Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 47 942
  • 797
  •   1
Отговори
# 300
  • BG-DE
Гледа се часът на взимане на пробата. Сега по новините казаха, че от 07.01. за влизане в Бг от червена зона се иска ПСР и за ваксинирани.

# 301
  • софия
Гледа се часът на взимане на пробата. Сега по новините казаха, че от 07.01. за влизане в Бг от червена зона се иска ПСР и за ваксинирани.
Да, но по- кофтито е, че неваксинираните, само с PCR в България остават под карантина.

# 302
  • BG-DE
Ау, това не съм го чула, много кофти.

# 303
72 часа от момента на вземане на пробата. Не съм сигурна дали толкова бързо един PCR тест може да стане готов, ако е правен няколко часа преди вечерния полет. Обикновено трябва да са минали повече от 12 часа за резултат.
мама САННЯ, имаш ли бустерна доза? В Италия има срок на сертификатите за ваксинация и в момента ако не се лъжа е 9 месеца от поставянето на втората, а от 1 февруари става 6. 9 месеца от тази дата ще важат и тези за целия ЕС, като за бустерната доза няма точен срок или е 1 година (като се сканира с приложение излиза срокът).

# 304
  • софия
72 часа от момента на вземане на пробата. Не съм сигурна дали толкова бързо един PCR тест може да стане готов, ако е правен няколко часа преди вечерния полет. Обикновено трябва да са минали повече от 12 часа за резултат.
мама САННЯ, имаш ли бустерна доза? В Италия има срок на сертификатите за ваксинация и в момента ако не се лъжа е 9 месеца от поставянето на втората, а от 1 февруари става 6. 9 месеца от тази дата ще важат и тези за целия ЕС, като за бустерната доза няма точен срок или е 1 година (като се сканира с приложение излиза срокът).
Кандиларов така казаха- до 2 часа излиза резултата. За Италия е така относно валидността на сертификата. За Белгия- летя преди 01.02. и ще ми важи още. Февруари ще слагам бустер.

# 305
  • СОФИЯ
В 9те месеца съм. Бустер ще направя средата на януари,  в края на месеца ще летя за Испания. 
Някой знае ли как стои въпросът с тестване на летището? Запазва ли се час по тел например?

# 306
В 9те месеца съм. Бустер ще направя средата на януари,  в края на месеца ще летя за Испания. 
Някой знае ли как стои въпросът с тестване на летището? Запазва ли се час по тел например?

Нищо не се запазваше. Отивате там и си чакате. С оглед по-слабия сезон на летището е вероятно да няма хора, но все пак отидете с аванс.
Досега пред нас е имало по 5-6 човека (октомври/ноември).

# 307
  • СОФИЯ
Няма да рискувам с вариант летище, особено сега с новата заповед на МЗ, вероятно е да има повече хора, а цената не е много по-висока, в сравнение с лабораториите които ме устройват като локация.
Благодаря, Розова маслинка! Къде са ситуирани на Т 2?

# 308
Няма да рискувам с вариант летище, особено сега с новата заповед на МЗ, вероятно е да има повече хора, а цената не е много по-висока, в сравнение с лабораториите които ме устройват като локация.
Благодаря, Розова маслинка! Къде са ситуирани на Т 2?
На партера зад зоната за влизане към ескалаторите, на път към wc.

# 309
Утре летя за Германия през летище Бари в Италия. Някой от вас запознат ли е дали ще е нужен и бърз тест освен ваксината? И в моя случай транзитно преминаване ли се води, видях само, че за собствен транспорт е обозначено.

# 310
  • Козлодуй
Аз разпитвах тук преди нова година за пътуване в Кипър но ясен отговор не получих затова ще разкажа след като се върнах от там какво се случва може да е от полза за някого Simple Smile Все пак въпросът е как се пътува в време на коронавирус и отговарям буквално Simple Smile
Аз и мъжа ми сме с 2 дози Астра Зенека и една Пфайзер - това казвам защото в Кипър трябва да си с одобрени ваксини от ЕС Simple Smile Преди пътуване се регистрираш в техен сайт и си вадиш флайпасс който ти го искат навсякъде а не нашия зелен сертификат Simple Smile
След като пристигнахме в Ларнака автобуса ни откара от самолета в лаборатория на открито където на всички ни взеха ПИ СИ АР които сами заплатихме 15 евро - пазихме си касовта бележка защото с нейния номер се проверява и изтегля резултатът на бележката пише как Simple Smile След това си посрещнахме новата година и на връщане имаше голяма тъпканица на гейта защото самолета закъсня (уиз еър) и в София ни искаха само сертификата и ни пуснаха Simple Smile Но сега правилата се промениха - влиза се с ПИ СИ АР независимо къде си го правил Simple Smile
Сега по настоящем ММ е с леки симптоми и положителен бърз тест а аз съм с отрицателен бърз тест заради неговите симптоми си го направих - така че пазете се дори и бустерна доза да имате Simple Smile Лек път Simple Smile

# 311
  • Mediterraneo
Мога ли да си направя тест при влизане в Бг от червена зона? Досега беше възможно, не знам с новата заповед дали остава в сила това. Ваксинирана съм, имам сертификат, още нямам дата за бустер. Летя след 2 седмици от Испания. Ако мога да спестя едни 60 евро, да ги спестя.

# 312
  • Sofia
Можеш, но най- рано след 72 часа, т.е. минимум 3 дни карантина и тестът трябва да е PCR.

# 313
  • Mediterraneo
Т.е. не мога както досега веднага като кацна?

# 314
Не можеш. Това с тестването не по-рано от 72 часа след пристигане в България е въведено в предишната заповед, само че за зелената и оранжевата зона.

Общи условия

Активация на акаунт