ваксинирам никога не са ме проверявали за карантина в Герм. А не е да не съм пътувала редовно. Миналата зима и пролетта също се искаше 10 дни карантина или тест на 5тия. Не съм се притеснявала и да си взема внука от яслата. Там бяха наясно, че в неделя съм кацнала. Не са ме изклюкарили никога. То и в Бг. никога не са ме проверявали - аз пари за ПСР нямах намерение да давам.

# 57
 • Мнения: 4 162
Aisha, ако теб не са те проверили нито веднъж, това не означава, че и нея ще я подминат.
neuromancer, електронната регистрация е задължителна за всички, но неваксинираните трябва да стоят в 10-дневна карантина с възможност за съкращаване след петия ден с отрицателен тест.
Diana_gr, антигенен тест за ваксинирани не се изисква. Уиз не са си обновили информацията от сума ти време, и на мен ми пращаха такъв SMS, но не им обърнах внимание.

# 58
 • Мнения: 270
Някой пътувал ли е скоро до Париж?
Какви са изискванията във момента? Маски на открито носят ли се?
Забележителностите работят ли?
Ресторанти, барове?

# 59
 • Козлодуй
 • Мнения: 4 256
Здравейте Simple Smile Моля да ми кажете какви са условията за влизане в Кипър предвид ковит ситуацията Simple Smile Къде мога да прочета какви са настоящите им закони за пандемията?

Общи условия

Активация на акаунт