Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 48 002
  • 797
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте! След последната актуализация за пътуване до Румъния, нещо не ми стана ясно- ние за тях сме в червена зона - доколкото разбирам от прочетеното за влизане в Румъния на хора със завършен ваксинационен цикъл не  им се изисква пср тест - така ли е ?

# 346
  • София
Четете изискванията на самата Румъния. Могат да ви искат тест въпреки ваксина ако идвате от червена зона. Но могат и не. Това е тяхно решение и не се прилага автоматично.

# 347
  • софия
Четете изискванията на самата Румъния. Могат да ви искат тест въпреки ваксина ако идвате от червена зона. Но могат и не. Това е тяхно решение и не се прилага автоматично.
И от 01.02. сертификатът за пътуване важи 9 месеца.

# 348
  • Sofia
Здравейте, някой да има идея къде изобщо може да се пътува в Европа без ваксина и съответно без карантина, реално да минеш само с PCR?

# 349
Добър въпрос. Предполагам, че данните се менят непрекъснато, но за момента предимно Източна Европа. Със сигурност Турция, за там може и с антигенен. Но е важно и връщането в БГ...тоест пак трябва Green pass

Последна редакция: чт, 13 яну 2022, 22:09 от diziler

# 350
  • София
Сърбия.

# 351
Може и да се обиколи България, да се опознае по-добре. Европа че Европа.

# 352
Може и да се обиколи България, да се опознае по-добре.
Не, благодаря. Въпросът беше ясно зададен и е за пътуване в чужбина. Аз също имам да харча ваучери на Раянеър и над 1000 лв във вид на Wizz точки в акаунта ми на Уизеър. И ако не ги изхарча, изгарят. Тоест имам право на безплатни пътувания с тези авиокомпании и мен също ме интересува този въпрос.

# 353

Значи ли, че като съм със завършен ваксинационен цикъл, влизам и излизам от Сърбия, без тестове, а само показвам зеления си сертификат?

# 354
Да, но това важи за много други страни. А въпросът на @MoniVaseva97 беше докъде в Европа може да се пътува БЕЗ ВАКСИНА и съответно без този дискриминационен сертификат, а само с тест.

# 355
  • София

Значи ли, че като съм със завършен ваксинационен цикъл, влизам и излизам от Сърбия, без тестове, а само показвам зеления си сертификат?
Сърбите изобщо не искат ковид-документи, а на връщане само сертификат за ваксина.

# 356
  • I want it all and I want it now.
В Германия, може да влезеш с тест, но в повечето хотели при настаняване ти искат тест при посещение на ресторант, мол, магазин

В Португалия сьщо може да влезеш с тест. На сайта на  Вьншно Министерството, може да видите за останалите дьржави.
Ивьн Европа например погледнах Панама и там може с тест.

Последна редакция: чт, 13 яну 2022, 22:30 от Syn

# 357
В Германия влизат в сила нови правила. 2G+ навсякъде. Само за хляб няма нужда. Негативен тест нЕма става вече.

# 358
В Германия, може да влезеш с тест, но в повечето хотели при настаняване ти искат тест при посещение на ресторант, мол, магазин
Но на връщане от Германия трябва и документ за ваксина, и тест. Вече са в червената зона.
Все пак говорим за двупосочно пътуване и все пак е важно връщането в България после Grinning

# 359
  • I want it all and I want it now.
Е😜 добре, че каза за Германия за врьщането, че не бях прочела новата заповед. Сега ще седя на врьщане в карантина.

Общи условия

Активация на акаунт