Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 48 024
  • 797
  •   1
Отговори
# 360
До Испания също може да се отиде само с тест, вкл. и антигенен Simple Smile

# 361
До Испания също може да се отиде само с тест, вкл. и антигенен Simple Smile
В момента Испания наближават пика си с новия вариант и навсякъде има изискване за маски също. На връщане към България отново се изисква ПСР тест, ако не искаш да стоиш 10 дни под карантина..
Общо взето от където и да е в момента в червена зона, обратно за България се изискава ПСР, независимо дали си ваксиниран.

# 362
До Черна гора също може само антигенен или ПСР, видях тази новина тук. Но директни полети до там няма. А сухопътно трябва да се мине през Сърбия например.

# 363
  • София
До Черна гора също може само антигенен или ПСР, видях тази новина тук. Но директни полети до там няма. А сухопътно трябва да се мине през Сърбия например.
София - Черна гора с кола ми беше най-кошмарното пътуване.
Скрит текст:
Повръщах много. Накрая бях като изцеден лимон.
Полет Сърбия - Черна гора.

Аз търся информация за Хърватия.
Евентуално синът ми (на 13г) след месец ще пътува с кола/автобус до Хърватия. Ваксиниран е.
На мен като цяло не ми се иска да го пусна.

# 364

Евентуално синът ми (на 13г) след месец ще пътува с кола/автобус до Хърватия. Ваксиниран е.
Билетите на Раянеър до Загреб са по 15-20 евро, летите 1 час и кацате директно, без да минавате сръбска граница и т.н. Защо трябва да се мъчите сухопътно с тези дълги преходи и да минавате няколко граници? На връщане пак ще трябва да  следите изискванията и за Сърбия. Иначе и аз съм пътувал с автобус до Черна гора, завой след завой... Между сръбско-черногорската граница и Подгорица е кошмар в тая планина с тия каньони, река Морача, река Лим, пропасти, завои, ляво, дясно, ляво, дясно с часове. Еее... повече не бих повторил.

# 365
  • София

Билетите на Раянеър до Загреб са по 15-20 евро, летите 1 час и кацате директно, без да минавате сръбска граница и т.н. Защо трябва да се мъчите сухопътно с тези дълги преходи и да минавате няколко граници?
На състезание искат да ходят от клуба. Пътуват с автобус/бус.

Ако аз отида с него можем и със самолет да отидем. Състезанието е в Карловац.
Какви са изискванията за влизане в Хърватска? До месец могат и да се променят нещата. Ваксинирани сме.

# 366
За Хърватска тук: https://mup.gov.hr/uzg-covid/english/286212
само ваксина стига, или с тест.

# 367
  • София
За Хърватска тук: https://mup.gov.hr/uzg-covid/english/286212
само ваксина стига, или с тест.
Благодаря.
Ще го мисля.

# 368
Здравейте
Имаме едни 600лв в Уиз еър, които трябва да употребим, защото вече им изтича срока. Няма да ни ги върнат. Та.... Къде бихте ми препоръчали от гледна точка на по-минимални изисквания? Примерно само ваксина? Или макс ваксина и бърз тест? То е ясно, че докато тръгнем може да са се променили нещата, но все пак..... Ще трябва да ходим лятото. В Испания искаме, но сигурно ще умрем от жега. Италия по-добре ли е? Те как са с изискванията, тъй като откакто има ковид не сме пътували и не знам коя държава е по-строга и къде се минава по-лежерно. Благодаря

# 369
Италия е най зле и с най затегнати мерки.

Аз гледам Белгия в момента и по конкретно брюксел.  На сайта на министерството пише че може и само с ПСР тест но дали е така?
Някой скоро ходил в Брюксел има ли?

# 370
Здравейте
Имаме едни 600лв в Уиз еър, които трябва да употребим, защото вече им изтича срока. Няма да ни ги върнат. Та.... Къде бихте ми препоръчали от гледна точка на по-минимални изисквания? Примерно само ваксина? Или макс ваксина и бърз тест? То е ясно, че докато тръгнем може да са се променили нещата, но все пак..... Ще трябва да ходим лятото. В Испания искаме, но сигурно ще умрем от жега. Италия по-добре ли е? Те как са с изискванията, тъй като откакто има ковид не сме пътували и не знам коя държава е по-строга и къде се минава по-лежерно. Благодаря
Зависи към коя част на Испания искате да отидете...Ще умрете от жега само ако изберете Андалусия, Севиля, например.. В останалата част си е съвсем нормално лято, като навсякъде, около морето с приятен бриз.
В Италия е същото. Къде искате да отидете?
Вече изискванията, няма кой да ви каже какви ще бъдат, от сега...
Може би трябва да се насочите някъде по-конкретно, за да се ориентирате и в температурите през лятото?

# 371
  • софия
Италия е най зле и с най затегнати мерки.

Аз гледам Белгия в момента и по конкретно брюксел.  На сайта на министерството пише че може и само с ПСР тест но дали е така?
Някой скоро ходил в Брюксел има ли?
Доколкото знам може с PCR, но се стои 7 дни под карантина...малко са ми объркани изискванията като ги чета. Проблемът е, че за влизане в БГ задължително трябва и PCR, и сертификат...иначе карантина.

# 372
  • Mediterraneo

Зависи към коя част на Испания искате да отидете...Ще умрете от жега само ако изберете Андалусия, Севиля, например.. В останалата част си е съвсем нормално лято, като навсякъде, около морето с приятен бриз.
В Италия е същото. Къде искате да отидете?
Вече изискванията, няма кой да ви каже какви ще бъдат, от сега...
Може би трябва да се насочите някъде по-конкретно, за да се ориентирате и в температурите през лятото?

Аз не съм в Андалусия, но на никого не препоръчвам да идва тук лятото( Валенсия). Нито е нормално лятото като навсякъде, нито има приятен бриз. Влажността е ненормално висока, дишаш влага буквално.

# 373
  • София
Значи, коментираните по-горе държави с по-лесно пътуване отпадат - от 19 януари в червена зона попадат и "Австрия, Република Северна Македония, Сърбия, Турция, Унгария, Люксембург, Израел, Кувейт, Гренада, Гренландия, Катар, Кралство Бахрейн, Ливанска република и Кооперативна република Гвиана."

# 374
  • София
Писах по- напред, никога не се знае кога ще се променят правилата, трябва да сте готови за изненади. Докато сме пътували на 5- ти са издали заповед за задължителна карантина или pcr след 72 часа и като се върнахме на 8- ми ни карантинираха. Така че явно дори и в последния момент да се организирате за пътуване, пак е възможен сюрприз. Явно до лятото ще е така.

Общи условия

Активация на акаунт