Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 47 996
  • 797
  •   1
Отговори
# 60
  • СОФИЯ
https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/cyprus
не става само със сертификат за ваксина, трябва и тест.

# 61
  • София
Здравейте. Предстои ни пътуване до Италия на 11.12 за 4 дни.
Двама възрастни и две деца на 4 и 10 г. Съпруга ми е ваксиниран, аз ще съм с тест.
За детето на 10 г трябва ли антигенен тест?
Мерси.

# 62
  • Sofia
Попълни този въпросник и накрая ще ти изпише всички изисквания:
https://infocovid.viaggiaresicuri.it/index_en.html

# 63
https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/cyprus
не става само със сертификат за ваксина, трябва и тест.

За ваксинираните не се изисква ПСР тест, пише го в линка, който сте посочили !
" Българските граждани, които са ваксинирани и разполагат със съответния сертификат, са освободени от изискването да представят негативен PCR тест за COVID-19.
Българските граждани, които са преболедували от COVID-19 и разполагат със съответния сертификат, са освободени от изискването да представят негативен PCR тест за COVID-19, но се приемат единствено цифрови сертификати за преболедуване."

# 64
  • СОФИЯ
Това е за вторият тест, да бяхте копирали целия текст от това тире
при пристигането на летището в Кипър българските граждани следва да направят нов PCR тест за COVID-19 за собствена сметка, като таксата за подобен тест е 19 евро на летище Пафос и 15 евро не летище Ларнака. Децата под 12 годишна възраст са освободени от изискването за повторен тест. Резулатите от теста стават ясни до 3 часа и се изпращат на тествания гражданин чрез текстово съобщение. Ако резултататът от повторният тест е отрицателен, гражданинът не подлежи на карантина.
Българските граждани, които са ваксинирани и разполагат със съответния сертификат, са освободени от изискването да представят негативен PCR тест за COVID-19.
Българските граждани, които са преболедували от COVID-19 и разполагат със съответния сертификат, са освободени от изискването да представят негативен PCR тест за COVID-19, но се приемат единствено цифрови сертификати за преболедуване.
Има и продължение за т.нар. "жълт лист"

# 65
  • Козлодуй
Аз го разбирам така: За регистрацията трябва отрицателен PSR а за преминаването на летището е достатъчно и сертификат за ваксинация Simple Smile

# 66
За Испания изисква ли се тест за ваксинирани?

# 67
  • СОФИЯ
Не се изисква.
Гледайте сайта на външно министерство. Там има дълги описания по държави, вътрешни мерки и пр.

# 68
  • Козлодуй
Какъв е този тест за ваксинирани?

# 69
  • София
Какъв е този тест за ваксинирани?
При определни обстоятелства всяка държава има право да изисква тест и за ваксинирани. Включително и при пътувания в рамките на ЕС.

# 70
  • Козлодуй
Надяваме се да не ни искат тест, но в момента България е в червена зона навсякъде така че най-вероятно ще искат още не знам за момента на пътуване каква ще е ситуацията Simple Smile

# 71
  • СОФИЯ
Всяка държава има правила и те се променят. В Австрия напр. не искат тест за ваксинирани,  но във Виена деца над 6 г. също трябва да носят маски  FFP2.

# 72
Имам предстоящо пътуване до България след 10 дена. Паспортът ми е украински, но съм роден и живея в Германия. Притежавам карта за постоянно пребиваване на територията на Федерална Република Германия.
Поради високият брой ковид случаи в Германия, най-вероятно скоро ще бъде сложена в червената зона. На страницата на българското министерство пише, че като дадена държава е в червена зона, може само ЕС гражданин да пътува до България.
Въпросът ми е при положение че съм роден в Германия и имам карта за постоянно пребиваване ще има ли проблем да пътувам до България, като Германия е в червената зона, въпреки че не съм с ЕС паспорт? Например граждани на Сърбия не могат да влизат в България, защото не са от ЕС. Но Германия е, но паспортът не ми е европейски.
Ще мога ли да пътувам за България?

# 73
  • BG-DE
Най-добре питайте във Външно министерство.

# 74
Yess, както чета, ще ви е трудно да влезете в България, ако Германия бъде поставена  в червената зона. Менерва ви е писала да звъните във Външно.

https://coronavirus.bg/bg/az-sum/zavrashtam-se-bulgaria

Четейки посочения линк, може би да имате някаква хуманитарна причина и имате семейство в България. Това би ви дало възможност да пътувате.
Поздравления за българския ви език и успех

Общи условия

Активация на акаунт