Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 48 000
  • 797
  •   1
Отговори
# 330
  • I want it all and I want it now.
Освен хаоса и тьплите от влизане преди  да стигнеш багажа, седят проверяващите има обособени, като коридор от вьженца. Еми и аз се вьрнах, преди няколко дена и доста хора си минаха през единият коридор в който нямаше проверяваш.
 Да не говорим, че изобщо не гледат, какво им показваш и е ужасна бльсканица.

# 331
А дали ще включат ваксината на Новавакс към одобрените за влизане на територията на България, след като вече е такава в ЕС? Според последната заповед към този момент тя не е такава, а в края на месеца се очертава доставка в Европа.

# 332
За влизане в България са позволени и ваксини, неодобрени в ЕС, като коронавак, така че със сигурност ще разрешат и тази. Кога - когато се сетят...

# 333
  • Sofia
Явно само ние удряме греда при проверяващите на летището. Как пък веднъж не можахме да минем метър- всеки път много надлежно ни проверяват и сертификатите, и паспортите. Септември, при пристигане от Лондон, даже и карантина ни сложиха, защото нямахме пср, а от тестовете, които се правеха при влизане в Англия.

# 334
  • Козлодуй
Всеки на летището е добре проверен не се притеснявай, въпроса е че в тъпканицата на гейта е възможно да се заразиш и симптомите да се проявят по-късно необходимо е да се сложат две маски. Аз лично повече няма да пътувам с УИЗ ЕЪР - много са неорганизирани - винаги закъсняват Simple Smile

# 335
Аз лично повече няма да пътувам с УИЗ ЕЪР - много са неорганизирани - винаги закъсняват Simple Smile
Като за 10 евро билет, толкоз. Лесно е да търсим кусурите на 2-звездните, но евтини хотели. Същото важи и за авиокомпаниите.  Ако искате комфорт - 200 евро+ на посока и ... Lufthansa, Turkish Airlines, KLM ....

# 336
Всеки на летището е добре проверен не се притеснявай, въпроса е че в тъпканицата на гейта е възможно да се заразиш и симптомите да се проявят по-късно необходимо е да се сложат две маски. Аз лично повече няма да пътувам с УИЗ ЕЪР - много са неорганизирани - винаги закъсняват Simple Smile
И аз все се заричам, повече с Wizz Air никъде и декември пак си купих билети за 7 лв до Италия...Факт, че е доста ниско нивото на мерките и организацията...Като сравнение, България Еър правят пълна дезинфекция на самолетите преди полет и изкъсо държат пътниците да пътуват с маски.
Какво мислите за новите изисквания на МЗ за прибиране към България - ваксиниран, неваксиниран, задължителен ПСР?

# 337
  • София
Скоро пътувах в 1 ден с Уиз и Бг ер.
Не видях разлика нито на гейта, нито в самолета.
Не съм наясно с пълната дезинфекция на  Бг. ер    самолетите. Но все си мисля, че за 30 мин. няма как да стане. Точно толкова минаха от кацането на самолета, слизане на пътници и натоварването на нас за излитане. Или пък за Варна - София не дезинфекцират - знам ли ги?
Кел файда от дезинфекцията като се бутаме на секюрити, паспортен контрол и във фри шопа? После висим в автобусите по поне 15 мин.
Забележки за маски са правили и двете авиокомпании - виждах ги.
Не го мисля - каквото има да става, ще стане. Налага се - пътувам.
А и все си мисля, че много пазещите се и дезинфекциращи се хора по-често се коронясват.

# 338
  • софия
И аз все се заричам, повече с Wizz Air никъде и декември пак си купих билети за 7 лв до Италия...Факт, че е доста ниско нивото на мерките и организацията...Като сравнение, България Еър правят пълна дезинфекция на самолетите преди полет и изкъсо държат пътниците да пътуват с маски.
Какво мислите за новите изисквания на МЗ за прибиране към България - ваксиниран, неваксиниран, задължителен ПСР?
С 2 дози съм. От 1.02.сертификатът ми не важи...боледувах леко преди няма и 3 месеца...Ако искам да не бъда карантинирана, ще трябва февруари да си сложа бустер...

# 339
С 2 дози съм. От 1.02.сертификатът ми не важи...боледувах леко преди няма и 3 месеца...Ако искам да не бъда карантинирана, ще трябва февруари да си сложа бустер...
А защо от 1- ви февруари сертификатът Ви не важи?( всъщност приеха ли някакъв срок на валидност на сертификатите с две дози?)

# 340
  • София
А защо от 1- ви февруари сертификатът Ви не важи?( всъщност приеха ли някакъв срок на валидност на сертификатите с две дози?)
9 месеца.

# 341
Не знам дали е споделяно в темата, но ето Актуализиран списък с ограничения за пътуване за всяка европейска държава
https://www.euronews.com/travel/2021/12/29/what-s-the-latest-on- … avel-restrictions

# 342
  • СОФИЯ
В неделя се върнах от Италия. На летище СФ стриктно проверяваха за  ПСР. Опашките вървяха бавно.

# 343
В събота кацнах от Мадрид в София, ваксиниран и с ПСР минах за 5 мин, почти нямаше такива пътници, повече чакаха за карантина. А ако си с паспорт, а не с лична карта, изобщо не се чака за проверка на личните документи.

# 344
  • оттам, откъдето започва България
Летище Варна. Кацнахме със закъснение в ранна сутрин, но служители на РЗИ (макар и недоспали) не пропуснаха да проверят документ за ваксинация и паспорт. Втора проверка само за паспорт. Май всички от самолета бяхме на опашката за ваксинираните. Smirk

Общи условия

Активация на акаунт