Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 47 979
  • 797
  •   1
Отговори
# 315
  • СОФИЯ
Тарталета, новата точка 4.5.1 от заповедта.

# 316
  • Mediterraneo
Благодаря. До кога е валидна заповедта или не се знае знае ли се?

# 317
Предишната беше до 31 март 2022, ако не се лъжа, а тази само влиза в сила от утре.

# 318
  • София
Сърбия  в изключенията ли попада? НЕ мога да намеря точния отговор за режима на пътуване  към и от  там...

# 319
За влизане от България в Испания все още ли може само със сертификат за ваксина?

# 320
  • София
Като ме поставят под карантина, болнични дават ли ми?

# 321
  • BG-DE
Доколкото знам не, трябва човек да предвиди в отпуската си и евентуална карантина.

# 322
За влизане от България в Испания все още ли може само със сертификат за ваксина?
Да, в момента е така.

# 323
  • София
Сърбия  в изключенията ли попада? НЕ мога да намеря точния отговор за режима на пътуване  към и от  там...
Сърбия е в оранжевата зона. Натам не искат нищо, на връщане в България - зелен сертификат е достатъчен.

# 324
  • София
Онзи ден попитах тук дали ни се полага болничен при карантиниране след влизане в страната. Днес намирам отговор тук
https://coronavirus.bg/bg/az-sum/litse-pod-karantina

Полага ни се, взима се от личния лекар. Искайте си, щото да се научат да обявяват мерки с достатъчен срок за реакция. Аз излязох на 5- ти и се върнах днес. Никакъв шанс за реакция. Даже и колегите ми ще са неприятно изненадани от неочакваното ми отсъствие.
На летището бяхме наблъскани три полета в един коридор - няма шанс за дистанция. Който се е опазил от зараза, тъкмо да лепне нещо. И това докато ни проверяват да не разнасяме зараза.
Питах хората от проверяващите- поставяте ме под карантина, какво да кажа на работодателя си, как ще оправдая отсъствието си. Вдигат рамене - не знаели, не пишело в заповедта. Пак питам - ама нали вие ме поставяте под карантина, как не знаете какво следва. Те не можело да ми кажат. Ама трябва задължително и само пср тест. Питам - в заповедта има изброени и антигенни. Не, само пср. Думи нямам. Час преди полет ако се направи тест, може - час след полет - не може. Чакаш три дни.
Аз съзнателно съм с пълен курс ваксинация, боледувала съм и имам и противогрипна ваксина. Днескашното приключение много разклати у мен респекта към институциите и доверието ми към тях Simple Smile)

# 325
Онзи ден попитах тук дали ни се полага болничен при карантиниране след влизане в страната. Днес намирам отговор тук
https://coronavirus.bg/bg/az-sum/litse-pod-karantina

Полага ни се, взима се от личния лекар. Искайте си, щото да се научат да обявяват мерки с достатъчен срок за реакция. Аз излязох на 5- ти и се върнах днес. Никакъв шанс за реакция. Даже и колегите ми ще са неприятно изненадани от неочакваното ми отсъствие.
На летището бяхме наблъскани три полета в един коридор - няма шанс за дистанция. Който се е опазил от зараза, тъкмо да лепне нещо. И това докато ни проверяват да не разнасяме зараза.
Питах хората от проверяващите- поставяте ме под карантина, какво да кажа на работодателя си, как ще оправдая отсъствието си. Вдигат рамене - не знаели, не пишело в заповедта. Пак питам - ама нали вие ме поставяте под карантина, как не знаете какво следва. Те не можело да ми кажат. Ама трябва задължително и само пср тест. Питам - в заповедта има изброени и антигенни. Не, само пср. Думи нямам. Час преди полет ако се направи тест, може - час след полет - не може. Чакаш три дни.
Аз съзнателно съм с пълен курс ваксинация, боледувала съм и имам и противогрипна ваксина. Днескашното приключение много разклати у мен респекта към институциите и доверието ми към тях Simple Smile)
Всичко ,което казвате е самата истина..Толкова недомислия имат мерките, че няма на къде...Най-голямата простотия е това тръбене по летищата за спазване на дистанция и накрая те натикват заедно с 150 човека в автобусчета по минимум 20 минути....така хубаво да се разнесе заразата...
След това от хора с по 3 дози ваксинирани се изискват ПСР...
Много ми е интересно всички пътуващи хора, останали под доброволна 10 дневна карантина, спазват ли я наистина и някой досега изконтролиран ли е с проверка?

# 326
  • София
Ето ме - редовно пътуваща и на връщане  преди ваксините  все в карантина. В София съм - никой, никога не ме е проверявал. То няма как - входа се заключва, домофона не работи. А и да вика под балкона едва ли ще го чуя на 12 ет.
Но мой познат даде адрес за карантина на вилата си - Банкя, Горна баня или подобно. Ами кварталния всеки ден ходил да го провери, говорили си през оградата. Но самия квартален казал, че няма работа и скучае.

# 327
Ето ме - редовно пътуваща и на връщане  преди ваксините  все в карантина. В София съм - никой, никога не ме е проверявал. То няма как - входа се заключва, домофона не работи. А и да вика под балкона едва ли ще го чуя на 12 ет.
Но мой познат даде адрес за карантина на вилата си - Банкя, Горна баня или подобно. Ами кварталния всеки ден ходил да го провери, говорили си през оградата. Но самия квартален казал, че няма работа и скучае.
При последното ми пътуване до Испания на връщане отново заради влизане от червена зона ми изискаха ПСР тест. Надлежно го изпълних и се сцепих да звъня къде ли не на РЗИ София и тук в Пловдив, където живея и бях по карантина да питам кога да очаквам да бъде освободена. Казваха, изчакайте да ви потвърдят, че сте освободени от карантина...ми изчаках 4 дни...нищо и започнах да си излизам.
До 10 ден никой не се обади, не ми изпрати потвъждение, нищо.

# 328
Сега нещата са далеч по-опростени - не се налага да се праща отрицателният тест по пощата на РЗИ, а веднага щом е регистриран в системата, карантината отпада автоматично. Уви, трябва да се чака минимум 72 часа, за да може да се направи такъв тест и да се чака още, докато резултатът излезе. Аз очевидно няма да пътувам зимата до България, но се надявам пролетта май/юни да мога да отскоча за две седмици и нещата да са се поуспокоили.

# 329
  • София
Всички се надяваме.
И миналата зима се надявахме....

Общи условия

Активация на акаунт